georg napisał(a):
Z tej blachy siatkowej co jest na tych zdjęciach tej firmy jak arkusze są duże to bym bęben podwójnie owinął a krawędzie o 180 stopni zagiął,,jak miałbym blachę wycinać i wyrzucić,podwójna powinien kosz być stabilniejszy.
Nie pamiętam kto to opisał o tej rurce w balonie do wypuszczenia powietrza z niego
Nie załapałem o jaki balon i rurkę chodzi.
Teraz jasne.
Wypuszczanie powietrza z membrany już rozpracowane, będzie zaworek od dołu a w srodku
rurka silikonowa do samej góry. W czasie puszczania wody do membrany przez rurkę ucieka powietrze a jak zacznie lecieć woda to znaczy powietrza już nie ma i zaworek odpowietrzający zakręcamy.
Z podwójną blachą to chyba zły pomysł. Tam się by zbierały resztki i za kazdym razem trzeba by ją rozwijać aby umyć.
Bedzie normalnie spawana tigiem.
Na worki filtracyjne dobra jest też bawełna surowa.
Jest różnej gestości. Maszyna do szycia wszędzie się znajdzie.
http://www.texprim.eu/tkaniny-bawelnian ... oris-160-d-- poniedziałek, 25 stycznia 2016, 12:14 --
Blacha perforowana RV 3-5 grubość 1 mm kupiona, blache gr. 5 mm na dennice wiezie kurier, wiec prasa coraz blizej.
Z rozpiski blachy perforowanej wychodzi, że starczy na dwie hydroprasy.
Jedna o wymiarach orientacyjnych wys 55cm, srednica 40cm czyli ok 60 l pojemności będzie do sprzedania. Jak zrobie to dam fotki. Troche to potrwa. Noga mnie boli i musze ją oszczędzać.
Druga większa o wym wys 70 cm śr. 45cm będzie dla mnie chyba, że się ktoś uprze.