Forum serwisu winogrona.org
Wiadomość | Tytuł: Ebooki Napisane: środa, 2 lutego 2011, 16:34 | | | Góra |  | Tytuł: Wyciąganie korka z wina Napisane: sobota, 29 stycznia 2011, 19:08 | | Przyszedł czas na rozlewanie wina do butelek. Zrobiłem przegląd i okazało się, że mam ich trochę, ale w niektórych są w środku korki. Tak to jest jak nieraz nie ma się korkociągu pod ręką. Przeglądnąłem internet i znalazłem niezły sposób na wyczyszczenie butelki http://www.joemonster.org/filmy/3644/Wy ... _z_butelkiSposób naprawdę działa. Próbowałem na korkach naturalnych i syntetycznych. Zalecam tylko dość mocną torebkę. Może komuś tak jak i się przyda. Read more : Wyciąganie korka z wina | Wyświetlone : 623 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Polityka, obyczaje i nie tylko
| | Góra |  | Tytuł: Do widzenia Napisane: piątek, 28 stycznia 2011, 19:40 | | Przed laty przywitałem wszystkich na forum, dobre obyczaje wymagają również powiedzieć słowo przy pożegnaniu.
Mnóstwo się od Was nauczyłem, poznałem osoby o olbrzymiej kulturze i wiedzy (DarekRz, DW, ...), niezwykłych osobowościach i charakterach (heavy, Maciej, ZbyszekB, ...) i wielu, wielu innych, którzy wnoszą na forum ciepło i przyjażń.
Dla mnie winiarstwo to hobby i relaks: bardziej poezja, przyjażń i ciepło niż opryskliwość, chemia i opryski.
Żegnam Was i życzę nam wszystkim sukcesów i zawsze win ... Read more : Do widzenia | Wyświetlone : 1410 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Polityka, obyczaje i nie tylko
| | Góra |  | Tytuł: Folpan 80 wg - poszukiwany Napisane: piątek, 28 stycznia 2011, 14:36 | | | Góra |  | Tytuł: warunki uprawy winorośli w Polsce - TVN Meteo Napisane: czwartek, 27 stycznia 2011, 22:58 | | Dzisiejszy program TVN Meteo "Encyklopedia pogody" poświęcony był w całości uprawie winorośli w Polsce :) Powtórka jutro o 14.35 i w sobotę o 6.35. Read more : warunki uprawy winorośli w Polsce - TVN Meteo | Wyświetlone : 2972 | Odpowiedzi : 15 | Dział : Uprawa
| | Góra |  | Tytuł: La Crescent Napisane: środa, 26 stycznia 2011, 18:14 | | | Góra |  | Tytuł: Nauka cięcia - tłumaczenie filmów Oregon State University Napisane: środa, 26 stycznia 2011, 15:54 | | | Góra |  | Tytuł: mam ukorzeniacz Napisane: środa, 26 stycznia 2011, 14:02 | | witam całe forum mam ukorzeniacz--A agua czy on jest dobry do ukorzeniania sztobry winorosli za odpowiedz z góry bardzo dzięki mariusz :?: :?: Read more : mam ukorzeniacz | Wyświetlone : 977 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Uprawa
| | Góra |  | Tytuł: Glebogryzarka do pielenia między krzewami Napisane: wtorek, 25 stycznia 2011, 16:45 | | | Góra |  | Tytuł: Chablis - forma dla krzewów wrażliwych na mróz? Napisane: poniedziałek, 24 stycznia 2011, 22:52 | | | Góra |  |
|
Last 10 active topics
|