Teraz jest poniedziałek, 5 maja 2025, 00:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 17 września 2016, 21:42 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 4 lipca 2006, 01:00
Posty: 5942
Lokalizacja: dolnośląskie
Pokaż nam próbkę po fermentacji, za jakieś 2 tygodnie.

_________________
****


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 17 września 2016, 22:00 
Offline
Ekspert
Ekspert

Dołączył(a): wtorek, 28 stycznia 2014, 12:13
Posty: 2170
Lokalizacja: Poznań-Drawsko Pomorskie
Uważam tak jak Piotr, że ten kolor po fermentacji zblednie, a na wiosnę wino może być słomkowe.
Miałem tak przy cuvee Solaris/MF/LM.

-- sobota, 17 września 2016, 23:00 --

Odmianowe PG Erikosa z pod stołu na Konwencie jeszcze czuję w ustach. Szkoda, że to odmiana nie na moja lokalizację

_________________
_____________________
pozdrawiam Mirek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 15:28 
Offline
przedszkolak
przedszkolak

Dołączył(a): wtorek, 15 listopada 2011, 23:21
Posty: 61
Lokalizacja: Poznań
kapitan napisał(a):
Pokaż nam próbkę po fermentacji, za jakieś 2 tygodnie.

Zodiak napisał(a):
Uważam tak jak Piotr, że ten kolor po fermentacji zblednie, a na wiosnę wino może być słomkowe.
Miałem tak przy cuvee Solaris/MF/LM.

W 100% się potwierdziło to co napisaliście. Dzisiaj zlałem wino, i zrobiłem zdjęcie.
A poza tym, nieskromnie napiszę, że nigdy nie zrobiłem tak dobrego białego wina.
W smaku wyczuwam jakąś intensywną owocowość, której nigdy nie miałem wcześniej. Dosadzam PG.


Załączniki:
PA220280.JPG
PA220280.JPG [ 51.66 KiB | Przeglądane 722 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Marek
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 22 października 2016, 17:34 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 listopada 2005, 01:00
Posty: 7004
Lokalizacja: Warszawa/ogr.winoroslowy - Mazowsze
mdusz napisał(a):
.... Dosadzam PG.

Dosadzaj, dojrzewa nawet na północnym Mazowszu
Parametry,
od wielu już lat https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... /PG-gr.jpg
W tym roku zrobiłem pseudo-pomarańczowe, kilka dni maceracji na skórkach i nasionach.
Kolor jak na razie mętny ,bo jeszcze fermentuje po odsączeniu. Odstawiłem do chłodu aby zostało odrobinę cukru.

Niestety ale w mój rejon muszę okrywać na zimę :eh:

_________________
Pozdrawiam Zbyszek B


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO