Teraz jest sobota, 3 maja 2025, 16:15

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Cukier resztkowy
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 18:59 
Offline
mistrz
mistrz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 30 kwietnia 2009, 01:00
Posty: 264
Lokalizacja: Wołomin
Witam

jak to jest z tym cukrem resztkowym.?

Czym to zmierzyć?

1 g to 1/1000 kg, 1 litr to 1 kg, zatem 1g to 1/1000 litra mniej wiecej, co oznacza, ze 2-4g/l to 0,2 -0,4 procenta, na refraktometrze tego raczej nie zobacze w przypadku wytrawnego.

Jak to mierzycie?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 20:01 
Offline
Kiper
Kiper

Dołączył(a): piątek, 20 stycznia 2012, 20:38
Posty: 491
Lokalizacja: Biłgoraj
wytwarzanie-wina/solaris-dro-d-e-t12152-30.html


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO