DW napisał(a):
Stara strona główna tworzyła już na wejściu specyficzną atmosferę, poprzez swój chaos informacyjny i graficzny informowała, że bywa tu masa ludzi a każdy czuje się jak u siebie w domu. Zachęcała do wejścia i pozostania. Natomiast teraz jest zimno i nieprzytulnie, jak na marmurowym dworcu kolejowym. W związku z tym głosuję za nową stroną główną w ogólnym wyrazie zbliżoną do starej.
Znaczy się w ogólnym wyrazie chaosu?
Wybierz, zaprojektuj, zrób skórkę do PHPBB która wg Ciebie będzie dobra. Jak się spodoba to zostanie ustawiona na domyślną.
Ja wiem, że fajnie tak sobie wejść i pokrytykować ale czy potrafisz coś więcej?
Zostało to kilkukrotnie wyjaśnione w kilku wątkach, co trzeba zrobić, co można zrobić, co my użytkownicy chcielibyśmy aby było w serwisie zrobione.
To jest też Twój serwis - weź i zrób.
A co miało by w tej ankiecie być?
- czy chcesz graficznego i logicznego upodobnienia się do starego serwisu? Powiedzmy że wyjdzie TAK - to kto to zrobi? Jak tymczasowe logo dla wiki wisi już dwa tygodnie i czeka zmiłowania?
- czy chcesz powrotu do starego serwisu? Powiedzmy że wyjdzie TAK - to co wgramy stary serwis który nie jest rozwijany od lat i tylko czekać aż ktoś się włamie przez jakąś dziurę w oprogramowaniu i zrówna ten serwis z ziemią (wystarczyło popatrzeć jaka była jatka z botami w komentarzach pod artykułami)
O co chcemy zapytać?
- czy podobała Ci się kolorystyka starego serwisu? Wiki pokolorowałem mniej więcej na stary serwis. Nich ktoś pokoloruje PHPBB - jaki problem - Grzesiek napisał że doda skórkę bez problemu
- która skórka jest najlepsza i powinna być domyślna? Z Waszych wypowiedzi wnoszę że wszystkie są złe - więc po co? (poza tym każdy może sobie wybrać dowolną)
Jakie pytania? i co potem?