Teraz jest piątek, 2 maja 2025, 14:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 26 lutego 2010, 20:17 
Kiper
Kiper

dzięki wielkie za szybką reakcję, chciałem wrzucić filmiki do opisu winnicy Waldka, niestety teraz będzie musiał sobie sam poćwiczyć. Ale przyda się na pewno (może w jakimś artykule o cięciu).

PostNapisane: piątek, 26 lutego 2010, 20:49 
Ekspert
Ekspert

Ganz napisał(a):
dzięki wielkie za szybką reakcję, chciałem wrzucić filmiki do opisu winnicy Waldka, niestety teraz będzie musiał sobie sam poćwiczyć. Ale przyda się na pewno (może w jakimś artykule o cięciu).

Nie, spoko. Uzgodnij z nim treść, stronę przywróć, przeedytuj a potem zabezpiecz.
Ja usunąłem ją bo nie wiedziałem co jest uzgodnione, co kawałem, co żartem a co na poważnie.

PostNapisane: piątek, 26 lutego 2010, 21:02 
Kiper
Kiper

Canin, czy przypominasz sobie żebym komukolwiek, kiedykolwiek zrobił jakiś żart/kawał? ;-)

PostNapisane: piątek, 26 lutego 2010, 22:37 
Ekspert
Ekspert

Canin napisał(a):
....a potem zabezpiecz.

Kto może to zrobić i jak ? (zabezpieczenie strony)

PostNapisane: piątek, 26 lutego 2010, 22:53 
Ekspert
Ekspert

Sorry wprowadziłem Was w błąd. Zabezpieczenie może nakładać tylko administrator. Jeśli jest potrzeba zabezpieczenia czegoś to Administratorzy są dostępni :)

PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 07:31 
Kiper
Kiper

Ponieważ jest tworzona nowa strona proponuję stworzyć coś na kształt galerii albo jakoś to inaczej nazwać i przenieść tam zdjęcia poglądowe prezentowane tu na forum chyba przez zypsek dotyczących prawidłowego przycięcia starszego krzewu(bardzo przydatne dla początkujących czy działkowców), były zdjęcia form wyprowadzania Gujota i inne,filmiki posego. Sama nie mogę tego znależć w dziale uprawa a co mówiąc o nowych użytkownikach czy osobach postronnych które zaglądają na stronę.Mogłoby to być nawet na stronie z artykułami.

Uważam,że te zdjęcia i filmiki dużo wnosiły i powinny znależć się na stronie z artykułami.

Zuzanna

PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 12:25 
Kiper
Kiper

w wolnej chwili mogę to wkleić, jednak większość materiałów była różnych autorów, nie wiem czy zgodzą sie na formę artykułu (oczywiście z zachowaniem opisu autorów). Wątek jest trudno znaleźć bo w tytule po przenoszeniach pojawiły się krzaczki.
edit:
znalazłem, nie było łatwo ;-) :
uprawa/ciecie-winorosli-artykul-na-strone-g-t4459.html

swoją drogą wpisując w wyszukiwarkę słowo artykuł i opcję "szukaj tylko w tytule" "wyświetk wątki" - nie ma go w wynikach....
może dlatego, że w adresie strony nie ma "ł" ?

PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 12:35 
Ekspert
Ekspert

Ja myślę, że z informacji na forum (które jest przecież częścią Winogrona.org) można korzystać - jeśli podamy autora i linki do oryginalnych treści z forum to nie powinno być problemu.
No, ale jak autor zaprotestuje to trzeba będzie usunąć - ale nie sądzę aby tak się działa.

PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 12:59 
Kiper
Kiper

Witam
Czy można by było zrobić tak jak było w starym forum z " nieprzeczytanymi postami " po otwarciu i zamknięciu wszystkie posty nieprzeczytane będą pokazane jako przeczytane przy następnym wejściu . Nie wszystkie tematy mnie interesują na tyle żeby marnować czas na czytanie .

Wacek

PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 13:23 
Ekspert
Ekspert

Ja jestem przeciw.
Bardzo dobrze, że świecą nieprzeczytane tematy.
Pozwalam sobie "marnować czas" czytając wszystkie, choćby po łebkach.
Przynajmniej nie tracę czasu na szukanie po datach gdzie, kiedy i o której ktoś napisał ostatniego posta.
Kto nie chce czytać wszystkiego (lub choćby wejść w temat i go zamknąć niech przeczyta co go interesuje a później niech kliknie: "Oznacz działy jako przeczytane" i po kłopocie

PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 17:35 
Ekspert
Ekspert

Dokładnie.
Wchodzimy w "Pokaż nieprzeczytane" czytamy co nas interesuje, potem wracamy na główną i klikamy "Oznacz działy jako przeczytane".

PostNapisane: sobota, 27 lutego 2010, 21:44 
Site Admin
Site Admin

Wacek napisał(a):
Witam
Czy można by było zrobić tak jak było w starym forum z " nieprzeczytanymi postami " po otwarciu i zamknięciu wszystkie posty nieprzeczytane będą pokazane jako przeczytane przy następnym wejściu . Nie wszystkie tematy mnie interesują na tyle żeby marnować czas na czytanie .

Jeśli tak się działo na starym forum, to był to błąd phpNuke :). Teraz można odznaczyć wszystkie jako przeczytane przy pomocy linku w prawym górnym rogu, tak jak to opisał Canin.

G.

PostNapisane: niedziela, 28 lutego 2010, 15:34 
Ekspert
Ekspert

Ktoś tam wcześniej założył temat : co się stało z moją stroną ?? Moje odczucia są podobne. Właściwie wszystko jest ok. - nowocześnie i klarownie. Myślę jednak, że koniecznie trzeba coś zrobić ze stroną główną jeśli chodzi o grafikę i koncepcję. Stara strona główna tworzyła już na wejściu specyficzną atmosferę, poprzez swój chaos informacyjny i graficzny informowała, że bywa tu masa ludzi a każdy czuje się jak u siebie w domu. Zachęcała do wejścia i pozostania. Natomiast teraz jest zimno i nieprzytulnie, jak na marmurowym dworcu kolejowym. W związku z tym głosuję za nową stroną główną w ogólnym wyrazie zbliżoną do starej. D

PostNapisane: niedziela, 28 lutego 2010, 16:03 
Kiper
Kiper

Ja mam odwrotne wrażenia, stara strona była reliktem zastoju i nieaktualnych informacji, dlatego może warto przeprowadzić ankietę? Będzie demokratyczny pogląd na całość.

PostNapisane: niedziela, 28 lutego 2010, 16:59 
Ekspert
Ekspert

DW napisał(a):
Stara strona główna tworzyła już na wejściu specyficzną atmosferę, poprzez swój chaos informacyjny i graficzny informowała, że bywa tu masa ludzi a każdy czuje się jak u siebie w domu. Zachęcała do wejścia i pozostania. Natomiast teraz jest zimno i nieprzytulnie, jak na marmurowym dworcu kolejowym. W związku z tym głosuję za nową stroną główną w ogólnym wyrazie zbliżoną do starej.

Znaczy się w ogólnym wyrazie chaosu?
Wybierz, zaprojektuj, zrób skórkę do PHPBB która wg Ciebie będzie dobra. Jak się spodoba to zostanie ustawiona na domyślną.
Ja wiem, że fajnie tak sobie wejść i pokrytykować ale czy potrafisz coś więcej?
Zostało to kilkukrotnie wyjaśnione w kilku wątkach, co trzeba zrobić, co można zrobić, co my użytkownicy chcielibyśmy aby było w serwisie zrobione.
To jest też Twój serwis - weź i zrób.

A co miało by w tej ankiecie być?
- czy chcesz graficznego i logicznego upodobnienia się do starego serwisu? Powiedzmy że wyjdzie TAK - to kto to zrobi? Jak tymczasowe logo dla wiki wisi już dwa tygodnie i czeka zmiłowania?
- czy chcesz powrotu do starego serwisu? Powiedzmy że wyjdzie TAK - to co wgramy stary serwis który nie jest rozwijany od lat i tylko czekać aż ktoś się włamie przez jakąś dziurę w oprogramowaniu i zrówna ten serwis z ziemią (wystarczyło popatrzeć jaka była jatka z botami w komentarzach pod artykułami)
O co chcemy zapytać?
- czy podobała Ci się kolorystyka starego serwisu? Wiki pokolorowałem mniej więcej na stary serwis. Nich ktoś pokoloruje PHPBB - jaki problem - Grzesiek napisał że doda skórkę bez problemu
- która skórka jest najlepsza i powinna być domyślna? Z Waszych wypowiedzi wnoszę że wszystkie są złe - więc po co? (poza tym każdy może sobie wybrać dowolną)
Jakie pytania? i co potem?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1