Moje konstrukcje-przęsła wyglądają identycznie jak te Andrzeja.
Przęsła skręcałem w sierpniu,koniec lata więc uznałem że bez sensu jest stawiać o tej porze tunel i zakładać folię.
Plan był taki ,że zimą postawię szkielet,a wczesną wiosną folię tylko naciągnę.
I na tym się skończyło na planie,wszystko leży i czeka na swoją kolej
Do swojego szkiletu chcę dodać jeszcze kolonkę po jednej desce z obu stron,biała pianka i strecz. To samo przy łączeniu dachy ze ściankami.
Szkielet będzie stał na glebie więc słupki na dole też połączę deską.
Rozstaw konstrukcji chciałem zrobić 1,5m ale wszędzie mi odradzają,więc będę musiał dorobić ze 3 co by te 10m dł. uzyskać.
Dodatkowo myślałem o dwóch łatach łączących konstrukcję o góry ,co mi też odradzano ze względu na śnieg,ale mój jest dość spadzisty więc będę decyzję podejmował podczas stawiania.
Otwieram ten wątek z nadzieją że można będzie wiele informacji na temat budowy znależć w jednym miejscu.
-- wtorek, 15 marca 2016, 01:28 --
uprawa/uprawa-winorosli-pod-oslona-t6166-1245.html-- czwartek, 27 października 2016, 01:12 --
Kilka zdjęć z budowy (stawiania tunelu foliowego).
Zobaczymy jak wyszła współpraca z fotosikiem.
http://m.fotosik.pl/u/zajaczek83/album/2378118.
-- czwartek, 27 października 2016, 01:14 --
Chciałem uniknąć sadzenia przed postswieniem szkieletu,ale nia udało sie. Zdjecia trochę nie w tej kolejnosci,ale tylko na poczatku. I brakuje (gdzieś mi zginęły) z przygotowań gleby była glebogryzarka,wapno jesienią,kompost,i orka.
-- piątek, 28 października 2016, 01:06 --
Co o tym sądzicie pomijając to że sadzonki sa dość gęsto posadzone?
-- niedziela, 6 listopada 2016, 01:07 --
Moze jakieś podpowiedzi jak folię zakładać,bo jeszcze tego nie robiłem,a zaczynam sie zastanawiać bo zima szybko minie.