Zdanek napisał(a):
Cześć, czy w tym roku planowany jest zlot forumowy podobny do zlotu u heavego ??
Chodzi mi o to abyśmy się spotkali na winnicy u jednego z forumowiczów, podszkolili się z ciecia winorośli, wymienili sztobrami. Później może jakieś mini wykłady w luźnej formie forumowiczów z doświadczeniem, o ochronie winorośli, odmianach, produkcji wina itp.
Najciekawszym elementem byłaby degustacji win forumowiczów.
Winiarz opowiadał by o swoim winie, sposobie produkcji itp, każdy mógłby zdegustować wino i może zrobić minikonkurs tak aby każdy z forumowiczów miał kartę ocen i ocenił degustowane wino.
Osoby nie mające jeszcze własnych win mogłyby też uczestniczyć w degustacji, zapewniając inne dobra konsumpcyjne.
Taki zlot nie może być za drogi tak aby wszyscy mogli w nim uczestniczyć. Powinno być dostępne jakieś pole biwakowe i możliwość wynajęcia pokoi, najlepiej w winnicy organizującej zlot, tak aby chociaż część czasu poświęconego na organizację zwróciła się gospodarzowi.
Taki 2 dniowy zlot mi się marzy. Widzę że ten w Gorzykowie zapowiada się ciekawie, ale tam chyba nie będzie zwiedzania winnic, a duża ilość różnych napitków może spowodować super zabawę ale małe walory edukacyjne w eneologii. Z kolei konwent winiarzy jest dużą imprezą i obawiam się iż ciężko będzie na nim zachować klimat forumowy i indywidualnie dowiedzieć się jak powstawało dane wino.
ps. u heavego niestety nie byłem, a teraz nie widzę już tego typu zlotów.
Wszystko co napisałeś jest oczywistą oczywistością i o to chodzi na zlotach!!! Wszyscy to niby popierają , ale jakoś zapał padł!!!!
U mnie jest możliwość zorganizowania większego spotkania, bo są warunki:
http://www.firmaszymczak.pl/Ten hotel jest 8-10km ode mnie. Jak zrobimy odpowiednio wcześniejszą rezerwację i odpowiednią ilość gości to i załatwię dobre ceny!!!
Ciekawych gości-wykładowców też się zorganizuje!!
Potrzebna tylko "masowa" chęć spotkania!!!!!!!!!!