Ricci
znowu coś kombinujesz za naszymi plecami ? w konspiracji

Edit:
Dalsza dyskusja była tu :
polityka-obyczaje/psy-szczekaja-t7278-75.htmlDo uczestników konkursu
1. @Ricci - 2 szt
2. @szawapier - 2 szt
3. @zbyszekB - 3 szt
4. @JanuszJ49 - 2 szt
5. @jerzy53 -1 szt
6. @hajnell-2 szt
7. @shron - 2-3 szt
8. @kenaj24 - 4 szt
9. @aguniatarnow - 1-2 szt
10. zgł przez PW - 2 szt
11. @uczitiel - 4 szt
12. @narabz - 1 szt
Wysłałem na PW
Śr, 18.01.2012 22:10
Witaj Ryszardzie
Mam do Ciebie prośbę abyś nie rezygnował i nie poddawał się tak łatwo.
Pawła nie posądzam o złą wolę, ale jego propozycja była zbyt późna. Nie należy mieszać w czymś co dobrze działa.Tu nie chodzi już tylko o Komisję Sędziowską ale i pozostałych uczestników.
Regulamin i medalę są, wina zgłoszone, termin sędziowania ustalony.(kwiecień) I nagle zmiana przepisów w trakcie gry . Zbyszkowi (zypsek) wcale się nie dziwię. W Krakowie wystarczy im 1 dzień degustacyjny. Nad Pilicą 1 dzień to podróż, koszty przejazdu i wyżywienia.
Nie wszyscy z tych co zgłosili próbki wzieli by w tym udział Wina zmęczone podróżą itd
Ale stało się.
Aby nikt się z tego nie nabijał, że nic nie potrafimy zrobić z sensem to proponuję:
- poprośadmina aby dał Ci uprawnienia moda w tym jednym wąku, a jeżeli to nie będzie technicznie możliwe to niech ktoś z modów pousuwa wszystko z tego wątku zostawiając tylko regulamin , komunikaty i listę zgłoszeń.
Wtedy jest szansa że Komisja Sędziowska podejmie na nowo działania.
Ja też wtedy osobiście będę się starał powtórnie namówić Zbyszka(zypsek)
Szkoda mi tych zawiedzionych forumowiczów którzy zgłosili już uczestnictwo.
pozdrawiam ZbyszekNiestety nie skorzystał z oferowanej pomocy.
Były jeszcze następne listy i też bez efektu.
A teraz się szykują jakieś tajemnicze zmiany.?
Nie wiem jak innym ,ale dla mnie nie jest obojętne kto będzie sędziował i w jakim terminie odbędzie się konkurs.
Nie zmienia się przepisów i sędziego w trakcie gry.
Propozycje zmian można był uwzględnić przy następnej edycji konkursu.
Ostatecznie mogę się wycofać z konkursu , jakby co.
pozdr. Zbyszek
Cześć,
Przedstawię jak to wygląda z mojej strony.
Paweł przedstawił poważna, konkretną (termin, miejsce, sala załatwiona+baza konkursu) propozycję, fakt późno ( załatwienie sali, terminu, trwa). Trudno bym taka propozycję zignorował bez opinii sędziów. Zapytałem jak to widzą; odpowiedź Zbyszka:
Wt sty 17, 2012 4:02 pm zypsek napisał(a):
Odpowiem za siebie i myślę że za kolegów również [ nie konsultowałem] .W tej chwili rozważania co zrobić jest niezbyt trafiony .Mamy konkurs ,wszystko jest dograne . Jednym z powodów konkursu w tej formie była odległość . Drugi powód to '' przechodność '', teraz w Małopolsce a następnie w innych regionach .[Traktowałbym to jako niezbywalny punkt] . Pozdrawiam Zbyszek
Moja odpowiedź:
Wt sty 17, 2012 4:16 pmRicci napisał(a):
Tak Zbyszku, szanuje Twoje zdanie, a wiec wersja Konkursu Forumowego pozostaje bez zmian.
Uzasadnienie: Grupa Krakowska, jako jedyna odpowiedziała pozytywnie na mój odzew(sędziowanie); z dużym zaangażowaniem uczestniczyła w pracach nad regulaminem. Zdanie Komisji Sędziowskiej jest dla mnie wiążące.
Zlot zaproponowany przez Pawła idzie inna, niezależna ścieżką...
dyskusja prosze tutaj...
Po 14 minutach dałem odpowiedź i stanąłem murem za Zbyszkiem( bez cienia jakiejkolwiek watpliwości), pisząc że zdanie Komisji Sędziowskiej jest dla mnie nadrzędne ! i Konkurs odbędzie sie na starych zasadach. Czy można wyżej ocenić szacunek jaki oddałem Komisji ?
Zdaje sobie sprawę za dyskomfort sytuacji i za to przeprosiłem na PW.
Zbyszku, wiesz, że na forum są różne sytuacje nie zawsze komfortowe, i trzeba sobie z tym radzić.
Rozumiem, że sędziowie (jak i ja) byli poddawani ogromnej presji (krytyki o uprawnienia, docinki itp), być może stąd gwałtowna reakcja Zbyszka o rezygnacji ( zbiegająca się z moją akcją).
Myśle, że musimy sami sobie poradzić z tym problemem, Wojtek wyciagnął rękę ( degustacja 11.02 w Krakowie-watek) wstepnie zgodziłem sie że przyjadę.
Jak tego nie naprawimy to z nas "dupy nie chłopy" (sorki za wyrażenie)
Pozdrawiam, Ryszard.
Chcesz prać to dalej ??? jak tak, to jestem za ujawnieniem pełnej korespondencji w tym zakresie, ja się zgadzam, a Ty?
Pozdrawiam, Ricci.