Teraz jest czwartek, 8 maja 2025, 10:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 14:44 
czeladnik
czeladnik

Do p. Ricci; Czy to portal dla "wybranych", czy dla zainteresowanych winoroślą i winem? Jeżeli dla wybranych to jakie należy spełniać kryteria by móc coś na nim zamieścić?

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 14:57 
Kiper
Kiper

bosman napisał(a):
Do p. Ricci; Czy to portal dla "wybranych", czy dla zainteresowanych winoroślą i winem? Jeżeli dla wybranych to jakie należy spełniać kryteria by móc coś na nim zamieścić?
Jakieś niezrozumienie tu sie wkradło; naturalnie portal jest dla wszystkich. Zgodnie z p 2.8 regulaminu forum, posty powinny mieć związek z danym tematem watku.
Nic nie stoi na przeszkodzie byś otworzył nowy watek o imprezie o której piszesz, bo ta impreza ma się nijak do tematu tego wątku. Konkursów różnej maści jest bez liku i jakby wszyscy pisali w jednym wątku o np. 10 konkursach, to kto by się połapał o co chodzi ? istny groch z kapustą...
Daję swój post na wygaszanie i Ty zrób to samo w tym wątku (2 posty). Załóż oddzielny wątek (temat) o imprezie o której piszesz i nie ma żadnej sprawy.
Aha na forum obowiązuje forma "Ty" i bez urazy bosman nic złego do Ciebie nie pisałem. :wink:

Edit:Posty przeniesione do innego wątku, zdjęto wygaszanie.

Ostatnio edytowano piątek, 20 stycznia 2012, 12:07 przez Ricci, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 15:44 
Ekspert
Ekspert

Ricci napisał(a):
A to to czemu ma służyć ???
kapitan napisał(a):
Teraz zaczyna się "wieszanie psów" na członkach Komisji, a Ty jesteś cacy.
Nic takiego nie pisałem, dlatego apelowałem, o powstrzymanie sie od eskalacji, by unikać takich określeń.

A kto napisał, że napisałeś? Po prostu tak jest.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 17:29 
Kiper
Kiper

kapitan napisał(a):
Ricci napisał(a):
A to to czemu ma służyć ???
kapitan napisał(a):
Teraz zaczyna się "wieszanie psów" na członkach Komisji, a Ty jesteś cacy.
Nic takiego nie pisałem, dlatego apelowałem, o powstrzymanie sie od eskalacji, by unikać takich określeń.

A kto napisał, że napisałeś? Po prostu tak jest.

Piotrze, z całym szacunkiem dla Twojego dorobku na tym Forum ale dlaczego, gdy czytam takie wpisy, to czuje się jakbym był na forum Onetu?
Nie czuję jakoby ktokolwiek miał "wieszać psy" na mnie jako członku Komisji, a już na pewno nie Ricci. Nie wiem czy inni sędziowie potrzebują adwokatów. Ja nie potrzebuję.
Takie wpisy jak np. Twój w/w jest niemerytoryczny a do tego destrukcyjny.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 18:15 
Ekspert
Ekspert

Wojan napisał(a):
Nie czuję jakoby ktokolwiek miał "wieszać psy" na mnie jako członku Komisji, a już na pewno nie Ricci.

Twoje szczęście polega chyba na tym, że nie zdążyłeś wszystkiego przeczytać przed wygaszeniem. Skoro jest ok, to niech tak pozostanie.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 18:32 
Kiper
Kiper

kapitan napisał(a):
Wojan napisał(a):
Nie czuję jakoby ktokolwiek miał "wieszać psy" na mnie jako członku Komisji, a już na pewno nie Ricci.

Twoje szczęście polega chyba na tym, że nie zdążyłeś wszystkiego przeczytać przed wygaszeniem. Skoro jest ok, to niech tak pozostanie.
Pisz jasno i wyraźnie kto co napisał, to jest wszyskto do sprawdzenia, mam nadzieję że modowie maja wersje usuniete, dość już tych insynuacji..

Ostatnio edytowano czwartek, 19 stycznia 2012, 20:18 przez Ricci, łącznie edytowano 4 razy

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 19:51 
Ekspert
Ekspert

Żadne insynuacje- po prostu fakty.

Ostatnio edytowano czwartek, 19 stycznia 2012, 21:05 przez kapitan, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 21:39 
mistrz
mistrz

Ricci napisał(a):
Cz sty 19, 2012 10:33 am PiotrSz napisał(a):
Dlaczego nie mamy Komisji Sędziowskiej? Co się stało?
Trwają prace, nad reorganizacją składu sędziowskiego. Będą konkretne ustalenia, poinformuję.
.........................

Taki język pamiętam z dawnych czasów.
" Prace trwają, będą ustalenia, się dowiecie :lol: ", póki co morda w kubeł!!!! Spocznij!!!

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 22:34 
Ekspert
Ekspert

Chwała Ricciemu że próbuje coś zrobić, zmobilizować ludzi do jakiejś aktywności, no ale dotychczasowa postawa kolegi, może budzić wewnętrzny sprzeciw wielu użytkowników i takie (w sumie nieuzasadnione) ataki i uszczypliwości. Bo ludzie szybko nie zapominają drwin, szyderstw i niezliczonej ilości ?loli? pod własnym adresem. Żeby za tą arogancją i pychą stał jeszcze duży wkład merytoryczny w forum, to może by ludzie jeszcze to jakoś przełknęli.
To jest taki syndrom kopania leżącego.
Nie odzywałem się w tej kwestii do tej pory, ale źle się dzieje na forum.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 22:49 
Kiper
Kiper

Proponuje jeżeli ktoś ma czas i chęci poczytac moje posty czy to jest tak jak mnie oczernia alkor, proponuję poczytać posty alkora sprzed roku ile osób przez niego sie zawineło z tego forum i dlaczego jakiś czas ukrywał skąd pochodzi do dzisiaj zreszta nie ujawnia.
jak nisko mozna upaść...z zazdrosci...

Wygaszam post jako ewidentny off-top i dwóm kolegom powyżej proponuję to samo w przypadku negatywnym prosze moderatorów o usunięcie tych offtopów

Ostatnio edytowano piątek, 20 stycznia 2012, 10:20 przez Ricci, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 22:51 
Ekspert
Ekspert

Ricci napisał(a):
Proponuje jeżeli ktoś ma czas i chęci poczytac moje posty czy to jest tak jak mnie oczernia alkor, proponuję poczytać posty alkora sprzed roku ile osób przez niego sie zawineło z tego forum i dlaczego jakiś czas ukrywał skąd pochodzi do dzisiaj zreszta nie ujawnia.
jak nisko mozna upaść...z zazdrosci...

Wygaszam post jako ewidentny off-top i dwóm kolegom powyżej proponuję to samo w przypadku negatywnym prosze moderatorów o usunięcie tych offtopów

???

Ja normalnie, a Ten z takimi tekstami.

Za to Twoje merytoryczne wypowiedzi łatwo by było znaleźć, bo było ich niewiele na te 468 wypowiedzi.
Ale "loli" pewnie będzie ze 400, jak ktoś chce może policzyć, żeby nie było że to bezpodstawne oczernianie.
Napisz mi jeszcze, czego miałbym Ci zazdrościć, bo prócz loli i pisowni jak wyżej, to nie ma czego.

Fakt, nie jestem zbyt tolerancyjny dla tych którzy wypisują brednie. Ale często odwalam czarną robotę której nikt się nie chce podjąć i może dlatego moderatorzy mnie jeszcze nigdy nie zbanowali, ale jestem gotowy na to, jeśli stwierdzą że jest to bezpodstawne oczernianie. Może nie jestem przez to zbyt lubiany, ale daje radę.

Dostało się mnie, Kapitanowi, Miszy i wielu innym. Podtrzymuje to co napisałem i żeby nie było że to oczernianie, jak bardzo chcesz można poszukać.

Przeze mnie jeszcze żaden ekspert się nie zawinął z forum, ale przez taką postawę nowicjuszy już niejeden fachowiec odpuścił. Nie chodzi tu o merytoryczny przekaz, a o styl:
uprawa/przechowywanie-sztobrow-t7181-15.html

Nie jest to tylko moja opinia.

Ostatnio edytowano piątek, 20 stycznia 2012, 00:07 przez alkor, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 23:57 
Kiper
Kiper

Typowe Polskie Piekiełko.
Nikt nie ma prawa wyjść trochę wyżej, bo zaraz zostanie ściągnięty do kotła przez tych co nic nie robią.
Proponuję aby w tym wątku wypowiadali sie zainteresowani konkursem.
Dla pozostałych jest reszta forum.

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 08:12 
Kiper
Kiper

Wt gru 13, 2011 11:25 am w tym wątku Misza napisał(a):
...Moderator jest od pilnowania porządku...
Proszę, o usunięcie offt-opów alkora i heavy1, o które prosiłem w swoim ostanim offtopie, lub przesunięcie ich do watku "Psy szczekają..." tam jest miejsce dla sceptyków tego watku.
Dlaczego wciąż przeszkadzają ,osoby postronne swoimi off-topami i jest zero reakcji ????

Post wygaszam.
Edit:alkor: nie zwracałem sie w tym poście do Ciebie a "Psy szczekają..." to jest nazwa watku którą załozył heavy ! jak można tak manipulować??? miałeś nie czytać tego watku !!! Pisz tam proszę.

Ostatnio edytowano piątek, 20 stycznia 2012, 10:21 przez Ricci, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 08:43 
Ekspert
Ekspert

alkor napisał(a):
Chwała Ricciemu że próbuje coś zrobić, zmobilizować ludzi do jakiejś aktywności, no ale ...

Zastanawialiście się skąd i dlaczego taka nieuzasadniona eskalacja, to teraz wiecie. Ludzie są pamiętliwi i jak trafia się okazja, to próbują się odgryźć. Ci, co rzadko czytują forum mogli tego nie zauważyć.,
Napisałem to w wyważony sposób, ale paru słów nie dało się uniknąć. Nie wiem skąd taka ostra reakcja. Nie był to czczy atak, bo doceniłem inicjatywę Ricciego i do tej pory nie bruździłem, ale chciałem uzmysłowić dlaczego jest tak źle, skoro wszystko jest tak dobrze zorganizowane i podane wręcz na tacy. Myślę, że Ricci ma talent organizatorski i mógłby swoim entuzjazmem zarazić innych, ale musiałby zmienić trochę swój styl, którym nie przysparza sobie zwolenników i tu jest pies pogrzebany. To było do przemyślenia Ricci, a nie po to by się obrażać i ciskać. Jak dalej tak będziesz postępował to nic nie zrobisz, nawet jak wszystko idealnie zorganizujesz.

Ricci napisał(a):
przesunięcie ich do watku "Psy szczekają..." tam jest miejsce dla sceptyków

Ja podałem konkretne argumenty, a Ty od psów mi wyjeżdżasz. Taka jest rozmowa z Tobą jak Ci argumentów brakuje.

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 10:40 
Kiper
Kiper

Dziekuję moderacji, za przeniesienie całości komentarzy z wątku o konkursie do tego.
Proszę by komentarze, dyskusja , były tutaj, tam tylko niezbędne zgłoszenia do konkursu i ogłoszenia regulaminowe itp.(rozrasta się i już nie wiele wiadomo)

Coś wieczorkiem napisze wiecej, odniosę do komentarzy ( z pracy klikam) itp.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1