Hm..dziwne..nie możesz rano spać?? ja chodzę spać koło 2 w nocy i zawsze jestem wyspany rano..

Moje 5 krzaków młodych-arkadii, w tym krótkopędowa od Piątka..tego roku wymagało mocnego ograniczenia, co zawsze robię z bólem serca.. dobry rok się zapowiada..nawet grad mi nie zaszkodził i choroby jakoś oszczędzają jak narazie po dwu opryskach , jeden universalis i drugi diskus..zawsze z nawozami w płynie..Ciekawy rok będzie i to już trzeci rok testów..wywalanie nie spełniających nadziei odmian , w tym roku wywaliłem Dunaw-2, do reszty Ruswien, jeden Tuzłowski..z bólem serca..brak miejsca,Nizine i Wostorga Krasnego ..duże problemy u mnie z dojrzewaniem.Dosadziłem. drugi krzaczek Ajwaz 2..bardzo cenie to kupione u Piątka winogrono, Łorę..,moja Łora daje mi w tym roku tylko jedno gronko..

a ma już 6 latek..

, a bardzo ją cenie,ciekawy jestem AT6 3sk..pierwszy plon bede mieć, mam mieszane uczucia..

tak samo jaki i Orginał..pierwsze owocowanie 2 i pół

gronka..coś mi się wydaje , że nie zdąży do 15 .X, kiedy u mnie muszę zakończyć sezon..mam sporo sadzonek moich deserówek ..część moich krzaczków deserowych znikła wraz z osuwiskiem dwa latka temu..

ok 10 odmian bedzie mieć pierwsze owoce, strasznie jestem ich ciekaw..
Ups.przepraszam za chaos..włoska grappa..bimber z wina które testuje ..

jest sympatycznym trunkiem, kiedys próbowałem go skopiować...ale to nie to, słabe miałem wyniki
Dla mnie w Iwkowej koło N.Sącza, będzie to ciekawy rok..bo pogoda była łaskawa...co brzmi dziwnie:)wiem..
Pzdr.