Canin napisał(a):
Karolo212 napisał(a):
Drodzy forumowicze kupiłem pirosiarczyn potasu na ulotce jest 10gram na 100 l ja mam 51 litrów wino już 3 miesiące jest w piwnicy czy 5gram teraz dodawać po takim czasie czy mniej a może więcej jak to jest w praktyce dodam że wcześniej nie dodawałem piro
A tak z ciekawości to który rok już robisz wino?
1) Pierwszy rok? I od razu 50litrów? To nie lepiej ten pierwszy raz robić "po książkowemu" a nie wymyślać własne technologie?
2) Drugi i kolejne? To co ci wyszło w zeszłym roku? Niedobre było?
a) było dobre -> to po co zmieniać - jak ci smakuje niesiarkowane - to takie rób
b) było spier..olone -> to może warto było kupić jakąś książkę, poczytać w sieci - ZANIM zacząłeś robić wino?
Czasem nie rozumiem ludzi.
Wydaje mi się,że nie chodzi o zrozumienie ludzi,lecz o chęć pomocy.
Kolega zadał pytanie. Po co taka odpowiedź? Panie moderatorze?
Sam odczytując taką odpowiedź zniechęcił bym się na dłuuuugo i dużo by mnie to kosztowało,zanim zadał bym kolejnym razem pytanie.
-- poniedziałek, 17 grudnia 2018, 08:30 --
A tak na poważnie to jak było i co z winem było robione? Tak dla ciekawości. Może podasz parametry wina?