Teraz jest sobota, 3 maja 2025, 01:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 29 września 2016, 14:52 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 listopada 2005, 01:00
Posty: 7004
Lokalizacja: Warszawa/ogr.winoroslowy - Mazowsze
dziadek2 napisał(a):
Tak się złożyło, że w tym roku będzie "czerwone" rose z "marketa" - zastanawiam się tylko czy przejmować się kwasem 9g/l na starcie i próbować korygować odkwaszaniem czy też drożdżami? Cukier 22 Brix.

Jeszcze nie próbowałem rose z "marketa" - już zapisuję się na próbkę tego wina :!: Do wymiany będę miał (jak dobrze pójdzie ?)
słodkie albo likierowe z "marketa". W tej chwili market to 26 Bx, kwasów jeszcze nie mierzyłem, zdrowy więc jak aura pozwoli to powisi jeszcze z tydzień !?
W ub. roku to 22 Bx i 12 g/L. Wyszło z tego czerwone ,wytrawne . Nie odkwaszałem , tylko drożdże Maurevin B i wino przy rozlewaniu do butelek miało tylko 6,2 g/L kwasów :!:(do szybkiego spożycia :wink: )

_________________
Pozdrawiam Zbyszek B


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO