Teraz jest poniedziałek, 5 maja 2025, 05:47

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 31 marca 2004, 19:17 
Offline
Kiper
Kiper
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 8 marca 2004, 01:00
Posty: 988
Lokalizacja: Wołomin, piwniczka PP
No właśnie.
Kwestie:
1. Temperatura w piwniczce.
Jaka [12 *C ?] czy zawsze, przy jakich rodzajach trunków, wielkości beczek ?
2. Wilgotność powietrza.
Jak i czy wpływa na tempo ubywania trunku i na sam proces starzenia/dojżewania.
3. Flora/fauna mikroorganizmy itp.
Ma jakieś znaczenie ?

PP.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 31 marca 2004, 20:33 
Offline
czeladnik
czeladnik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 8 marca 2004, 01:00
Posty: 122
Lokalizacja: niedaleko Warszawy
jesli to z winogron ... to niska temperatura jest wskazana , co do pozostalych warunkow to chyba my polacy mamy za malo doswiadczen ja przechowuje w piwnicy o umiarkowanych warunkach ale nie wilgotna ..piwniczka i jakos sie przechowuje , jak narazie .... :D

_________________
Krzysiek07


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO