Teraz jest poniedziałek, 5 maja 2025, 15:32

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 20:16 
Offline
nowicjusz
nowicjusz

Dołączył(a): czwartek, 29 października 2015, 20:06
Posty: 2
Lokalizacja: Wrocław
Po 10 dniach od nastawu, w trakcie bardzo burzliwej fermentacji mam 21 Blg. Fermentacja uszyła dopiero po tygodniu. Niestety nie wiem jaka była zawartość cukru na samym początku (jeszcze nie miałem cukromierza). Winogrona - mieszanka kilku gatunków ciemnego. Cukier na początek - 2kg/25l. Kolejnej porcji jeszcze nie dodawałem. Czy obecne 21 Blg to nie za dużo? Nie chcę zbyt słodkiego wina.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 20:32 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 9 kwietnia 2011, 14:29
Posty: 1169
Lokalizacja: okolice Kocmyrzowa. Kraków
Napisz do
Cytuj:
http://wino.org.pl/forum/

_________________
Pozdrawiam- Mirek.
________________________________________________________
Do sukcesu nie ma żadnej windy. Trzeba iść po schodach. ~ Emil Oesch `


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 22:38 
Offline
nowicjusz
nowicjusz

Dołączył(a): czwartek, 29 października 2015, 20:06
Posty: 2
Lokalizacja: Wrocław
Dzięki :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO