Krotko i zwiezle :
1. Przyznalem sie ze SO2 nie usuwa jak mezczyzna i jak bedziesz szczesliwy to jeszcze raz to powiem. A Ty zacznij odpowiadac na to co pisze a nie ciagle wracac do mojego bledu.
2. Tlumaczenie jest dobre (sprawdz sobie na opakowaniu bo widze, ze posiadasz wersje czeska) a tam stoi tak : PRIPRAVEK K ODSTRANENI SIRKY zaraz pod nazwa KUPZIT
3. Moglbys chociaz powiedziec, ze tlumaczenie nie jest scisle ze wzgledu na powyzszy tekst przetlumaczony a nie ze jest do dupy. Poniewaz w calej reszcie przytoczonego przeze mnie na forum tlumaczenia jest napisane to co Ty piszesz.
4. Przypuszczam ze tekst z pkt.1 zostal uzyty w sformulowaniu o ktorym pisal nikodem. Ale to inna bajka.
Przeczytaj jeszcze raz cale przytoczone tlumaczenie ktore nie ma nic wspolnego z tym co ja powiedzialem i wtedy sie wypowiedz - co innego to co ja mowie o SO2 a co innego tlumaczenie - pokaz gdzie w przytoczonym tlumaczeniu byla wzmianka o SO2 - to byla moja interpretacja i jak juz pare razy pisalem zbyt pochopna.
5. Jezeli chodzi o pirosiarczyn to w instrukcji u mnie stoi 2g/100l = 10mg/l SO2 (ciekawe bo Ty piszesz 8,5 jak myslisz to jest kwsetia zaokraglenia czy jakosci produktu?)
6. mialem napisac, ze nie przekraczac 20g/100l tylko mnie zero zjadlo - juz poprawiam - bo uwazam, ze wiecej to nie ma sensu ... Dales 20g/100l to juz sporo

ja daje w okolicahc 10g/100 i wystarcza ... czyzbys zebral winogrona z maczniakiem
pozdrowienia
Moskw@