Teraz jest środa, 7 maja 2025, 07:17

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 lutego 2008, 03:01 
Offline
czeladnik
czeladnik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 4 stycznia 2008, 01:00
Posty: 107
Lokalizacja: Sztum-Napa
Nie wydaje mi się że to jest jego odkrycie. Może się mylę, ale to chyba zostało gdzieś w Australii wynalezione przez człowieka o nazwisku Coombe, ale nie jestem na 100% pewny.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 lutego 2008, 20:07 
Offline
Kiper
Kiper

Dołączył(a): wtorek, 9 marca 2004, 01:00
Posty: 422
Lokalizacja: okolice Częstochowy
Wykres tego samego autora Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 lutego 2008, 15:40 
Offline
Kiper
Kiper

Dołączył(a): wtorek, 9 marca 2004, 01:00
Posty: 422
Lokalizacja: okolice Częstochowy
[quote="piostop"]Nie wydaje mi się że to jest jego odkrycie. Może się mylę, ale to chyba zostało gdzieś w Australii wynalezione przez człowieka o nazwisku Coombe, ale nie jestem na 100% pewny.
Pozdrawiam

Traktuje o tym własnie pierwszy link, jaki podajesz :D

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 lutego 2008, 16:15 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 listopada 2005, 01:00
Posty: 7004
Lokalizacja: Warszawa/ogr.winoroslowy - Mazowsze
Witam
W ostatnim linku który wymienił wcześniej Daniel
Jest tabela z linkami
Przedostatnia pozycja tej tabeli dotyczy raportu z Blackstone we Wirgini.
Tam też mierzą pH . Po co i do czego to im jest potrzebne ?
Cabernety przy zbiorze nie przekraczają jednak 20 Brix a pH około 3,70-3,75
Ciekawe czy to przypadek ,czy zamierzone działanie (terminy zbiorów) ?

_________________
Pozdrawiam Zbyszek B


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 marca 2008, 17:00 
Offline
czeladnik
czeladnik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 4 stycznia 2008, 01:00
Posty: 107
Lokalizacja: Sztum-Napa
Cytuj:
Cabernety przy zbiorze nie przekraczają jednak 20 Brix a pH około 3,70-3,75
Ciekawe czy to przypadek ,czy zamierzone działanie (terminy zbiorów) ?


To wyglada jak by bylo te krzewy byly przeladowane owocami(overcrop). pH spada, a cukier nie dociaga. To jest tylko moja opinia, trudno wnioskowac na podstawie jednego linku.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO