Teraz jest poniedziałek, 5 maja 2025, 07:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: nastaw stoi
PostNapisane: czwartek, 20 października 2011, 20:52 
Kiper
Kiper

vanKlomp napisał(a):
... A Waszych dywagacji na ten temat nie śledziłem.
Posłuchaj kolego vanKlomp; czy rozumiesz znaczenie słowa dywagacja ??? , bo jesli tak to powiem Tobie, że dywagacje to Ty uprawiasz, w co drugim swoim poście, jesteś mistrzem offtopu. I nie mów mi, że robisz cos od 30 lat, bo ja robie to od lat 40-tu i jak ja zaczynałem, to ty biegałeś w krótkich majteczkach, daj sobie siana z takimi odzywkami...

Sorki dla innych uzytkowników forum, że musza to czytać... :wink:

PostNapisane: czwartek, 20 października 2011, 21:30 
Ekspert
Ekspert

Ricci napisał(a):
vanKlomp napisał(a):
... A Waszych dywagacji na ten temat nie śledziłem.
Posłuchaj kolego vanKlomp; czy rozumiesz znaczenie słowa dywagacja ??? , bo jesli tak to powiem Tobie, że dywagacje to Ty uprawiasz, w co drugim swoim poście, jesteś mistrzem offtopu. I nie mów mi, że robisz cos od 30 lat, bo ja robie to od lat 40-tu i jak ja zaczynałem, to ty biegałeś w krótkich majteczkach, daj sobie siana z takimi odzywkami..
A skąd ty wiesz ile ja mam lat że odzywasz się do mnie jak do szczeniaka? W krótkich majteczkach to ty biegałeś przed 40-tu laty.Ile musisz mieć tego siana(czyt. złości) żeby się tak rzucać o słowo dywagacje(nie wiem czy odbiegaliście od tematu bo nie śledziłem) Jeśli tak reagujecie m.in ty i kilis to nie dziwię się że coraz więcej osób rezygnuje z udziału w forum.
Wywyższacie się tylko i wyżywacie na nowicjuszach. Tworząc towarzystwo wzajemnej adoracji.
Pozwolę sobie zacytować twoją złotą myśl:Sorki dla innych uzytkowników forum, że musza to czytać... :wink:

PostNapisane: czwartek, 20 października 2011, 22:29 
Kiper
Kiper

Wyniki tłumaczenia: dywagacje
Słownik języka polskiego
?
Słownik wyrazów obcych

rozwlekłe, niespójne, bezładne mówienie lub pisanie; nietrzymanie się tematu: Zanudzała ich dywagacjami na temat ubiegłorocznych wczasów na Majorce, zamiast przedstawić rzetelną ofertę tegoroczną.
UWAGA: wyraz dywagacje nie znaczy: ?uwagi, spostrzeżenia, rozważania?, a dywagować to nie: ?rozważać, roztrząsać coś?fr. divagation\' \'i divaguer ?schodzić na manowce, odbiegać od tematu? z łac. divagari ?zabłąkać się?
zobacz także: dywagować

Moim zdaniem użycie tego sformułowania było nietaktem.
W takim razie powinno się przeprośić i po sprawie bez wracania do krótkich spodenek

PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 08:19 
Ekspert
Ekspert

jerzy53 napisał(a):
Moim zdaniem użycie tego sformułowania było nietaktem.
W takim razie powinno się przeprośić i po sprawie bez wracania do krótkich spodenek

Fakt sformułowanie trochę niefortunne w tym wypadku. Sorki( jak to mówi Ricci chociaż nie wiem w jakim to jest slangu?) Ale oczekuję tego samego z drugiej strony bo czymże jest takie zdanie
Ricci napisał(a):
jak ja zaczynałem, to ty biegałeś w krótkich majteczkach, daj sobie siana z takimi odzywkami...
?

PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 09:20 
Kiper
Kiper

Wypowiedź:
Cz paź 20, 2011 8:21 pm vanKlomp napisał(a):
Czy to jest pytanie?
Odniosłem się tylko do urządzenia, które chcesz kupić na e-bayu. Wskazałem tylko inne działające na tej samej zasadzie. I to wszystko. A Waszych dywagacji na ten temat nie śledziłem.[/
była nieprzyjemna, lekceważąca i nieprawdziwa, stąd moja gwałtowna reakcja. Jeżeli nie śledziłeś tej dyskusji, to skąd wiesz że była nie na temat, To jest ANTYLOGIKA !
Samo bieganie w krótkich spodenkach ( majteczkach-emocje) nie jest niczym złym, wszyscy to kiedyś robiliśmy. Odniosłem sie tylko do Twoich częstych wypowiedzi, o Twoim jakoby 30 letnim doświadczeniu, które bardzo często podkreślasz.
Wypowiedź:
Cz paź 20, 2011 9:30 pm vanKlomp napisał(a):
A skąd ty wiesz ile ja mam lat że odzywasz się do mnie jak do szczeniaka? W krótkich majteczkach to ty biegałeś przed 40-tu laty.Ile musisz mieć tego siana(czyt. złości) żeby się tak rzucać o słowo dywagacje(nie wiem czy odbiegaliście od tematu bo nie śledziłem) Jeśli tak reagujecie m.in ty i kilis to nie dziwię się że coraz więcej osób rezygnuje z udziału w forum.
Wywyższacie się tylko i wyżywacie na nowicjuszach. Tworząc towarzystwo wzajemnej adoracji.
Pozwolę sobie zacytować twoją złotą myśl:Sorki dla innych uzytkowników forum, że musza to czytać... :wink:
poziom tej wypowiedzi pozostawiam bez komentarza...a to:
Cz paź 20, 2011 9:30 pm vanKlomp napisał(a):
...Jeśli tak reagujecie m.in ty i kilis to nie dziwię się że coraz więcej osób rezygnuje z udziału w forum.
Wywyższacie się tylko i wyżywacie na nowicjuszach.
To jest zwykłe pomówienie, zacytuj choć jeden mój post, który potwierdził by taką opinię. W stosunku do Pawła tym bardziej.

Sorki za krótkie majteczki, ale przecież nie o krótkie majteczki chodzi...( slang Ricci'ego- sorki-sorry-przepraszam -->jak nie wiesz)
Z mojej strony EOT.

PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 10:11 
mistrz
mistrz

Panowie pasja do wina nas połączyła na tym forum ale nie powinna nas sprowadzac do takich dyskusji.Każdy z nas ma swoje doświadczenia nieraz dobre nieraz złe,ale po to piszemy i czytamy na naszym forum aby to było źródło wiedzy dla tych co zaczynają.A ci co tkwią w błędzie co jest jak mówią rzeczą szatańska mogą z niego zostac wyprowadzeni /o ile chcą /.Luz i jeszcze raz luz .Pozdrawiam Karol.

PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 10:55 
Ekspert
Ekspert

Masz rację Karol :!: Dlatego za swoje faux-pas przeprosiłem chociaż druga strona nie może w dalszym ciągu tego przeboleć.
Ricci:
Ricci napisał(a):
poziom tej wypowiedzi pozostawiam bez komentarza...a to:

poniosły mnie emocje na poziom twojego komentarza.
Ricci napisał(a):
do Twoich częstych wypowiedzi, o Twoim jakoby 30 letnim doświadczeniu, które bardzo często podkreślasz.

Tego określenia użyłem bodajże raz bez słowa "jakoby" więc nie pisz czegoś czego nie wiesz.
Ja nie podważam twojego "jakoby" robienia tego od lat 40-tu. Więc kończmy tę dyskusję.
I jak napisał Karol:
karol napisał(a):
.Luz i jeszcze raz luz
. Sorki wiem tylko nie lubię slangu. Nara :wink:

PostNapisane: piątek, 21 października 2011, 11:02 
Ekspert
Ekspert

To właśnie taka jałowa paplanina najbardziej osłabia tych co mają coś do napisania...
Zamykam.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1