Teraz jest sobota, 3 stycznia 2026, 04:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 czerwca 2008, 14:09 
czeladnik
czeladnik

[quote="Janusz"][quote="Moskwa"]Marzy mi się wydanie książeczki "Wady wina" ale jej obszerność 260 stron powoduje iż musiałaby kosztować u nas około 70 złoty a patrząc na parę postów wyżej nie kalkuluje się to ekonomicznie bo bym musiał dołożyć do jej wydania

A próbowałeś marzenia potanic przez dotację z Unii i z Ministerstwa Rolnictwa? Albo jakiś ODR do tego dopisać, albo ARR?
Janusz

Same formalności z licencją, wydaniem, itp. są tak absorbujące, że włączenie w to machiny biurokratycznej mijało by się z celem bo książeczki którą już wydałem nie było by jeszcze na rynku. Zresztą nie wiem jak te organizacje rządowe podchodzą do przedsięwzięć jak by nie patrzeć komercyjnych? Z drugiej strony nie zaszkodzi zapytać, tak więc jak już będe się przymierzał do wydania pomyśle o dofinansowaniu jakimś. A możliwości jest wiele nawet poza tymi organizacjami które wspomniałeś.

pozdrawiam
Moskw@

Tytuł:
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2008, 20:24 
przedszkolak
przedszkolak

Książkę mam:D , jak dla mnie nieco zbyt fachowy język. No i uświadomiłem sobie, że winnica a zwłaszcza winnica odmian przerobowych wymaga wiele pracy i zachodu, niestety. Ja za kilka (naście) zobaczę efekty smakowe swoich eksperymentów (w pewnym sensie zaniedbywania winnic (zadarnienia, braku nawożenia, złego cieńcia :oops: ), no to wtedy może jeszcze raz sięgnę do tej literatury. Książka na papierze zawsze lepsza niż jakieś tam pdf-y a inicjatywę moskwy uważam za krok w dobrym kierunku.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 sierpnia 2008, 15:53 
[quote="Arecki"]Książkę mam:D , jak dla mnie nieco zbyt fachowy język. No i uświadomiłem sobie, że winnica a zwłaszcza winnica odmian przerobowych wymaga wiele pracy i zachodu, niestety. Ja za kilka (naście) zobaczę efekty smakowe swoich eksperymentów (w pewnym sensie zaniedbywania winnic (zadarnienia, braku nawożenia, złego cieńcia :oops: ), no to wtedy może jeszcze raz sięgnę do tej literatury. Książka na papierze zawsze lepsza niż jakieś tam pdf-y a inicjatywę moskwy uważam za krok w dobrym kierunku.

Tym bardziej ze to nasz człowiek. No nie krajanie? Ups w pogoni za tytułem zapomniałem się. Przecie to "nic nowego nie wnosi". Pozdrawiam Ziko.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1