Teraz jest niedziela, 28 grudnia 2025, 01:29

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 18 października 2023, 14:33 
Offline
nowicjusz
nowicjusz

Dołączył(a): niedziela, 1 października 2023, 13:07
Posty: 15
Lokalizacja: Zaklików
Jakie polecasz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 18 października 2023, 15:03 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 6 listopada 2005, 01:00
Posty: 7095
Lokalizacja: Warszawa/ogr.winoroslowy - Mazowsze
macstr1970 napisał(a):
Jakie polecasz?

Nie mogę żadnych polecać, bo nie znam parametrów wina i nie wiem jakie efekty końcowe chcesz osiągnąc :?:
Ale polecam artykuł na stronie głównej tej witryny :
Drożdże szlachetne - specyfikacja szczepów
Tam jest kolumna „do wtórnej fermentacji”
Powodzenia

_________________
Pozdrawiam Zbyszek B


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: środa, 18 października 2023, 17:19 
Offline
nowicjusz
nowicjusz

Dołączył(a): niedziela, 1 października 2023, 13:07
Posty: 15
Lokalizacja: Zaklików
W tych warunkach (duże stężenie cukru, częsciowo alkohol) wygląda, że najlepiej sprawdzą się "miodowe" BCS103 (Frementis), wstępnie hartowane. Jaka pożywke do nich polecisz?
PS. Dziękuję za tabelkę, bardzo pozyteczna.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO