Teraz jest piątek, 14 listopada 2025, 11:16

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2020, 17:42 
Offline
nowicjusz
nowicjusz

Dołączył(a): poniedziałek, 5 października 2020, 17:30
Posty: 1
Lokalizacja: Głogów
Witam wszystkich pijaczków ( dobrego wina oczywiście ) .
U mnie problem dotyczy wina z winogron ogródkowych - ciemnych i zielonych . Obie butle buzowały parę dni a teraz cisza albo prawie . Spróbowałem - czerwone smakiem zbliżone do octu . Białe mnie kwaśne . Do białego po 3 dniach ciszy na poczatku , dodałem trochę drożdży ( takie na start ) . Co teraz znaczy ten smak i cisza w fermentacji ? Proporcje mosz-woda-cukier raczej właściwe . Czy teraz do nich dodać trochę cukru , by pobudzić fermentację ? Proszę o życzliwą poradę .
Nikolin


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2020, 18:08 
Offline
Ekspert
Ekspert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 7 czerwca 2005, 01:00
Posty: 4192
Lokalizacja: Rybnik
Życzliwie to najprościej przekopiuj to pytanie pod ten adres https://wino.org.pl/forum/Forum-Wina-winogronowe

_________________
pozdrawiam Roman


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: DotNetDotCom.org [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO