Teraz jest czwartek, 15 maja 2025, 13:22

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Drożdże
PostNapisane: wtorek, 11 października 2005, 08:30 
Offline
Kiper
Kiper
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 17 września 2004, 01:00
Posty: 410
Lokalizacja: Osielsko
Właśnie odwaliłem numer przez który bardzo bym chciał aby dzikie drożdże padły przy chociaż 12 -13 %. Czeski błąd i pierwszy eksperymentalny, maluti na szczęście, nastawik z Gołuboka dosłodziłem na jakieś 15 % - ochyda :x .

"...We Francji robi się na tzw. dzikich tj. drożdzach rdzennych wina czerwone wytrawne na 11-12 %... "

Wytrawne :!: Więc na tyle było cukru a nie dzikie drożdże :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Drożdże
PostNapisane: wtorek, 11 października 2005, 15:50 
Offline
czeladnik
czeladnik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 28 czerwca 2004, 01:00
Posty: 176
Lokalizacja: świętokrzyskie - Kielce, uprawa w Klonowie
Jeśli same nie padną, zawsze możesz przerwać fermentację pirosiarczynem potasu i po kłopocie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO