Teraz jest poniedziałek, 10 listopada 2025, 11:17

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 25 września 2020, 09:11 
Offline
nowicjusz
nowicjusz

Dołączył(a): piątek, 14 lipca 2017, 11:30
Posty: 24
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Witam, koledzy mam dwa pytania:
1. czy po zatrzymaniu fermentacji i ubiciu drożdży można dosładzać wino spasteryzowanym sokiem (nie zagęszczony, bez dodatku cukru) ?
2. czy można uzupełniać nastaw kolejną porcją świeżo wyciśniętego soku, powiedzmy po 2-3 tygodniach ? W tym roku solaris na różnych stanowiskach bardzo różnie dojrzewa, część już się prosi o zbiór, pozostałe potrzebują jeszcze 2-3 tygodnie.

Bardzo dziękuję za wszelką pomoc i porady.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO