Teraz jest sobota, 17 maja 2025, 21:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 20 lutego 2008, 19:23 
Ekspert
Ekspert

Przyszedł mi do głowy taki pomysł. Może byśmy tak zaprosili na nasze forum prawdziwych fachowców. Co prawda kilku profesjonalistów już mamy ale co Wy na to aby zaprosić Panów: Myśliwca i Piątka ? A może jeszcze kogoś ?

To co oni robią jest już wszytkim wystarczająco znane i ich ewentualna obecność na forum na pewno nie będzie mogła być przyjęta jako forma autoreklamy. A ich wiedza i doświadczenie na pewno przyda się nam wszystkim.

Co Wy na to ? Myślę, że jeśli ogólnie wypadnie na tak, to Administratorzy mogliby wysłać w tej sprawie stosowne "pismo".

pzdr
Daniel

Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 lutego 2008, 20:44 
Ekspert
Ekspert

W imieniu "administratorów": syn Pana Piątka jest obecny (zarejestrowany) na forum, syn Pana Myśliwca też pojawiał się w temacie może nie na tym forum ale albo na na pl.rec.ogrody albo forum ogrodowym. Natomiast ja sobie nie wyobrażam jak można zaprosić do dyskusji Pana Romana Myśliwca jak na publicznych wystąpieniach ostrzega przed czytaniem "informacji na różnych forach internetowych"

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 lutego 2008, 21:06 
Ekspert
Ekspert

[quote="Heniek"]W imieniu "administratorów": syn Pana Piątka jest obecny (zarejestrowany) na forum, syn Pana Myśliwca też pojawiał się w temacie może nie na tym forum ale albo na na pl.rec.ogrody albo forum ogrodowym. Natomiast ja sobie nie wyobrażam jak można zaprosić do dyskusji Pana Romana Myśliwca jak na publicznych wystąpieniach ostrzega przed czytaniem "informacji na różnych forach internetowych"
Heniek

Myślę, że tym bardziej należało by ich zaprosić. Prawie wszyscy mamy książki Pana Myśliwca i w jakiejś mierze zawdzięczamy mu naszą pasję. Jeśli pisze dla nas książki to dlaczego nie miałby brać udziału w merytorycznych dyskusjach na ten czy inny temat. Jeśli odmówi to trudno.

Co do Pana Piątka to znam go osobiście i wiem, że jest to osoba o niesamowitej wprost wiedzy na temat deserówek i nie tylko. Dlaczego nie miałby napisać tego czy owego ?

Daniel

Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 lutego 2008, 22:58 
Ekspert
Ekspert

[quote="DW"][quote="Heniek"]W imieniu "administratorów": syn Pana Piątka jest obecny (zarejestrowany) na forum, syn Pana Myśliwca też pojawiał się w temacie może nie na tym forum ale albo na na pl.rec.ogrody albo forum ogrodowym. Natomiast ja sobie nie wyobrażam jak można zaprosić do dyskusji Pana Romana Myśliwca jak na publicznych wystąpieniach ostrzega przed czytaniem "informacji na różnych forach internetowych"
Heniek

Myślę, że tym bardziej należało by ich zaprosić. Prawie wszyscy mamy książki Pana Myśliwca i w jakiejś mierze zawdzięczamy mu naszą pasję. Jeśli pisze dla nas książki to dlaczego nie miałby brać udziału w merytorycznych dyskusjach na ten czy inny temat. Jeśli odmówi to trudno.

Co do Pana Piątka to znam go osobiście i wiem, że jest to osoba o niesamowitej wprost wiedzy na temat deserówek i nie tylko. Dlaczego nie miałby napisać tego czy owego ?

Daniel

Popieram Cię Danielu w 100%.
Niech w końcu autorytety zabiorą głos, a amatorzy niech grzecznie posłuchają zamiast się puszyć. Będzie to olbrzymie "kadrowe" wzmocnienie tego forum.
Ale czarno to widzę. Heniek już sobie tego nie wyobraża. Lobby nie dopuści konkurencji do głosu.
Wiadomo, że na forum jest lansowana jedynie słuszna "szkółka" - a raczej dystrybutor sadzonek.
I nie bądź zaskoczony jak temat zostanie ucięty i zawiśnie tu kłódka.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 lutego 2008, 22:59 
Ekspert
Ekspert

[quote="DW"]
(...). Prawie wszyscy mamy książki Pana Myśliwca (...)
Daniel

I myślisz, że powie coś więcej niżnapisał.
Jak odkrył coś nowego, to pewnie szykuje następną książkę.

P.S.
Pare razy pojechałeś na forum po obu, a teraz chcesz ich zapraszać :oops:

Pozdrawiam - Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 lutego 2008, 23:02 
Ekspert
Ekspert

[quote="heavy"]
(...)
Ale czarno to widzę. Heniek już sobie tego nie wyobraża. Lobby nie dopuści konkurencji do głosu.
Wiadomo, że na forum jest lansowana jedynie słuszna "szkółka" - a raczej dystrybutor sadzonek.
I nie bądź zaskoczony jak temat zostanie ucięty i zawiśnie tu kłódka.

Ziomal, czy aby czasem nie prześladuję Cię jakaś teoria spisku ?

Pozdrawiam - Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: środa, 20 lutego 2008, 23:27 
Ekspert
Ekspert

[quote="posy"]Pare razy pojechałeś na forum po obu, a teraz chcesz ich zapraszać :oops:

Nie przesadzaj 8O Może coś skrytykowałem :roll: ale chyba nie przekroczyłem granic przyzwoitości ?

Jakoś nie widzę aby temat wzbudził zainteresowanie. Ja rozumiem, że jesteśmy rozpolitykowanym narodem, pełnym różnych, zwalczających się kółek wzajemnej adoracji. Czyż jednak nie można oderwać się od tego wszystkiego i tak normalnie, po ludzku pogadać sobie o tym co nas interesuje ?

Daniel

PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 00:58 
Ekspert
Ekspert

[quote="DW"]Przyszedł mi do głowy taki pomysł. Może byśmy tak zaprosili na nasze forum prawdziwych fachowców. Co prawda kilku profesjonalistów już mamy ale co Wy na to aby zaprosić Panów: Myśliwca i Piątka ? A może jeszcze kogoś ?

Kilka lat temu, w początkach tego serwisu ja tez miałem taki pomysł. Zapraszałem tu i Myśliwca (odpowiedział, że nie jest zainteresowany amatorszczyzną! sic! )i Liska (brak mu czasu) i Piątka (nie używa komputera - komputerowe sprawy załatwia mu syn).
Przez kilka lat ugruntował się kształt tego serwisu i mam nadzieję, ze taki już zostanie. Serwis dla amatorów ze szczególnym uwzględnieniem absolutnych nowicjuszy, w którym bardziej zaawansowani hobbysci doradzają życzliwie mniej zorientowanym.
I wszyscy się tu razem czegoś uczymy.
Skutecznie!!!
Nie masz chyba wątpliwości, że przeczytałem każdy list na tym forum i pamiętam pierwsze posty wielu z tych, którzy tu dowiadywali się co to jest winorośl, że da się ją w Polsce uprawiać i jak to robić, a dzisiaj mają się juz za zawodowców. :D Jest taka opcja w profilach użytkowników: pokaż wszystkie posty użytkownika - fantastyczny pamiętnik i obraz rozwoju konkretnego zawodowca. :mrgreen:
Oznacza to, że kierunek który przyjąłem i którego pilnuję, oraz metoda przyniosły zamierzony rezultat. :D
Dlatego nie będę tu zapraszał ani Myśliwca, ani Liska, ani Piątka, ani Deptuły (też literat):mrgreen:
Jednakże nie mam najmniejszych wątpliwości, że oni są u nas zarejestrowani i nas czytają. A dowód na to miałem dyskutując z synem Myśliwca na forum Marolexu. :D
I nikt im przecież nie broni zabierać tu głosu.

Cytuj:
To co oni robią jest już wszytkim wystarczająco znane i ich ewentualna obecność na forum na pewno nie będzie mogła być przyjęta jako forma autoreklamy. A ich wiedza i doświadczenie na pewno przyda się nam wszystkim.

Masz problem? Napisz o nim list do Myśliwca. I powiedz nam co Ci odpowiedział. :mrgreen:
Janusz

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 01:36 
czeladnik
czeladnik

Jak czytam wypowiedzi szanownych kolegów - a czytam je pilnie już trzeci rok - mam jednak wrażenie, że właściwości "polskiego piekła" zadomowiły się i tutaj. I nie dotyczy to obecnych w tym temacie kilku ostatnich postów. A szkoda, że taką decyzję podjąłeś Janusz, bo ciekawa byłaby riposta autorytetów; np. Pana Deptuły na zarzuty mu stawiane, czy odpowiedzi RM na ironiczne uwagi np. Macieja (wybacz Maciej, to nie wycieczka do Ciebie, ale akurat przyszedłeś mi na myśl).
Niemniej, z całym szacunkiem traktuję decyzję Admina; trudno.
Pozdrawiam
JWK

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 02:04 
Ekspert
Ekspert

[quote="JWK"] ciekawa byłaby riposta autorytetów; np. Pana Deptuły na zarzuty mu stawiane

Pewnie jako autorytet utrzymywałby ,że najlepsza odmiana , to Sineol. :mrgreen:

Owocował już komuś ? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 03:45 
Kiper
Kiper

edited

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 07:19 
mistrz
mistrz

[quote="JWK"]Jak czytam wypowiedzi szanownych kolegów - a czytam je pilnie już trzeci rok - mam jednak wrażenie, że właściwości "polskiego piekła" zadomowiły się i tutaj. I nie dotyczy to obecnych w tym temacie kilku ostatnich postów. A szkoda, że taką decyzję podjąłeś Janusz, bo ciekawa byłaby riposta autorytetów; np. Pana Deptuły na zarzuty mu stawiane, czy odpowiedzi RM na ironiczne uwagi np. Macieja (wybacz Maciej, to nie wycieczka do Ciebie, ale akurat przyszedłeś mi na myśl).
Niemniej, z całym szacunkiem traktuję decyzję Admina; trudno.
Pozdrawiam
JWK

Dla mnie Pan Deptuła jest zerem i mam podstawy tak pisać gdyż doświadczyłem to na własnej skórze. ( przykładów bylo mnóstwo i wątpię czy ktoś chciałby tu Pana Deptuły głupoty czytać

PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 09:33 
Ekspert
Ekspert

[quote="Janusz"] Dlatego nie będę tu zapraszał ......nikt im przecież nie broni zabierać tu głosu

To jest właściwie najważniejsze. Nikogo nie trzeba tu zapraszać. Forum jest otwarte dla wszystkich. Kto chce pisać - pisze , kto nie chce - nie pisze. Chyba niepotrzebnie poruszyłem ten temat :roll:

Daniel

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 12:36 
mistrz
mistrz

Cytuj:
najlepsza odmiana , to Sineol.

Owocował już komuś ?

Tak! Mam tego cały rządek ale myślałem, że tylko mnie Deptuła w konia zrobił z tym Sineolem. Zaowocował, a jakże, śmierdziucha-labrucha i ni to różowa, ni granatowa. Trzeba będzie coś naszczepić bo szkoda wykopywać. Owoce które oglądałem u niego przed kupnem sadzonek były zdecydownie ciekawsze. :D
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 13:07 
Kiper
Kiper

[quote="Art"]
Cytuj:
najlepsza odmiana , to Sineol.

Owocował już komuś ?

Tak! Mam tego cały rządek ale myślałem, że tylko mnie Deptuła w konia zrobił z tym Sineolem. Zaowocował, a jakże, śmierdziucha-labrucha i ni to różowa, ni granatowa. Trzeba będzie coś naszczepić bo szkoda wykopywać. Owoce które oglądałem u niego przed kupnem sadzonek były zdecydownie ciekawsze. :D
Pozdrawiam.

o k..... urczę - to ładna mina - w k.k. powinien byc na to odpowiedni paragraf :evil:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1