Teraz jest wtorek, 26 sierpnia 2025, 15:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 17:57 
Ekspert
Ekspert

[quote="sitting_bull"]
o k..... urczę - to ładna mina - w k.k. powinien byc na to odpowiedni paragraf :evil:

Jest, tylko przy zakupie w tej szkółce należy żądać, faktury i gwarancji.

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2008, 18:15 
Ekspert
Ekspert

[quote="JWK"]Jak czytam wypowiedzi szanownych kolegów - a czytam je pilnie już trzeci rok - mam jednak wrażenie, że właściwości "polskiego piekła" zadomowiły się i tutaj.
JWK

O jakim "polskim piekle" piszesz 8O 8O 8O. Zapewniam Cię, że żaden adres IP Pana Myśliwca, czy Pana Piątka nie jest w żaden sposób zablokowany, zabanowany, czy w jakiś inny sposób ktoś im niemożliwia wypowiedzi na forum. To jest Ich prywatny wybór, by nie dzielić się wiadomościami, z jakich względów? to trzeba ich zapytać. Janusz już coś tam pisał, to sie można domyślić.
A że forum jest swobodne do wypowiedzi to przecież widać - pisze na naszym forum właściciel szkółki woinnica oz, winorosl.eu, pisze przedstawiciel handlowy szkółki niemieckiej Antes, pisze propagator szkółki niemieckiej reben.de i dopóki dyskusja odbywa się w ramach tematów i ideii tu zawartych to nikt się do tego nie wtrąca, i nikomu to nie przeszkadza.

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lutego 2008, 16:30 
Ekspert
Ekspert

Heniu!

Użyłbym określenia klient, a nie propagator.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lutego 2008, 17:36 
Ekspert
Ekspert

Przepraszam tu kolegów z e-sadzonki.pl.
E-sadzonka nie jest przedstawicielem handlowym Antes, ale firmą handlową, która sprowadza sadzonki nie tylko z Antes, ale jeszcze z 7 innych krajów.

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 lutego 2008, 22:53 
Ekspert
Ekspert

[quote="Heniek"]Przepraszam tu kolegów z e-sadzonki.pl.
E-sadzonka nie jest przedstawicielem handlowym Antes, ale firmą handlową, która sprowadza sadzonki nie tylko z Antes, ale jeszcze z 7 innych krajów.

Heniek

A może i mnie byś tak przeprosił????

PostNapisane: niedziela, 24 lutego 2008, 22:26 
przedszkolak
przedszkolak

[quote="DW"]Przyszedł mi do głowy taki pomysł. Może byśmy tak zaprosili na nasze forum prawdziwych fachowców. Co prawda kilku profesjonalistów już mamy ale co Wy na to aby zaprosić Panów: Myśliwca i Piątka ? A może jeszcze kogoś ?l

Autorytety miały by na forum bardzo ciężkie życie.

[quote="gronkowiec"]Po obejrzeniu zdjęć o pouczającym cięciu-zasmuciłem się. Te krzewy wymagają ponownego cięcia odmładzającego. Nigdy bym nie przypuszczał, że JL tak pięknie potrafi doprowadzić krzewy do degeneracji. W teorii ma mocną głowę, ale praktyka temu przeczy.
Zdzisław
Takich postów jest pełno...

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 19:41 
Kiper
Kiper

77MIREK.Czy zawsze bezkrytycznie i bezgranicznie przyjmujesz to co pisane i mówione przez autorytety nie dokonując analizy-bo ja nie. Jeśli nie znam tematu, to nie zabieram głosu.
Zdzisław

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 21:47 
Kiper
Kiper

skasowany

Ostatnio edytowano wtorek, 26 lutego 2008, 21:50 przez PiotrekK, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 21:49 
Kiper
Kiper

Cytuj:
Nigdy bym nie przypuszczał, że JL tak pięknie potrafi doprowadzić krzewy do degeneracji

Oglądałem te zdjęcia 2 razy i nie udało mi sie dostrzec owej degenaracji :? Na czym ona wg Ciebie Zdzisławie polega?

pozdrawiam Piotrek

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 lutego 2008, 21:59 
przedszkolak
przedszkolak

Trzymam Cię za słowo, chętnie dowiem się więcej na temat głowy.
[quote="gronkowiec"]Oczywiście, że mam rację. Rejonizacja uprawy nie ma znaczenia. Każdą odmianę można prowadzić w formie głowy. Czy naprawdę nie ma w Polsce więcej osób umiejących wyprowadzić najstarszą i najprostszą formę? Niestety mojej publikacji nie ma, bo nie jestem autorytetem z braku Dr. Mgr. Nie ignoruję wiedzy JL. Przeczytałem wiele publikacji zamieszczonych na łamach Działkowca i kilka jego książek o tematyce winorośli. Obiecuję, że po moim wyłuszczeniu tematu wszyscy wyprowadzą formę głowy. Jestem nawet gotowy przeprowadzić szkolenie na wybranej plantacji, czy ogrodzie winoroślowym. Teraz zabieram się za przygotowanie materiału i jestem zmuszony prosić o pomoc Janusza w organizacji. Więc proszę, o cierpliwość i wyrozumiałość.
Zdzisław

A tak w ogóle to tematem tego postu jest Zaprośmy fachowców
I na miejscu pana Liska, gdybym przeczytał o sobie, że degeneruję krzewy to nie skorzystałbym z zaproszenia na forum...
[quote="gronkowiec"]Po obejrzeniu zdjęć o pouczającym cięciu-zasmuciłem się. Te krzewy wymagają ponownego cięcia odmładzającego. Nigdy bym nie przypuszczał, że JL tak pięknie potrafi doprowadzić krzewy do degeneracji. W teorii ma mocną głowę, ale praktyka temu przeczy.
Zdzisław

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1