Teraz jest piątek, 19 grudnia 2025, 05:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 19:11 
Kiper
Kiper

Urzeka mnie Wasza erudycja

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 19:21 
Ekspert
Ekspert

Zypsek jeden taki post to jeszcze było by śmiesznie ale 4 :?: 8O

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 19:47 
Ekspert
Ekspert

Dziękuje , dziekuje i jeszcze raz dziekuje , jesteśćie moim najliczniejszym gremium , czyli odbiorcą . Zbyszek

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 20:06 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
[quote="zbyszekB"]Ale co wynika z tej 3 stronicowej dyskusji ?
A właściwie dialogu.
Dla mnie nic .
A mam 5ha do obsadzenia - między Nasielskiem a Pułuskiem.
W dalszym ciągu zastanawiam się między : winoroślą(odmiany odpowiednie do klimatu) a borówką amerykańską lub aronią, ewentualnie jabłonie.
PS
Nie odzywa się TomekK (2ha koło Płocka samych Vinifer)
Może On by mi pomógł w moich wątpliwościach ?
Bo na Kraków i Breslau nie liczę(nie ten klimat)

A co wynika z takiego postu, jak wyżej? Przecież nic dla nikogo.
5ha, a nawet 5000ha jabłek czy borówki nie ma nic wspólnego z tematyką forum.

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 21:28 
Ekspert
Ekspert

[quote="Maciej"]Значит получится что-то непригодное к канализации, а пригодное к внутренному потреблению человечеством.

A to coś wnosi???????

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 21 października 2008, 22:51 
Ekspert
Ekspert

heavy - zależy jak szybko пригодное zwrócisz.

A wracając do winniczki - o ile kojarzę kto decydował o doborze odmian, to Agnieszka nie miała z tym NIC wspólnego. Wszystko rozegrało się przy współpracy z p. R.Myśliwcem. Przede wszystkim liczy się reklama winiarstwa - oby była jak najlepsza. A w takim razie pewnie zmienią zarządcę bo jak na razie to jest Kiszka.

pozdrawiam
Zdzich

Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 października 2008, 13:54 
Ekspert
Ekspert

Zdzichu Kiszka według mnie zrobił to co mógł , facet jest ok. Niech każdy tyle zrobi to będzie nieżle . Facet jest na posadzie , to mimo wszystko jakby nie nasza liga . Nie może nasadzić PN i zbierać zieleniny , przez dwa lata z rzędu . Pozdrawiam Zbyszek

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 października 2008, 21:10 
Ekspert
Ekspert

Alez Zbyszku, zauważ, że jednak nazwiska zarządcy nie ująłeś w swych majaczeniach sennych. A ja pisałem odnośnie reklamy - inna sprawa, że "Wino UJowe ala Kiszka" ma swoją nośność.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2008, 10:01 
Ekspert
Ekspert

Wiem Zdzichu masz rację , nośność ma . Jednak jak ma się rodzinę , zobowiązania , poza tym , facet jest jak pisałem ok. Na Litwie byli magnaci o tym nazwisku , Lisowski to był ich znajomy a własciwie sługą . Poza tym uważam , że nie było w doborze odmian błedu . Może za wyjątkiem Aldena , ale i to sprawa dyskusyjna . Zauważ jak szybko , sprawy idą naprzód , [odnośnie odmian ] . We wszystkich winnicach w tym czasie pojawia się to samo nazwisko , nastepnie w to miejsce [ nie nazwiska a odmian ] pojawiaja się inne odmiany , i to jest nieomal zasadą u wszystkich . Co innego szycha a co innego mała rybka . Kopiąc małego no to nie w moim stylu . Na razie dryblasie , pozdrawiam Zbyszek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2008, 10:29 
Ekspert
Ekspert

Nie lubię sie tłumaczyć ale będe musiał . Tych kilka mniej lub bardziej a może wcale zabawnych skojarzen zwiazanych z konkursem na nazwę wina dla UJ -tu , nie miało na celu szukania dziury w całym , nie było w zamiarze obrazania kogoś ani drwienia z z brzmienia nazwiska czy funkcji . Nazwy skojarzen nie są w wymowie swojej odbiegające od nazw pospolicie występujących . Skojarzenia co do tych nazw sa wolne od przymusu tak samo jak każdy inny wyraz ze słownika . Konkurs jest publicznie ogłoszony . Licencja poetica . Czy np . Kollegium Majus , nie może mieć skojarzenia z winem z A. Południowej przywiezionym przez kolegę , Albo z nazwą rzeczy którz pozostała nam po związku z kobieta o imieniu Maja ? No cóż może to sprawa chorej wyobrażni . Pozdrawiam Zbyszek ps Bożeole - rano przed lustrem mowisz na widok tego czegoś boże , a potem żeby zapomnieć o tym wykonujesz ole , czyli kontynuujesz to co wczoraj zacząłeś , poza tym jest po zagranicznemu i na temat

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2008, 12:29 
Ekspert
Ekspert

Zbyszku, a w takim razie nie bierz wszystkiego co inni piszą tak poważnie. Bo będzie jak w dowcipie:

"Mąż do żony:
Co byś zrobiła gdybym wygrał w totka?
Wzięłabym swoja połowę i bym Cię zostawiła.

Na co mąż:
Wygrałem trójkę, masz 8 zł i ...!"

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2008, 12:51 
Ekspert
Ekspert

Dominiko ! Czy Twój mąż czyta nasze forum ? Zarty żartami ale faktycznie na przestrzeni 4-5 lat przeszliśmy kilka epok . Może wnioski choćby z tego tematu przybliżą nas do współczesnego poziomu winiarstwa . Pozdrawiam Zbyszek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2008, 16:32 
Ekspert
Ekspert

[quote="zypsek"]Dominiko ! Czy Twój mąż czyta nasze forum ? Zarty żartami ale faktycznie na przestrzeni 4-5 lat przeszliśmy kilka epok . Może wnioski choćby z tego tematu przybliżą nas do współczesnego poziomu winiarstwa . Pozdrawiam Zbyszek

Zbyszku, nie czyta :roll: Znajomość odrobiny słownictwa związanego z uprawa winorośli (o ile dobrze pamiętam, podczas podróży na zlot nauczyliśmy go z Agą i jej mężem m.in. słów odmiana, grono, jagoda, itp.) jest niestety niewystarczająca, żeby coś z tego rozumiał. A przynajmniej na tyle, żeby czytanie forum miało sens :wink:

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2008, 16:56 
Ekspert
Ekspert

Rozumiem , że jest bardzo leniwy , a może jakiś Nietutejszy . Dawno Cię nie słyszałem , Twoje uwagi były zawsze miłe i na poziomie . Nie czuj się zmuszana ale czasami towarzystwo facetów może być irytujące . Bawi Cię czytanie bzdetów ? A tak w ogóle co porabiasz ? Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 24 października 2008, 17:21 
Ekspert
Ekspert

[quote="zypsek"]Rozumiem , że jest bardzo leniwy , a może jakiś Nietutejszy . Dawno Cię nie słyszałem , Twoje uwagi były zawsze miłe i na poziomie . Nie czuj się zmuszana ale czasami towarzystwo facetów może być irytujące . Bawi Cię czytanie bzdetów ? A tak w ogóle co porabiasz ? Pozdrawiam

No, nietutejszy :lol: (leniwy nie - dołki kopie :wink: ). Zresztą dobrze, że nie czyta, jeszcze by sobie jakieś opinie wyrobił i się wtrącał do moich planów :lol:

Przyznam się, że nie zaglądałam do tego wątku jakiś czas, dopiero dziś. No i sama nie wiem, co o tym myśleć :roll: Generalnie fajny pomysł, widziałam tam m.in. Marszałka w odmianach; Swenson to faktycznie na wino pomyłka, ale może go zjedzą :wink:

A ja przygotowuję się do przyszłego sezonu - psychicznie i logistycznie :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1