Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 05:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 9 sierpnia 2016, 17:11 
Ekspert
Ekspert

Pod tym linkiem
http://winicjatywa.pl/xi-konwent-polski ... chow-2016/

Znajduje się krytyczna (nawet bardzo) relacja z XI Konwentu. Trudno się nie zgodzić z tą opinią. Ja byłem na Konwencie pierwszy raz i nie miałem punktu odniesienia dlatego postanowiłem nie wypowiadać się o niedociagnięciach.
Do tej relacji dodam:
1. Brak miejsc parkingowych. Przyjechałem wcześniej i jakoś znalazłem miejsce do zaparkowania, ale Ci którzy przyjechali później mieli dramat.
2. Najbardziej mnie zdziwiło, że na Konwent mógł wejść każdy z ulicy. Nikt nie sprawdzał czy delikwent jest na liście ( czytaj np. zapłacił ) można było cieszyć się wszytkimi atrakcjami, degustacjami, posiłkami czy pojechać na wycieczkę . Czułem się trochę jak leszcz, który zasponsorował Konwent. Nie wiem dlaczego nie było identyfikatorów. Osoby, które się nie znały musiały się pytać " a jak masz na imię i skąd przybyłeś".

Natomiast mam wątpliwości czy podanie nieschlodzonych win białych i różowych jest dużym błędem. W ciepłych białych winach trudniej jest ukryć wady. Tak myślę

Widzę, że miałem dużo szczęścia bo moimi sąsiadami przy stole była winnica Goja i Kresy. Ich wina zostały wyróżnione na Konwencie, a ja się z nimi od razu zakumplowałem. Fajni otwarci , sympatyczni ludzie.
Tak jak pisałem wcześniej warto było pojechać na Konwent właśnie dla ludzi.

PostNapisane: środa, 10 sierpnia 2016, 07:19 
Ekspert
Ekspert

Przeczytałam dziennikarską relację i taka mnie naszła refleksja.

Byłam raz w Jaśle na dniach wina i tak mnie zdenerwowało, że za wszystko trzeba płacić, że więcej już nie jeździłam.

Tu z kolei zrobiono na odwrót, grupka zapłaciła, cała reszta skorzystała.

Może za rok uda się finanse wypośrodkować :mrgreen:

Nie zgodzę się z czyjąś wypowiedzią pod wspomnianym artykułem lekceważącą małe =malutkie winnice.
Nie od razu Rzym zbudowano. To są dopiero powijaki winiarskiej działalności.
Takie są początki i to sprawa, która rozpisuje się na przyszłe pokolenia, jeśli takowe będą chętne na ciężką pracę w winnicy.
Mirku piszesz też o tym w swojej odpowiedzi.

Logistyka- miejsc parkingowych w Tuchowie jest całkiem sporo i to w bliskiej spacerkiem odległości.
Okolice dworca PKP, okolice Biedronki, ale do tego potrzebna byłaby jakaś sprawnie przeprowadzona akcja informacyjna,
a tu nawet nie było plakatów reklamujących Konwent.

Noclegi- okolica posiada zaplecze noclegowe powiedzmy w promieniu 10 - do kilkunastu kilometrów.
I chyba znów brakło wspomnianej myśli logistycznej.

Ogólnie to chyba są to problemy, które można bez większego wysiłku poprawić.

Pozdrawiam- Jola.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1