Witam!
Dnia 19 września 20015 w godzinach 8:30 - 13:30 odbędzie się szkolenie enologiczne pt. Ocena fizjologiczna owoców i przygotowanie do zbiorów
Prowadzący Agnieszka Rousseau
Program szkolenia:
Proste metody analityczne i analiza sensoryczna wykorzystywane podczas monitoringu dojrzałości (chemicznej, technologicznej, aromatycznej) oraz optymalne wyznaczenie daty zbiorów winorośli.
Aromaty pierwszo, drugo i trzeciorzędowe ? pływ warunków dojrzewania, terminu zbiorów i technologii na jakość wina.
Winnica- zasady właściwego pobierania próbek i analiza sensoryczna.
Miejsce szkolenie:
Część praktyczna:
Winnice Wzgórz Trzebnickich
Winnica Jaksonowice
Część teoretyczna:
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
ul Pawłowicka 81-87, Wrocław.
Kosz szkolenia 120zł
Ilość miejsc ograniczona.
zgłoszenia proszę przesyłać na adres:
rafal@wzgorzatrzebnickie.plPozdrawiam
Rafał Wesołowski
szczegółowe informacje o pozostałym programie:
http://www.up.wroc.pl/uczelnia/43459/program.html-- Śr, 16.09.2015 5:54 --
Lista zamknięta, do zobaczenia w sobotę!