Teraz jest piątek, 23 maja 2025, 05:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 23 czerwca 2017, 06:21 
Ekspert
Ekspert

22.06
Widzę jednak, że chodzi tylko o sianie fermentu i trochę się dziwię, że nikt nie ma odwagi pozamykać wątków z zakończonymi sprawami.

-- Pt, 23.06.2017 6:20 --

edit 23. 06

WinaMarcina napisał(a):
Erikos przyjacielu... nie wiem co cie ubodło, bo rozumiem ze zle spales tamtej nocy ale jedni sie bawia a inni moze nie potrafia ;-)
Jesli jest wino, jest impreza to chyba i wyglupiac sie mozna ? No chyba ze nie? Bo powazni w tej komisji byliscie niezmiernie ze nawet podlaczyc pod nie ocenianie a jedynie ciche degustowanie dla siebie nie bylo mozliwe... a szkoda. Czekalem na to cały dzien... a i owszem byłem tym jako jeden z niewielu naprawdę zainteresowany...

Co do wycia - byc moze i tak ale mala dygresja... jesli jestes na imprezie to sie baw a nie charcz jak potluczony teraz. Rozumiem, ze dzieci były ale... czy to tez do konca ok zabierac je w takie miejsce a potem wymagac od innych aby nie bawili sie? Szkoda gadac bo zadufanie wsrod srodowiska tu jest ogromna.
Jasne ja nie mam wiedzy, bo w dupie bylem i (ocenzurowano) widzialem, nie pokonczylem zadnych kursow i moja wiedza jest rowna 0.
Co do samej komisji - mysle ze czas by ktos byl w niej zupelnie z poza forum i w dodatku z prawdziwymi kwalifikacjami i wiedzą.
Będzie to miało swój kolejny plus - mniej pretensji póżniej a i nauka i doświadczenie dla reszty oceniających.

Co do szczerosci drogi Erikosie... jestes kolejnym przykladem dzieki ktoremu tak rzadko tu zagladam i niechetnie wchodze w dyskusje...
a wiesz czemu?
Bo nie dyskutuje sie z... , bo najpierw sprowadzi cie do twojego poziomu a potem zalatwi doswiadczeniem...
Smutne, ale jak chciales bez lizania sie po jajkach to prosze :-)

Podsumowując... za rok proponuje zatyczki do uszu albo zluzowanie i nabranie dystansu do innych a przede wszystkim do siebie ;-)

I tak naprawdę na koniec...
Wszystkim tu zgromadzonym polecam więcej luzu i prawdziwej sympatii do siebie, bo tego brakuje i to bardzo. Jak w naszej polityce.
Tworzycie środowisko, ale tak pewna grupa ludzi jest trzymająca władze z niepotrzebnym zadęciem.
tyle.

Erikos napisał(a):
zbyszekB napisał(a):
...Robert (@Zdanek) deklarował gotowość sędziowania ale @Erikos mu podziękował :shock: :!: :idea:
Nie chwytam...
Pewnie, chwytasz dobrze tylko mącić uwielbiasz bo to Twój żywioł Panie "SERAFINIE"
Jest takie mądre przysłowie, którego niestety nie zna kolega Zdanek jak i jego towarzysz WinaMarcina:
Cytuj:
jeśli nie potrafisz, nie pchaj się na afisz

Właściwa ocena win jak i odróżnienie śpiewu od wycia psa z jądrami ściśniętymi w imadle jest im obca.
Przepraszam chłopaki ale szczerość to szczerość, a nie wzajemne lizanie się po ...

Jest w tej wypowiedzi zdanie, z którym się nie mogę zgodzić
Cytuj:
Rozumiem, ze dzieci były ale... czy to tez do konca ok zabierac je w takie miejsce a potem wymagac od innych aby nie bawili sie?

Może nie zauważyłeś, ale forumowy zlot na pewno nie jest libacją alkoholową ........

PostNapisane: piątek, 23 czerwca 2017, 13:34 
mistrz
mistrz

dziadek2 napisał(a):
22.06
Widzę jednak, że chodzi tylko o sianie fermentu i trochę się dziwię, że nikt nie ma odwagi pozamykać wątków z zakończonymi sprawami.

Z całym szacunkiem kto tu sieje ferment ?

Zakładasz wątek o tytule "Przepychanki"

Wrzucasz tekst:
dziadek2 napisał(a):
Nie ma się co oszukiwać, zawsze trochę boli, jak Ktoś miesza, ale w "przepychankach" wszystkie chwyty dozwolone, nawet nie ma potrzeby wygaszania postów.

Potem następny:
dziadek2 napisał(a):
Nie da się zmienić regulaminu po konkursie, aby obowiązywał wstecz.

Nikt nie wnioskował o zmianę regulaminu wstecz.

Więc kto tu sieje ferment ?

-- Pt cze 23, 2017 2:34 pm --

dziadek2 napisał(a):
Może nie zauważyłeś, ale forumowy zlot na pewno nie jest libacją alkoholową ........

To jest właśnie sianie insynuacji. Piszesz w domyśle że kolega WinaMarcina był zainteresowany libacją.

A prawda jest taką że był zainteresowany konkursem, jego wynikami i możliwością spróbowania najlepszych win. Czekał 6 godzin aż będzie mógł spróbować najlepszych win. Następnego dnia rano pojechał zasuwać na swojej winnicy.

PostNapisane: piątek, 23 czerwca 2017, 14:30 
Ekspert
Ekspert

Czegoś teraz nie rozumiem
Zdanek napisał(a):
Ja w wątku Przepychanki nie zamierzam nic więcej pisać.

Ale odpowiem.
Ogólnie, nazwałem tylko po imieniu, to co się działo wcześniej i wpisałem w tytuł wątku.
W każdym razie, życzę powodzenia w podjętych ustaleniach konkursowych, jednak zazwyczaj bywa tak, że co zasiejesz to zbierasz.

Jeśli mogę, to proszę o zamknięcie tego wątku, bo swoje zadanie już spełnił ( odciążył konkursowy wątek).

PostNapisane: niedziela, 25 czerwca 2017, 20:29 
Ekspert
Ekspert

Zamykam na prośbę autora.
Przy okazji niektórzy wystawiają sobie fajną laurkę potomności.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1