kaczorek36 napisał(a):
Witam
No i jak zwykle szanowni forumowicze, znowu udało się wykończyć pełnego entuzjazmu członka społeczności winogrona.org
A po kalendarze z widoczkami do księgarni.
A na wino.org.pl dało się.
No więc gratulacje.
Marcin
No i nie wytrzymałam...
Jakie "wykończyć"???
Kolega Marcin palił się do robienia kalendarza i chwała mu za to. Nie wziął jednak pod uwagę paru czynników, które w skrócie można by zdefiniować jako czas, pieniądze i jakość. Chciał robić bez rozeznania rynku odbiorców i dostawców. Swoją drogą, to ja też takiego rozeznania nie mam. Po dyskusji wyszło na to, że się nie da zrobić kalendarza na 2011r. szybko, tanio i dobrze, więc z oczywistych powodów pomysł z takim krótkim terminem realizacji padł. Został nawet przedstawiony wniosek o zrobienie kalendarza na 2012 rok.
Nikt więc nikogo nie wykończył i śmiało mogę podejrzewać, że wszyscy biorący udział w tej dyskusji mają się zupełnie dobrze i krzywdy nikt nie doznał. Natomiast kolega Marcin jest bogatszy o nowe doświadczenia (bo już wie, ile forumowicze są skłonni zapłacić i za co) i przy kalendarzu na 2012 rok będzie wiedział, że hasło "kalendarz" najlepiej rzucić przynajmniej na pół roku wcześniej, o ile będzie miał czas i ochotę się w to zaangażować.