Teraz jest sobota, 17 maja 2025, 17:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 listopada 2006, 15:53 
Ekspert
Ekspert

Drodzy Panowie !!

Właściwie jestem tutaj nowy i nie mam prawa zabierać głosu w tak emocjonalnych dyskusjach jak te które przeczytałem przed chwilą myślę jednak, że ludziom o których mowa należałoby oddać jakąś sprawiedliwość i okazać zwykły szacunek.

Mimo że winoroślą zajmuję się bardzo krótko, poznałem osobiście zarówno Pana Myśliwca jak i Pana Piątka. Zapoznałem się z tym co robią. Dostrzegłem, że jak my wszyscy nie są wolni od wad. Nie jest jednak w moim pojęciu wadą, że ktoś zarabia na utrzymanie swoje i swojej rodziny. A jeśli los sprawił że swoje hobbystyczne zainteresowania potrafił przekuć na dobrze prosperujący interes to powinien być dla nas wzorem a nie przedmiotem zawiści czy niechęci.

Jednak nie dzięki lepiej czy gorzej prowadzonemu biznesowi Roman Myśliwiec i Ryszard Piątek przejdą do historii polskiego winoroślarstwa. Miejsce to mają zapewnione bo posiedli umiejętność zarażania innych tą piękną chorobą jaką jest winorośl.

Pozdrawiam
Daniel

Ostatnio edytowano wtorek, 6 lutego 2007, 08:30 przez DW, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 listopada 2006, 19:02 
Kiper
Kiper

A ja mam serdecznie dosc RM. Zlozylem zamowienie i poprosilem o podanie podkladek na jakich sa sadzonki. Otrzymalem odpowiedz ze informacje te zostana podane jezeli przesle adres do wysylki. Na tym kontakt sie urwal. Po paru tygodniach dostalem paczke ze 100 zamowionych sadzonek tylko 60. Czesc bez podkladek jedna odmiana w II gatunku. Rozumiem ze mogl nie miec czesci sadzonek ale chyba wypada ustalic takie rzeczy przed wysylka :evil: Swoja droga to II gatunek wygladal baaardzo mizernie. Patyk ktory wlozylem bez niczego do ziemi na wiosne mial teraz wieksze korzonki

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 10:59 
Ekspert
Ekspert

[quote="shron"]A ja mam serdecznie dosc RM. Zlozylem zamowienie i poprosilem o podanie podkladek na jakich sa sadzonki. Otrzymalem odpowiedz ze informacje te zostana podane jezeli przesle adres do wysylki. Na tym kontakt sie urwal. Po paru tygodniach dostalem paczke ze 100 zamowionych sadzonek tylko 60. Czesc bez podkladek jedna odmiana w II gatunku. Rozumiem ze mogl nie miec czesci sadzonek ale chyba wypada ustalic takie rzeczy przed wysylka :evil: Swoja droga to II gatunek wygladal baaardzo mizernie. Patyk ktory wlozylem bez niczego do ziemi na wiosne mial teraz wieksze korzonki

Ja bym trochę polemizował z tą wypowiedzią .
Złożyłem zamówienie niemal na taką samą ilość, nie dostałem jedynie odm. Beżewyj z wyjaśnieniem, że duża ilość deserowych padła w lecie. Pozostałe sadzonki w wyborze I i extra elegancko opisane, plus nazwa podkładki na sadzonkach szczepionych.
pozdrawiam wojtekb

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 17:01 
Kiper
Kiper

[quote="wojtekb"][quote="shron"]A ja mam serdecznie dosc RM. Zlozylem zamowienie i poprosilem o podanie podkladek na jakich sa sadzonki. Otrzymalem odpowiedz ze informacje te zostana podane jezeli przesle adres do wysylki. Na tym kontakt sie urwal. Po paru tygodniach dostalem paczke ze 100 zamowionych sadzonek tylko 60. Czesc bez podkladek jedna odmiana w II gatunku. Rozumiem ze mogl nie miec czesci sadzonek ale chyba wypada ustalic takie rzeczy przed wysylka :evil: Swoja droga to II gatunek wygladal baaardzo mizernie. Patyk ktory wlozylem bez niczego do ziemi na wiosne mial teraz wieksze korzonki

Ja bym trochę polemizował z tą wypowiedzią .
Złożyłem zamówienie niemal na taką samą ilość, nie dostałem jedynie odm. Beżewyj z wyjaśnieniem, że duża ilość deserowych padła w lecie. Pozostałe sadzonki w wyborze I i extra elegancko opisane, plus nazwa podkładki na sadzonkach szczepionych.
pozdrawiam wojtekb
Chcesz polemizowac z tym co dostalem? Na wiosne tez dostalem 2 odmiany nieszczepione bez wczesniejszego uprzedzenia, ale to jakos zrozumialem. Doskonale wiem, ze jakies odmiany moze szkolkarz juz nie posiadac, czy miec w gorszym gatunku, ale chyba wypada o tym uprzedzic co? A co do eleganckiego opisu to chyba nie korzystales z uslug e-sadzonki. Tam bylo podane nawet jaki klon danej podkladki zostal wykorzystany...

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 20:44 
Ekspert
Ekspert

Polemizuję wyłącznie z Twoim pierwszym zdaniem i tyle. Druga sprawa; o możliwości nie zrealizowania zamówienia dostawałem znać wcześniej, a więc trochę to jest inaczej niż Ty piszesz.
Ja zamawiam sadzonki u R.Myśliwca od 1992 roku i możliwe, że mam trochę "chodów". I ostatnia sprawa : Myśliwiec wie, że nie zajmuję się szkółkarstwem (niczego nie sugeruję)
pozdrawiam wojtekb

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 22:52 
Ekspert
Ekspert

[quote="wojtekb"]
Ja zamawiam sadzonki u R.Myśliwca od 1992 roku i możliwe, że mam trochę "chodów". I ostatnia sprawa : Myśliwiec wie, że nie zajmuję się szkółkarstwem (niczego nie sugeruję)

Ach tak, dla R.Myśliwca każdy klient , którego nie zna osobiście, może być potencjalnym szkółkarzem :lol: :lol:
Nie dziw się Shron . po prostu zostałeś rozszyfrowany :wink:
Wszyscy , którzy uczestniczyli w dyskusjach o ukorzeniarce DarkaRZ tudzież wychylali w temacie "Grzejecie?" są spaleni :twisted:

pozdrawiam

Kuba

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2006, 23:10 
przedszkolak
przedszkolak

[quote="olmek"]

Ach tak, dla R.Myśliwca każdy klient , którego nie zna osobiście, może być potencjalnym szkółkarzem :lol: :lol:
Wszyscy , którzy uczestniczyli w dyskusjach o ukorzeniarce DarkaRZ tudzież wychylali w temacie "Grzejecie?" są spaleni :twisted:

pozdrawiam

Kuba

He.. he..... ROTFL :twisted: :twisted: :twisted: Ale akcje...... :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 06:50 
Ekspert
Ekspert

[quote="olmek"]

O kurcze 8O to ja ten topic zakładałem :evil: :wink: :lol:

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 07:44 
Kiper
Kiper

[quote="olmek"]

pozdrawiam

Kuba

Panowie bez paniki przecież można zamówić sadzonki korzystająć z uprzejmości sąsiadki.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 10:52 
Ekspert
Ekspert

[quote="olmek"][quote="wojtekb"]

pozdrawiam

Kuba

W dyskusję o R. M. długo się nie wdawałem, mimo że wiele opinii o nim było trochę przesadzonych. Nie chcę być obrońcą czy krytykiem jakiegokolwiek szkółkarza, bo jednak jakieś zdanie muszę o nich mieć, i mam, ale tylko dla siebie.
Powiedzenie, że dla Myśliwca każdy klient, którego nie zna osobiście, może być potencjalnym szkółkarzem jest niesprawiedliwe, choć tak to mogło wyglądać po moim "re" do Shrona. Chodzi tylko o to, że Myśliwiec zna moją zasadę(w końcu znam go kilkanaście lat), że nie rozmnażam nigdy materiału otrzymanego od innych szkółkarzy. Tylko to miałem na myśli, nic więcej. Gdyby było tak, jak sugerują to żartobliwie niektórzy, to Myśliwiec nie sprzedałby nigdy tak ogromnej liczby sadzonek.
Na koniec krótko do tych forumowiczów, którzy czują się rozczarowani zamówieniami z Jasła:o tym kto otrzyma jaki materiał jest mowa w warunkach zamawiania sadzonek, jaką chyba każdy dostaje.
pozdrawiam wojtekb

Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 11:25 
Ekspert
Ekspert

[quote="wojtekb"]

Powiedzenie, że dla Myśliwca każdy klient, którego nie zna osobiście, może być potencjalnym szkółkarzem jest niesprawiedliwe, choć tak to mogło wyglądać po moim "re" do Shrona.

Wojtek wyluzuj :D To był oczywiście żart , za oknem szaro a i na Forum zrobiło się jakoś smutno :wink:

[quote="wojtekb"]

Chodzi tylko o to, że Myśliwiec zna moją zasadę(w końcu znam go kilkanaście lat), że nie rozmnażam nigdy materiału otrzymanego od innych szkółkarzy.

Wogóle nie rozmnażasz , czy wyprowadzasz własne odmiany :?: :roll:

pozdrawiam

Kuba

Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 13:22 
Kiper
Kiper

Z temperatury dyskusji wynika, ze RM nie jest nikomu obojętny, a to już spory sukces :-)

Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 listopada 2006, 13:42 
Ekspert
Ekspert

[quote="olmek"][quote="wojtekb"]

Powiedzenie, że dla Myśliwca każdy klient, którego nie zna osobiście, może być potencjalnym szkółkarzem jest niesprawiedliwe, choć tak to mogło wyglądać po moim "re" do Shrona.

Wojtek wyluzuj :D To był oczywiście żart , za oknem szaro a i na Forum zrobiło się jakoś smutno :wink:

[quote="wojtekb"]

Chodzi tylko o to, że Myśliwiec zna moją zasadę(w końcu znam go kilkanaście lat), że nie rozmnażam nigdy materiału otrzymanego od innych szkółkarzy.

Wogóle nie rozmnażasz , czy wyprowadzasz własne odmiany :?: :roll:

pozdrawiam

Kuba

Z tym humorem nie jest tak źle :D ,ale jesień tak na mnie działa, za dwa tygodnie wszystko wróci do normy.
Sadzonek nie robię, chyba, że na własne potrzeby. Jeżeli udałoby mi się zdobyć jakiś materiał np. na Słowacji lub zza zachodniej granicy, to czemu nie, ale na razie się na to nie zanosi. Póki co, trzymam się pewnych zasad i niech tak zostanie.
pozdrawiam wojtekb

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1