Teraz jest sobota, 20 grudnia 2025, 17:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 05:30 
Kiper
Kiper

nawet w tej niewinnej zabawie dzielnie pokazujemy żeśmy Polakami.... :cry:

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 10:50 
Ekspert
Ekspert

PawelL napisał(a):
Tak w sumie, to żadne logo nie jest porywające. Poczekajmy, może znajdzie się jeszcze coś fajnego.

I tak chyba będzie najlepiej. Proponuję by w przypadku wersji roboczych, różniących się jedynie kolorami, krojem czcionki, ułożeniem poszczególnych elementów itp., autorzy wybrali jedną wersję. Głosujmy na pomysł, ewentualną kosmetykę czy jakieś drobne korekty można zostawić na później. Niewątpliwie ułatwi to podjęcie decyzji i uprości sposób przeprowadzenia głosowania (ankieta). Dajmy sobie czas do końca stycznia, co nagle , to po diable.

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 11:33 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
piotrsz napisał(a):
Jak na człowieka, który zawsze bardzo wnikliwie analizuje wszelkie aspekty zanim się wypowie a w swej wypowiedzi trzyma się faktów, to trochę słabo.
Słabo, słabo. Strasznie nie lubię męczyć się bez sensu. A tu wielkiego sensu w skomplikowanym systemie głosowania nie widzę. Potrzebne nam jedno logo, nie siedem.

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 11:35 
Ekspert
Ekspert

A ja proponuję aby:
- w pierwszej kolejności KTOŚ opracował coś w rodzaju regulaminu (terminy i zasady) zgłaszania projektów i wyłaniania zwycięskiego znaku
- w następnej kolejności autorzy zgłoszą do konkursu swoje prace, w dowolnej ilości, o ile nie ograniczy tej ilości regulamin.
- w następnej kolejności, żadnej dyskusji ( dla mnie już się odbyła i powinna ułatwić opracowanie regulaminu), tylko głosowanie.
Do ustalenia zasad proponuję zespół: Olmek, Canin. Panowie maja trochę odmienne, w tej kwestii poglądy, wiec efekt końcowy z pewnością będzie kompromisem.

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 11:37 
Kiper
Kiper

olmek napisał(a):
Proponuję by w przypadku wersji roboczych, różniących się jedynie kolorami, krojem czcionki, ułożeniem poszczególnych elementów itp., autorzy wybrali jedną wersję. Głosujmy na pomysł, ewentualną kosmetykę czy jakieś drobne korekty można zostawić na później. Niewątpliwie ułatwi to podjęcie decyzji i uprości sposób przeprowadzenia głosowania (ankieta). Dajmy sobie czas do końca stycznia, co nagle , to po diable.
Jak dla mnie spoko. Mogę od razu wskazać 2 propozycje spośród wszystkich, które zgłosiłem. Natomiast co do tak znacznego wydłużenia terminu, to obawiam się, że zaczną napływać kolejne nowe propozycje, ich klony i mutacje tychże klonów. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale jesteście gotowi na powrót do tej dyskusji za miesiąc?

EDIT
Pozwolę sobie jeszcze na małe podsumowanie. Spośród istniejących klonów i wariantów prawie wszyscy autorzy już zdecydowali, więc tę sprawę mielibyśmy prawie z głowy:
    a1-a3 - Maciej & Canin jeszcze nie wybrali
    b1-b4 - b1 i b4 już dawno wyleciało a ja już pisałem że chcę zostawiić tylko b3
    c1-c5 + u1-u2 - ja od początku chciałem tylko jedno, tylko Canin oponował. Gdybym miał wybrać, to zostałbym przy c4. Jeśli większość uzna, że woli inne (np. c5 lub u1), to niech tak będzie. Ale tylko jedno zostaje.
    o1-o6 - Ricci już wybrał (zauważyłem)
    s1-s3 - Ricci jeszcze nie wybrał
    v1-v3 - Shron wybrał
Jeśli Canin się zgodzi na te redukcje a pozostali dokonają wyboru, to sprawa jest załatwiona i mogą być 2 tury.

Ostatnio edytowano piątek, 31 grudnia 2010, 12:16 przez PiotrSz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 11:39 
Kiper
Kiper

Maciej napisał(a):
Słabo, słabo. Strasznie nie lubię męczyć się bez sensu. A tu wielkiego sensu w skomplikowanym systemie głosowania nie widzę. Potrzebne nam jedno logo, nie siedem.
Lepiej jednak przeczytaj dyskusję i zdecyduj, czy chcesz wystawić do konkursu wszystkie trzy wersje: a1, a2, a3. To właśnie od tego zależy możliwość uproszczenia głosowania i zmniejszenia liczby tur.
kapitan napisał(a):
Do ustalenia zasad proponuję zespół: Olmek, Canin. Panowie maja trochę odmienne, w tej kwestii poglądy, wiec efekt końcowy z pewnością będzie kompromisem.
Właśnie. Tylko żadnych punktów ;-)

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 14:33 
Kiper
Kiper

Za dużo postów w tym wątku, żeby wszystko czytać, ale czy ktoś może mi powiedzieć, jaką metodą wybierzemy metodę głosowania?

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 14:49 
Ekspert
Ekspert

gzeho napisał(a):
Za dużo postów w tym wątku, żeby wszystko czytać, ale czy ktoś może mi powiedzieć, jaką metodą wybierzemy metodę głosowania?

Ja Ci napiszę. Metodą Simplex. :mrgreen: Zakładam, że znasz. Gdybyś jednak nie znał, to istota metody Simplex polega na badaniu rozwiązań bazowych programu kanonicznego w taki sposób, że znajdujemy wyjściowe rozwiązanie bazowe programu liniowego. Mając rozwiązanie bazowe sprawdzamy czy jest ono optymalne czy nie. Jeśli dane rozwiązanie bazowe nie jest optymalne budujemy następne rozwiązanie bazowe lepsze lub przynajmniej nie gorsze od poprzedniego, z którym to rozwiązaniem postępujemy tak samo jak z rozwiązaniem wyjściowym bazowych. Aż do momentu znalezienia rozwiązania optymalnego. Wszystko jasne? Jeżeli nie to musisz jednak przeczytać wszystkie posty. :mrgreen:

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 14:53 
Kiper
Kiper

gzeho napisał(a):
Albo kulki białe i czarne, tzn. odwrotnie: białe i czarne...
Jak sam zauważyłeś postów jest za dużo i niektórym nie chce się czytać. Nie mnóżmy ich już. Wystarczą trzy szybkie decyzje i sprawa rozstrzygnięta. Nie odbiegajmy już od tematu i konkretów.

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 15:14 
Kiper
Kiper

piotrsz napisał(a):
...s1-s3 - Ricci jeszcze nie wybrał...
Piotrze, moja intencją było wycofanie wszystkich znaków (n1, r1, O 1-6,S 1-3) i zastąpienie go jednym który pokazałem
Cz gru 30, 2010 11:31 pm Ricci napisał(a):
...11 rysunków roboczych ograniczyłem do 1 propozycji...
Ale nic to, w świetle tego co napisał Kuba (olmek):
Pt gru 31, 2010 10:50 am olmek napisał(a):
... Dajmy sobie czas do końca stycznia, co nagle , to po diable.
mamy jeszcze trochę czasu, więc bierzmy się do pracy... graficy pilnie poszukiwani... :lol:

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 15:26 
Kiper
Kiper

Pozwolę sobie jeszcze bezczelnie pomoderować ten wątek. Moim zdaniem nie ma sensu czekać kolejny miesiąc, bo dyskusja się raczej rozlezie niż coś wniesie. Wszystko, co miało być na temat głosowania zostało moim zdaniem napisane, nie wszystko natomiast przeczytane.
W tej chwili pozostała tylko decyzja Macieja, zgoda Canina na zmiany (albo jej brak :-)) i wszystko jest ustalone: kandydatury i głosowanie w 2 turach.

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 16:33 
Ekspert
Ekspert

Wycofuję obie swoje propozycje (e1 i g1). Pierwsza, to żart dla rozruszania towarzystwa, druga jest kompletnie nieczytelna po zmniejszeniu. Od razu będzie mniej.
Ktoś przeciw?

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 17:57 
Ekspert
Ekspert

kapitan napisał(a):
Do ustalenia zasad proponuję zespół: Olmek, Canin.

Mnie proszę wyłączyć, mi już przeszła ochota na logo. Zgadzam się na wszystko.
Wesołego Nowego Roku.

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 18:58 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
piotrsz napisał(a):
W tej chwili pozostała tylko decyzja Macieja, zgoda Canina...
Canin, a2 czy a3? A3 chyba lepsze...

PostNapisane: sobota, 1 stycznia 2011, 01:17 
Kiper
Kiper

piotrsz napisał(a):
c1-c5 + u1-u2 - ja od początku chciałem tylko jedno, tylko Canin oponował. Gdybym miał wybrać, to zostałbym przy c4. Jeśli większość uzna, że woli inne (np. c5 lub u1), to niech tak będzie. Ale tylko jedno zostaje.

Potraktuj c5 jako osobny projekt, proszę. Choćby dlatego, że jest w nim trochę mojej pracy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 27  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1