olmek napisał(a):
Proponuję by w przypadku wersji roboczych, różniących się jedynie kolorami, krojem czcionki, ułożeniem poszczególnych elementów itp., autorzy wybrali jedną wersję. Głosujmy na pomysł, ewentualną kosmetykę czy jakieś drobne korekty można zostawić na później. Niewątpliwie ułatwi to podjęcie decyzji i uprości sposób przeprowadzenia głosowania (ankieta). Dajmy sobie czas do końca stycznia, co nagle , to po diable.
Jak dla mnie spoko. Mogę od razu wskazać 2 propozycje spośród wszystkich, które zgłosiłem. Natomiast co do tak znacznego wydłużenia terminu, to obawiam się, że zaczną napływać kolejne nowe propozycje, ich klony i mutacje tychże klonów. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale jesteście gotowi na powrót do tej dyskusji za miesiąc?
EDITPozwolę sobie jeszcze na małe podsumowanie. Spośród istniejących klonów i wariantów prawie wszyscy autorzy już zdecydowali, więc tę sprawę mielibyśmy prawie z głowy:
a1-a3 - Maciej & Canin jeszcze nie wybrali
b1-b4 - b1 i b4 już dawno wyleciało a ja już pisałem że chcę zostawiić tylko b3
c1-c5 + u1-u2 - ja od początku chciałem tylko jedno, tylko Canin oponował. Gdybym miał wybrać, to zostałbym przy c4. Jeśli większość uzna, że woli inne (np. c5 lub u1), to niech tak będzie. Ale tylko jedno zostaje.
o1-o6 - Ricci już wybrał (zauważyłem)
s1-s3 - Ricci jeszcze nie wybrał
v1-v3 - Shron wybrał
Jeśli Canin się zgodzi na te redukcje a pozostali dokonają wyboru, to sprawa jest załatwiona i mogą być 2 tury.