Teraz jest niedziela, 18 maja 2025, 12:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 21:26 
Kiper
Kiper

W liście przebojów Trójki każdy głosuje na 10 utworów. Kupa ludzi sobie z tym radzi od ponad ćwierć wieku. A tak by wyglądała nasza pierwsza tura. Nazwijmy ją: wstępna selekcja.

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 21:32 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Przy trzykrotnym głosowaniu na 7 wariantów, z których do ósmego etapu przechodzi trzeci, piąty i ósmy, pod warunkiem uzgodnienia wariantów między autorami ja nie głosuję wcale.

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 21:41 
Ekspert
Ekspert

ArturK napisał(a):
Przyznam się, że też wole proste i jasne reguły gry. Dlatego jak najbardziej popieram zasady głosowania zaproponowane przez Daniela.

Przepraszam Cię bardzo, ale dla mnie wszystkie dotychczasowe reguły były jasne i proste. Osobiście jestem jednak za regułami najbardziej demokratycznymi i sprawiedliwymi. Stosując reguły Daniela możemy mieć do czynienia z sytuacją, że przy niskiej frekwencji i rozproszeniu głosów nawet dwie osoby może zdecydować o wyborze logo. Przy mojej propozycji znak nie wygra jak nie zbierze w efekcie ponad 50% głosów. Zresztą nie ja to wymyśliłem. W myśl tej zasady wybierano wszystkich wójtów, burmistrzów, prezydentów.

Ostatnio edytowano czwartek, 30 grudnia 2010, 22:10 przez kapitan, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 21:41 
Ekspert
Ekspert

DW napisał(a):
2. Propozycja oddawania głosu na 3 znaki jednocześnie nie jest moim zdaniem dobra - zwalnia z myślenia i konieczności dokonania wyboru. Po co się jednak lenić ? Każdy może się zastanowić i wybrać od razu ten jeden, wg. niego najlepszy znak. Myślicie, że jak zostaną tylko 3 znaki to wybór będzie łatwiejszy ?

Danielu, jak nie chcesz się lenić to każdej z propozycji postaw ocenkę w jakiejś skali, na przykład od 1 do 10, zbierz notowania od ludzi, odrzuć skrajne noty dla każdej z propozycji (np po 20%) jak w skokach narciarskich czy w łyżwiarstwie figurowym, oblicz średnią arytmetyczną i otrzymasz "oceny degustacyjne" wszystkich propozycji. A na dogrywkę zawsze można liczyć.

A zatem dobrej zabawy

Pozdrawiam
Zdzich

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 21:42 
Ekspert
Ekspert

piotrsz napisał(a):
...ja swoich kandydatów już mam i swojego wyboru się nie wstydzę.

EDIT: Przy twoich propozycjach jeden z potencjalnych faworytów ma duże szanse przepaść:

Zróbmy głosowanie i zobaczymy. Jeśli wyjdą jakieś zdecydowane "niesprawiedliwości" to komisja anuluje...

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 21:44 
Ekspert
Ekspert

Erikos napisał(a):
Chłopaki forum stoi na phpbb więc dlaczego nie uprościć i nie zrobić ankiety jak to się robi na innych forach??

Na samym początku zaproponowałem ankietę.
Proste jak wybór najlepszego kalendarza na wino.org.pl

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 21:56 
Kiper
Kiper

Canin napisał(a):
STOP - jeszcze chwilkę się wstrzymajmy z głosowaniem
poniżej zestawione wszystkie loga jakie powstały w wątku z logiem - sprowadzone do wspólnego mianownika - rozmiar max 169x94
Proszę o przejrzenie - czy czegoś nie pominąłem - lub któreś powinienem wycofać.
Wycofane zostaną wyłącznie te loga co do których autor zgłosi chęć wycofania a nie znajdzie się ani jeden użytkownik który nie zechce na nie głosować.
START głosowania dopiero po braku zastrzeżeń.

Obrazek
Obrazek

Ja proponuję by głosować na dwa loga.
Za 1 miejsce dwa punkty, za drugie jeden punkt, czyli dwa razy mniej. Czy rzeczywiście chcemy głosować na wszystkie "klony". Może autorzy powinni część usunąć?

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 22:01 
Ekspert
Ekspert

Dobra, to ja też na złość tacie zrobię w g.... i odpuszczam. Chciałem dobrze, wyszło jak zawsze. W zasadzie przez te 4,5 roku mojej tutaj bytności, brak loga wcale mi nie przeszkadzał. Jak będzie logo z przypadku też będzie ok.

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 22:04 
Ekspert
Ekspert

Maciej napisał(a):
Przy trzykrotnym głosowaniu na 7 wariantów, z których do ósmego etapu przechodzi trzeci, piąty i ósmy, pod warunkiem uzgodnienia wariantów między autorami ja nie głosuję wcale.

Maciej, bez obrazy - ale nie przeczytałeś zasad (sam to przyznałeś) nie rozumiesz dlaczego są takie a nie inne, a nawet jak Ci tłumaczą dlaczego to nie chcesz tego zrozumieć - a potem wypisujesz takie rzeczy.

Spróbuję to napisać raz jeszcze, skrótowo:
1 etap - wybieramy 7 znaczków
2 etap - wybieramy 2 znaczki
ewentualna dogrywka - wybieramy 1 znaczek

CZY TO JEST SKOMPLIKOWANE?

Dlaczego tak (to dla zainteresowanych) - ponieważ jest kilka mutacji tych samych znaczków i głosowanie na jeden znaczek może doprowadzić, że głosy na mutację tego samego znaczka się rozproszą i wygra znaczek gorszy - ale nie posiadający mutacji.

Dlaczego głosowanie tajne - ktoś ma do ukrycia który znaczek mu się podoba?! Głosowanie powinno być jawne. To nie wybory!
Metoda głosowania została zaakceptowana - i nie chciał bym otwierać tych kwestii.

Otwarte pozostaje jedynie wstępna selekcja znaczków - czy ją robić na życzenie autorów czy nie.

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 22:06 
Kiper
Kiper

PawelL napisał(a):
Czy rzeczywiście chcemy głosować na wszystkie "klony". Może autorzy powinni część usunąć?
No właśnie o to chodzi: albo redukujemy klony i robimy proste głosowanie wg zasad DW, albo pozostawiamy klony i głosujemy wg poprzednich zasad. Ja wolę jak najprostsze zasady, ale Canin nie chce likwidować mutacji.
Maciej napisał(a):
Wcześniejszych propozycji nie chciało mi się nawet przeczytać do końca.
Maciej napisał(a):
Jak na człowieka, który zawsze bardzo wnikliwie analizuje wszelkie aspekty zanim się wypowie a w swej wypowiedzi trzyma się faktów, to trochę słabo.

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 22:07 
Kiper
Kiper

Piotrze, nie nerwowo. Tak jak piszesz, nie było loga , to może go dalej nie być przez jakiś czas. Tak w sumie, to żadne logo nie jest porywające. Poczekajmy, może znajdzie się jeszcze coś fajnego. Dajmy ludziom złapać oddech po tych wszystkich świętach.
Metoda głosowania to sprawa w sumie wtórna. Na siedem, jeden , to wszystko jedno.

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 22:11 
Kiper
Kiper

Pozwolę sobie zebrać wszystko do kupy. Są 2 możliwości głosowania:
1) minimum tur, jak najmniej głosów na 1 osobę - warunkiem jest ograniczona liczba propozycji bez zbędnych mutacji i klonów,
2) więcej tur i więcej głosów na osobę - przy zachowaniu części mutacji.
Wykluczone jest zachowanie wszystkich mutacji i wariant 1) głosowania.
Canin napisał(a):
Otwarte pozostaje jedynie wstępna selekcja znaczków - czy ją robić na życzenie autorów czy nie.
Część propozycji pojawiła się jako kandydatury wbrew mojej intencji. Traktowałem je jako szkice.

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 22:16 
Ekspert
Ekspert

piotrsz napisał(a):
...
1) minimum tur, jak najmniej głosów na 1 osobę - warunkiem jest ograniczona liczba propozycji bez zbędnych mutacji i klonów,
...

Jestem za, zbędne mutacje i klony powinni zlikwidować sami autorzy

PostNapisane: czwartek, 30 grudnia 2010, 23:31 
Kiper
Kiper

DW napisał(a):
piotrsz napisał(a):
...
...

Jestem za, zbędne mutacje i klony powinni zlikwidować sami autorzy
zrobiłem to o 8:50 rano jak by ktos nie zauwazył ,11 rysunków roboczych ograniczyłem do 1 propozycji:
Cz gru 30, 2010 8:52 am Ricci napisał(a):
...Wychodząc naprzeciw propozycją Piotra (piotrsz), Piotra ( kapitan ) ;
samoograniczam i zgłaszam jeden znak w jednej wersji:

Obrazek

http://img714.imageshack.us/i/logo4kj.png/

Pozdrawiam,Ricci. :wink:
Edit;22:45 dodałem miniature, z pracy z powodu zabezpieczeń, nie mogłaem tego zrobić

Pare zdań o dyskusji która sie wywiazała...
Widać spore emocje.... o czym to świadczy?...oznacza to ,że traktujemy to poważnie ; każdemu z nas osobno i wszystkim razem, zależy na wybraniu jak najlepszego logo.
I TO BARDZO DOBRZE.
Gusta ze swej natury są subiektywne, stąd róznice zdań...
Widać że do forum napływa świeża krew, co objawia sie coraz większą liczbą zalogowanych userów, Tak trzymać !
może jak będziemy głosować padnie liczba 50 zalogowanych ? :lol:
tego nam wszystkim życzę...

Pozdrawiam, Ricci. :wink:

PostNapisane: piątek, 31 grudnia 2010, 00:56 
Kiper
Kiper

Jak ograniczamy, to wybieram v3 ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1