shron napisał(a):
link nie "bangla" no chyba, że podasz login i hasło do swojej poczty

Poprawiam się!!!
Oto program przeniesionego kursu:
28 sierpnia 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
1. Wiadomości ogólne dotyczące uprawy winorośli
29 sierpnia 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
Letnie cięcie krzewów Zjazd nr 1
2.
Zjazd nr 2
4 września 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
3. Warunki uprawy winorośli i przygotowanie miejsca do nasadzeń
5 września 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
4. Odmiany winorośli (klony, hybrydy i mutanty). Wykaz klasyfikacji odmian winorośli do produkcji wina.
Zjazd nr 3
11 września 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
5. Ochrona winorośli
12 września 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
6. Dojrzewanie owoców
7. Zbiór owoców
Zjazd nr 4
18 września 2010 r.
Wyjazd do Zielonej Góry (12 h)
19 września 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
8. Podkładki do szczepienia krzewów winorośli, rozmnażanie (szczepienie winorośli)
9. Produkcja owoców pod osłonami
Zjazd nr 5
2 października 2010 r.
10. Wyjazd do Rattey (6h)
3 października 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
11. Winifikacja win czerwonych
Winifikacja win białych i różowych
Owoce i ich dojrzałość
Zbiór ręczny albo mechaniczny?
Odszypułkowanie
Siarkowanie
Zjazd nr 6
9 października 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
12. Moszcz
Dosładzanie
Umieszczanie w kadzi rozgniecionych winogron (z szypułkami lub bez)
Maceracja podczas fermentacji
Dodanie drożdży
10 października 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
13. Fermentacja alkoholowa
14. Fermentacja jabłkowo-mlekowa. Odkwaszanie wina
Zjazd nr 7
20 listopada 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
15. Klarowanie i stabilizacja wina
21 listopada 2010 r.
godz. 900:1500 (6h)
16. Leżakowanie i butelkowanie
Zjazd nr 8
4 grudnia 2010 r
godz. 900:1500 (6h)
17. Sztuka sommelierska
18. Budowa i funkcjonowanie zmysłów niezbędnych w trakcie degustacji. Zapoznanie się z własnymi predyspozycjami
5 grudnia 2010 r
godz. 900:1500 (6h)
19. Wino w codziennym spożyciu. Dobór win do potraw, okazji i sytuacji.
Zjazd nr 9
15 stycznia 2011 r.
godz. 900:1500 (6h)
20. Rozpoznawanie aromatów win oraz ich wad.
21. Wpływ warunków atmosferycznych, uprawy oraz charakterystyki poszczególnych szczepów win.
16 stycznia 2011 r.
godz. 900:1500 (6h)
22. Sztuka produkcji win i jej wpływ na produkt finalny
Zjazd nr 10
12 lutego 2011 r.
godz. 900:1500 (6h)
23. Przepisy prawne- uwarunkowania prawne w Polsce
13 lutego 2011 r.
godz. 900:1500 (6h)
24. Ekonomika i organizacja małych winiarni
Zjazd nr 11
12 marca 2011 r.
godz. 900:1500 (6h)
25. Zimowe cięcie krzewów
13 marca 2011 r.
godz. 900:1500 (6h)
26. Doradztwo w pozyskiwaniu dotacji unijnych
Zjazd nr 12
23 kwietnia 2011 r.
27. Wyjazd do Rattey (6h)
(Udział 1 osoby w kursie wynosi 525,4 zł
Pozostały koszt kursu na 1 uczestnika 2 651,4 zł pokrywa Urząd Marszałkowski z fundusz KSYW i PROW oraz Zakład Sadownictwa ZUT w Szczecinie)