Teraz jest niedziela, 18 maja 2025, 14:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 06:50 
Ekspert
Ekspert

Przecież w końcu ktoś robił zdjęcia podczas degustacji, to można by je wkleić i starać się rozpoznać, tak jak rozpoznaje się odmiany :D , chyba że nie wszystkie z nich nadają się do publikacji :lol: :lol: .
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 07:25 
Ekspert
Ekspert

[quote="Fester"]

Żeby uniknąć podobnych kłopotów może wkleimy swoje szanowne facjaty jako awatarki, ja już tak zrobiłem.

Pozdrawiam
Fester

Ja bym Cię po tym zdjęciu nie poznał :D . A na żywo nawet sympatyczne z Ciebie chłopisko. Faktycznie do czasu imprezy degustacyjnej było trochę sztywno, potem się rozkręciło i można było ustalić kto jest kto w sposób spontaniczny :D
Pozdrawiam,
Paweł

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 07:32 
najprawdopodobniej organizator -Krzysiek Górka nagrał całą konferencję, ktoś mówił , że dostaniemy nagranie na płytkach, tego nie wiem dokładnie, spytam, jeśli nie dostaniemy to nie problem, w przyszłym tygodniu kto będzie chciał dostanie nagrania prezentacji, cierpliwości, muszę najpierw zrobić rusztowanie

powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 07:38 
Ekspert
Ekspert

Za pewna opłatą mają być dostępne prezentacje ppt i skrót filmu (JerzyS. inf. ustna).
Pozdrawiam,
Paweł

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 10:10 
nowicjusz
nowicjusz

Heavy nie Ty jeden przegapiłeś Heńka, ja siedziałem niemal obok niego a dowiedziałem sie o tym od Zbiga dopiero w drodze powrotnej. Nic to, nadrobimy następnym razem. :D

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 14:59 
nowicjusz
nowicjusz

Witam wszystkich.
Jako jeden z wielu miałem przyjemność uczestniczyć w konferencji w Mierzęcinie. Powklejam kilka zdjęć, które tam zrobiłem. Ciekawsze relacje można pewnie będzie przeczytać na stronach organizatorów. To taka wersja robocza.(innej nie będzie :lol: )
ObrazekObrazek
Na zdjęciach oczywiście pałac i centrum konferencyjne(budynek przy dużym drzewie). O wykładach nie będę nic pisał (są bardziej doświadczone osoby do tego i myślę, że jak pozbierają myśli to zdadzą fachową relację.
Kilka zdjęć z degustacji wspaniałych win no i oczywiście superowego towarzystwa(ograniczam się niestety do jednego stolika bo nie chciałem żeby mnie coś ominęło :oops: ).
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wina było bardzo dużo, może ktoś pokusi się na ocenę (ja mam za mało doświadczenia) 9 zdj i osoba z prawej strony to WojtekB, no i Kuba nasz kierowca i też właściciel młodej winnicy w Myślenicach (zdj 6 pierwszy plan). Resztę szanownych kolegów proszę o rozpoznawanie się i dopisywanie. Jeszcze jedno Heniek jest na 1 zdjęciu na końcu stołu w niebieskiej koszuli(jak się mylę to proszę mnie poprawić), na trzecim zdjęciu jest Bożena (winnica w Bielsku-Białej - o ile dobrze zrozumiałem) oraz Marta Kobus (blondynka) współorganizatorka konferencji.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

No i towarzystwo (ja jestem na 8 zdjęciu więc proszę bez krytyki)
ObrazekObrazekObrazek

I jeszcze kilka zdjęć z winnicy w Mierzęcinie
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Wszystkich serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia za rok.

Ps. Piszcie i wklejajcie zdjęcia to powstanie najlepsza relacja z Mierzęcina.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 15:02 
nowicjusz
nowicjusz

Przepraszam za wyjechanie ekranu, jak pisałem i wstawiałem zdj to na podglądzie było ok.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 16:14 
nowicjusz
nowicjusz

Świetna fotorelacja ! :D

Chciałem Wam serdecznie podziekować za tak liczny udział, z tego co czytam i słyszę Konferencja pod każdym względem była udana. :lol:

Jak zrzucę zdjęcia z aparatu ,to też coś umieszczę ...

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 20:32 
Ekspert
Ekspert

Gerwazy robiłeś zdjęcia chyba najbardziej przesympatycznego "stolika" wiem bo sam przy nim siedziałem :lol: ( to moja obiektywna opinia ale nie zmienię jej za nic w świecie :lol: )

[quote="Fester"]He, he, na konferencji tez przez jakiś czas nawijałem z którymś z szanownych Kolegów, doszliśmy nawet do tego, że wiosną podesłał mi parę sztoberków, ale do tej pory nie wiem kto to był :(
Tu przy okazji prywatna prośba żeby się odezwał jeśli to czyta :).

Fester, a dużo tych sztobrów dostałeś?

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 20:39 
Ekspert
Ekspert

Aha i jeszcze jedno, i krótko - win było wiele ale, mi się najbardziej podobało białe z .....Regenta, czyli rose.

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 20:54 
W trzeciej serii zdjęć możemy rozpoznać kilku ludzi z winogrona.org i nie tylko. Zaczynając od dwóch pięknych kobiet na zdjęciu 3, po lewej Bożena (niestety nie wiem skąd, a raczej nie pamiętam) po prawej Marta Kobus współorganizatorka z Mierzęcina. Na zdjęciu 4 na pierwszym planie Kuba z Myślenic (nie wiem czy pisuje na naszym portalu) później Wojtek oraz 2 kolegów, których poznałem lecz nie pamiętam ich imion (za co przepraszam, nie mam pamięci na imion ale doskonale znam twarze). Zdjęcie ósme to Gerwazy czyli autor fotoreportażu (choć nie pamiętam imienia , być może za dużo wina, za co również przepraszam). Na zdjęciu siódmym pierwszy chłopak po prawej to Zbigu, następnie Heavy, Gajowy. Ludzi w tle w ogóle nie kojarzę. Na zdjęciu pierwszym piąty po lewej to kolega Fester z północnej Polski. A stojący Pan na końcu stołu to Heniu.

Na zdjęciach nie ma min: Zdzicholo, KrzysiekG, Maciej, Lukasz (współorganizator z Mierzęcina) oraz wielu innych ludzi, których w tej chwili nie pamiętam.

Warto zwrócić szczególną uwagę na zdjęcie 9 a w szczególności na butelkę pośrodku Wojtka i Zbiga. O ile się nie mylę to Pinot Noir 2005 z Miękini. Winem tym Ci Panowie zachwycali się podczas pracowitej degustacji. Wypili we dwoje prawie całą butelkę!! Za co dziękujemy pewnej Pani z Dolnego Śląska. Będziemy pamiętać ten miły gest. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 czerwca 2007, 22:05 
czeladnik
czeladnik

[quote="1stgreen"]
He he, ty to masz z 15 lat na tym zdjęciu, aktualizacja wskazana :)
Paweł P.

Faktycznie zdjątko stare, nawet mi do głowy nie przyszło, że ryło z wiekiem się zamienia ;),
Trzeba będzie nowy avatarek zawiesić.

[quote="Heniek"]
Fester, a dużo tych sztobrów dostałeś?

Problem w tym że wiosną dostałem mnóstwo sztobrów i to od kilku osób, więc identyfikacja utrudniona :(
Jeśłi rozmawialiśmy o kłopotach z ukorzenianiem Regenta i jesteś na pierwszym zdjęcu na końcu stołu to byłeś Ty :).

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 czerwca 2007, 10:00 
przedszkolak
przedszkolak

porcja zdjęć z Mierzęcina, w galerii "Wydarzenia"

http://www.winiarze.zgora.pl

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 czerwca 2007, 20:12 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
No tak. Właśnie wróciłem z Konferencji* i jakoś wypadałoby sie wziąc za relację. Na Winnicach Polskich powinna zawisnąć nie później, niż we wtorek rano.

*) - wracałem przez... Kowno.

PS. Avatara wkleiłem już dawno.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 czerwca 2007, 20:32 
Ekspert
Ekspert

[quote="Maciej"]

PS. Avatara wkleiłem już dawno.

No tak, jak Cię widziałem ostatnio to grzywkę masz teraz inną... oba oczka masz widoczne :lol:

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1