Teraz jest sobota, 17 maja 2025, 18:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela, 23 kwietnia 2006, 07:36 
Kiper
Kiper

PIWiW organizyje Konwent Winiarzy Polskich
http://www.instytutwina.pl/konwent.htm
Czy ktoś wysyła swoje zgłoszenie?

Pozdrawiam
Tomek

PostNapisane: niedziela, 23 kwietnia 2006, 18:12 
Ekspert
Ekspert

No nie wierzę 8O. Towarzystwo własnej adoracji z Krakowa/Jasła zaczyna się na Polskę otwierać ???
Ale warunki jakie postawili w regulaminie to pewnie wysondowanie konkurencji "My Was przyjmiemy do towarzystwa ale Wy musicie zasługiwać". Ja to tak odebrałem. Tylko nie wiem co to jest szanowny konwent :roll:

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

PostNapisane: niedziela, 23 kwietnia 2006, 20:06 
Kiper
Kiper

Lokalizacja: Siemianowice Śl. winnica SAT 2639°C w Klimontowie Świętokrzyskie
Teraz wszelka organizacja winiarzom się przyda bo Gruzini chca nas zalać swoim winem - Rosja przestała od nich kupować (polityka wymuszania) - więc nie wiem czy szanowny Konwent wystarczy na taki potop.... :?

Ostatnio edytowano poniedziałek, 24 kwietnia 2006, 12:27 przez Leszek_B, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: niedziela, 23 kwietnia 2006, 20:24 
Ekspert
Ekspert

[quote="Heniek"]No nie wierzę 8O. Towarzystwo własnej adoracji z Krakowa/Jasła zaczyna się na Polskę otwierać ???
Ale warunki jakie postawili w regulaminie to pewnie wysondowanie konkurencji "My Was przyjmiemy do towarzystwa ale Wy musicie zasługiwać". Ja to tak odebrałem. Tylko nie wiem co to jest szanowny konwent :roll:
Heniek

Nie przejmuj się. Konwent to tylko konwent. :D
Dla równowagi to my we dwóch możemy sią zacząc nazywac Rada Najwyższa Winiarstwa RP. :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I też będzie pięknie! :D
Janusz

PostNapisane: wtorek, 25 kwietnia 2006, 08:56 
dobrze niech działają może w końcu wytargują jakąś sensowną ustawę winiarską bo o to przecież nam wszystkim chodzi (sam jednak nie wierzę że coś się zmieni w tej sprawie z takimi głupkami w rządzie, wcześniej zrobią z 5 komisji sejmowych , puźniej lustracja, aborcja itd , a biedny dzieśięcio arowy uprawiacz winorośli może sobie tylko pomarzyć o sprzedarzy wina), jestem na etapie zakładania winnicy i jak sam się nie zajmę poszukiwaniem informacji czy nie poproszę o pomoc u innych to nikt mi nie pomorze a i tak najlepszym nauczycielem okazuje się życie,
więc mam ich wszystkich głęboko , nawet jak powstanie jakiś konwent czy inny twór to co oni będą mogli zrobić skoro w naszym kraju większość urzędników to beton , a ci na najwyższym szczeblu to wyjątkowy beton, niekompetencja i durnota (dowodem jest obecna ustawa) , winoogrodnicy po prostu mają za słabe lobby; w tym kraju jesteśmy jak egzotyczne zwierzęta które żyją ale w zoo i wedłóg ogulnej opini powinny tam zostać,
dlatego robię swoje i nie wiem czy to ma sens bo jakiś debil stwierdzi za 5 lat że jednak nie mogę robić wina bo to albo coś jeszcze innego i znowu będę musiał oszukać swoje państwo czyli siebie samego aby przetrwać

PostNapisane: piątek, 9 czerwca 2006, 05:04 
czeladnik
czeladnik

Zapytam przekornie, czy ktoś z szanownych kolegów wybiera się na ten konwent?

Strefa czasowa: UTC + 1