Maciej napisał(a):
Naprawdę jedynie czternastu userów winogrona.org ma wino gronowe, które nadaje się na konkurs?! Od 2003 roku, kiedy zarejestrowałem się na forum, "wysłuchałem" taką masę zachwytów nad różnymi cudownymi odmianami, takie mnóstwo samozachwytów nad własnymi winami a także zupełnie przeciwnych opinii o innych odmianach i winach, że teraz jestem ciężko zszokowany. Jak w końcu jest możliwość niezależnego, obiektywnego zweryfikowania własnych poglądów, to co? Żal wysłać choćby jednej butelki fenomenalnego Seyvala albo Bianki? Skończył się ten rewelacyjny Gołubok w kupażu z Cascade?
Szczerze powiem, że ucieszę się, jak wygra Seyval, albo jeszcze lepiej - Concord. Uwierzę i w końcu nie będę musiał męczyć się z uprawą Pinotów. Tylko bardzo proszę - dajcie sobie szansę, wystawcie jakieś wina do konkursu.
No chyba, że macie jakieś podejrzenia co do uczciwości konkursu, "papiery" na Pawła - "1stgreena" i Ricciego - i wiecie, jak głęboko są umoczeni w spisek. Wtedy wszystko jasne, a mi pozostaje jedynie przeprosić niezainteresowanych i przesłać pozdrowienia od Pana Posła Antoniego.
Popieram Twój apel, w 100%. Mam nadzieję że ruszy to i zgłoszą się kolejni chętni do konkursu...
heavy1 napisał(a):
...Przecież nie oddam tak dobrego wina na konkurs

Widzę, że przeszedłeś na jasną stronę mocy, jak jest dobre, to tym bardziej, na konkurs się nadaje...

nie skąp, tej jednej buteleczki...

PS. Zachęcam do udziału w konkursie. Komisja Sędziowska szlifowała niedawno formę, pod okiem
Pani Agnieszki Rousseau, więc oceny będą adekwatne do jakości win.
Na początku organizacji konkursu, mogłem jedynie pomarzyć, o tak dobrej Komisji Sędziowskiej... no cóż; marzenia się spełniają.