Teraz jest wtorek, 6 maja 2025, 04:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 16:52 
Kiper
Kiper

zbyszekB napisał(a):
Ricci
spieprzyłeś całą sprawę dając się podpuścić.
Tak, masz rację.
Przeprosiłem Komisje Sędziowską na PW, jeszcze raz przepraszam tutaj. Przepraszam także uczestników Konkursu, którzy mi zaufali, że zawiodłem. Nie pozostaje mi nic innego, jak podanie się do dymisji.

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 17:29 
Kiper
Kiper

Nie rozumiem, o co teraz chodzi? Bardzo proszę o sensowne wyjaśnienie: czy konkurs się odbędzie, czy nie! Jakieś dziwne gierki niektórzy forumowicze prowadzą, czy to z zazdrości, czy co?

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 19:36 
Kiper
Kiper

Ludzie kochane.
Nikt nic nie spieprzył a na pewno nie Ryszard.

Ponieważ w temacie przewijały się głosy aby konkurs połączyć z zlotem nie widząc jednocześnie tu u nas na forum by ktoś mógł zlot takowy w sensownym czasie w tym celu zorganizować zaproponowałem Ricciemu na PW, że z ramienia SWIMP jestem w stanie taki zlot zorganizować i zapewnić właściwe warunki do przeprowadzenia takiego konkursu. Sprawa organizacji wstępnej części konkursu (tj pilotowanie ustaleń i zebranie składu sędziowskiego, opracowanie regulaminu, medali itp) pozostała w gestii Ryszarda. Zaproponowałem tylko pomoc w obsłudze (zapewnienie odpowiedniego szkła, mycie i inne pierdoły). Mi nic do tego i nie wnikam w to.
Zaznaczyłem również, że jak by członkom komisji sędziowskiej nie pasowało miejsce, termin to nic się nie stanie. Przeprowadzenie konkursu nie będzie warunkiem koniecznym. Zlot tak czy siak się odbędzie.
Obrażanie się jeden na drugiego czy unoszenie się honorem i rezygnowanie z sędziowania jest w tym momencie bez sensu. Szanowna 'komisja' nie jest do niczego zmuszana z mojej strony i niech się nie czuje jakoś/czymś związana.

PS. Na tym etapie, już teraz mogę powiedzieć, że jestem wdzięczny Ryszardowi za cały ogrom pracy jakiej się podjął. Fajnie by było żeby konkurs ten się odbył. :)

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 22:48 
Ekspert
Ekspert

Od popadli my w kałabanie... mawiał Pawlak, karawana ugrzęzła. Flaki się wywracają.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 08:50 
nowicjusz
nowicjusz

Oj koledzy jakie "przygruntowe" sa takie dyskusje.
Dla poparcia ideii anonsuję 4 wina do oceny.
UCZITIEL

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 20:22 
Kiper
Kiper

Cz sty 19, 2012 10:33 am PiotrSz napisał(a):
Dlaczego nie mamy Komisji Sędziowskiej? Co się stało?
Trwają prace, nad reorganizacją składu sędziowskiego. Będą konkretne ustalenia, poinformuję.

Proszę o powstrzymanie się od off-topów.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 23:07 
Ekspert
Ekspert

Myślę ,ze pewnych rzeczy nie da sie odwrócić . Jednak bez względu na swoje racje[ lub ich brak] proponuję wygasić pewne niezręczne posty . Ricci ma pewny ,uważam swietny pomysł i życze mu aby tym razem doszedł do finału . Zbyszek ps mam nadzieje ze konkurs sie odbedzie

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 10:31 
mistrz
mistrz

Zacząłem pisać w tym wątku to i tu skończę!!

jerzy53 napisał(a):
Typowe Polskie Piekiełko.
Nikt nie ma prawa..........................
Proponuję aby w tym wątku wypowiadali sie zainteresowani konkursem.
Dla pozostałych jest reszta forum.

Nie można dzielić ludzi!!!!
Zainteresowani konkursem (cacy) i reszta (be??)
Skoro ktoś się wypowiada to znaczy,że jest zainteresowany!!!! A czy zgłosi wina czy nie to inna sprawa!!! Jest jeszcze czas!
A jak macie inne zdanie to trzeba zmienić nazwę, że jest to wewnętrzny konkurs kilku kolegów, a nie konkurs winogrona.org???
No i sprawa formalna: dlaczego 2011 skoro odbędzie się w 2012

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 11:27 
Kiper
Kiper

może to chodzi o wino wyprodukowane w 2011r. :!: :?: :idea:

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 11:54 
mistrz
mistrz

aguniatarnow napisał(a):

Może i tak.
Tylko jak wiemy, rok 2011 był dla niektórych zły (mróz w maju), a mają fajne wina z poprzednich roczników.
Są więc wykluczeni! No....można jeszcze zachachmęcić z etykietą :wink:

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 12:12 
Kiper
Kiper

heavy1 napisał(a):
aguniatarnow napisał(a):

Może i tak.
Tylko jak wiemy, rok 2011 był dla niektórych zły (mróz w maju), a mają fajne wina z poprzednich roczników.
Są więc wykluczeni! No....można jeszcze zachachmęcić z etykietą :wink:

Ricci napisał(a):
2. regulamin zezwala na uczestnictwo win dowolnego rocznika, bo: zaczynamy konkurs i rok 2011 był trudny dla wielu naszych upraw...

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 12:32 
Kiper
Kiper

heavy1 napisał(a):
No i sprawa formalna: dlaczego 2011 skoro odbędzie się w 2012

aguniatarnow napisał(a):

a może to zwyczajna edytorska omyłka?

Nigdzie nie spotkałem informacji wprost, że jest to konkurs win z rocznika 2011. Przy odrobinie dobrej woli można znaleźć wpis Ricciego, gdzie napisał:
Ricci napisał(a):
Przymrozki nie dotknęły wszystkich, poza tym może być to rocznik 2010.

W/w wpisy mają chybana celu jedynie obstrukcję przedsięwzięcia, jakim jest Konkurs. Piszę chyba, bo chcę wierzyć, że to tylko przez to, że czasami 'szybciej się pisze niż myśli' a nie zbiorowa złośliwość i (jak to trafnie zauważył chyba alkor) 'kopanie leżącego'.
Jeszcze raz to napiszę. Ricci wyszedł z ciekawą inicjatywą mającą na celu integrację naszego środowiska. Środowiska pasjonatów winorośli, podkreślam PASJONATÓW winorośli, skupionego wokół tego Forum. Nie miał w tym żadnych prywatnych interesów! Chciał tylko - a okazuje się, że w tych warunkach to aż - coś ciekawego zorganizować.

Gdy dołączałem do Forum w 2008 roku byłem pod głębokim wrażeniem więzi i szacunku, jakimi darzą siebie nawzajem jego Uczestnicy. Pamiętam, jak bardzo byłem zaaferowany tym Forum. Jak to przy każdej sprzyjającej okazji chwaliłem się wśród znajomych, że jest takie forum, gdzie panuje jeśli nie rodzinna, to przynajmniej przyjacielska atmosfera. Od pewnego czasu i systematycznie wielu Uczestników przestaje tutaj zaglądać i pisać. Dlaczego? Sami to widzimy. Sami też piszemy, że "źle się dzieje na Forum".

A wracając do Konkursu. Gdybym ja organizował Konkurs, to podszedłbym to tego inaczej niż Ricci. Ale to nie ja, a Ricci podjął się organizacji Konkursu. Ma takie a nie inne doświadczenie (albo jego brak) w podobnych przedsięwzięciach, taki sposób zarządzania i organizacji. I taki sposób komunikacji z otoczeniem.
Ale miast pomagać mu w tym, to wiele osób permanentnie torpedują tę inicjatywę i rzuca wszelkie kłody pod nogi. PO CO? PO JAKĄ CHOLERĘ?

Przez takie podejście, ktoś, kto będzie chciał coś interesującego zrobić na Forum, to się pięć razy zastanowi czy warto. Bo czy w chwili trudności będzie mógł liczyć na pomoc, czy "wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły".

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 13:18 
Kiper
Kiper

"W/w wpisy mają chybana celu jedynie obstrukcję przedsięwzięcia, jakim jest Konkurs"
jesli chodzi o mnie to wręcz przeciwnie :!: -jestem za konkursem oboma ręcami i raczej chciałem zakontrować heawyego który czepia sie nie wiadomo czego, ale widze że w tym drażliwym watku lepiej się nie wypowiadać i w ukryciu czekac na rozwój wydarzeń...
mimo wszystko mocno dopinguję Ricciemu i konkursowi win :!:

PostNapisane: piątek, 20 stycznia 2012, 13:31 
Kiper
Kiper

Słuchajcie; watek(czyt. konkurs) cieszy sie coraz większym zainteresowaniem i bardzo dobrze. Jest coraz więcej wypowiedzi (postów) typu; dyskusja, komentarze, przez co nurt właściwy staje sie coraz mniej widoczny. Proponuje wszelką dyskusje przenieść tutaj. Są tu juz przeniesione posty z tego wątku.

Chodzi o to by tutaj, były głównie zgłoszenia do konkursu, tudzież regulaminy, ogłoszenia w/s konkursu itp.
Tam jest w dziale Polityka i Obyczaje, można dłużej podyskutować w luźniejszej formule.

Edit: Pytanie było dlaczego konkurs 2011?, ano dlatego że rozpoczęliśmy w 2011r I edycję konkursu (data degustacji jest drugorzędna)
Regulamin w tym roku dopuszcza wina z wszystkich roczników.

PostNapisane: sobota, 21 stycznia 2012, 21:47 
czeladnik
czeladnik

Nie chciałem zgłaszać wina do konkursu, bo uważam że nie mam szans z winem ze starego nie zidentyfikowanego pancernika. Po namyśle postanowiłem zgłosić jednak czerwone wino z rocznika 2010. Niech to będzie wyrazem poparcia dla wszystkich, którym się chce zrobić coś dobrego do naszego forum.
Pozdrawiam.
Zbyszek z Leszna

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1