Teraz jest piątek, 29 sierpnia 2025, 21:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 12 stycznia 2012, 20:18 
mistrz
mistrz

Jak jedziemy to jedziemy,Ricci dopisz ze 4 szt .

PostNapisane: czwartek, 12 stycznia 2012, 20:31 
Kiper
Kiper

Aktualna lista zgłoszeń do Konkursu:

1. @Ricci - 2 szt
2. @szawapier - 2 szt
3. @zbyszekB - 3 szt
4. @JanuszJ49 - 2 szt
5. @jerzy53 -1 szt
6. @hajnell-2szt
7. @shron - 2-3 szt
8. @kenaj24 - 4szt
RAZEM - 18-19 szt

REGULAMIN

Pozdrawiam, Ricci. :wink:

P.S. Janusz (kenaj24), dzięki za zgłoszenie. :)

PostNapisane: piątek, 13 stycznia 2012, 10:20 
Kiper
Kiper

To ja się też wpisuje - jedna napewno może dwie próbki wina tylko jeszcze nie wiem jakie wyślę -do kiedy musze się określić? bo pewnie gdzies koło marca będę butelkował...

PostNapisane: piątek, 13 stycznia 2012, 10:29 
Kiper
Kiper

aguniatarnow napisał(a):
To ja się też wpisuje - jedna napewno może dwie próbki wina tylko jeszcze nie wiem jakie wyślę -do kiedy musze się określić? bo pewnie gdzies koło marca będę butelkował...
Zgodnie z P.7b regulaminu zgłoszenia sa przyjmowane do 20.03.2012. Jeżeli dzisiaj wiesz, że będzie to przedział 1-2szt, mozna zgłosic dzisiaj, nie ma problemu (1-2szt)... :wink:

Edit: Przypominam, że w zgłoszeniu w wątku nie ujawniamy, jakie to są wina (nie podajemy odmiany, rocznika itp).Dane te maja być na etykiecie wina, którą już prześlemy do degustacji zgodnie z p. 7a Regulaminu.

PostNapisane: piątek, 13 stycznia 2012, 12:15 
Kiper
Kiper

ok. więc zgłaszam 1-2szt,
p.s. nie wiem jak inni ale ja tu rzadko bywam -na "wydarzenia" najczęsciej to czytam odmiany i uprawa więc może jakby temat był podpiety bardziej ogólnie-jak sie da- żeby wszyscy wchodzący na forum go zahaczyli to by większy oddźwięk był...
a poza tym to gratuluje pomysłu i zaangażowania :D

PostNapisane: poniedziałek, 16 stycznia 2012, 18:14 
Ekspert
Ekspert

DW napisał(a):
Grzesiek ! Gdzieś to się podziewał ?

Trochę zmieniły mi sie priorytety w życiu, ale pomału wracam do dawnych :)

Pozdrawiam - Grzesiek

PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2012, 11:37 
Kiper
Kiper

W nawiązaniu do propozycji przeprowadzenia konkursu wraz z zlotem forumowiczów/winiarzy po konsultacjach z Ryszardem (Ricci) z ramienia SWIMP mogę zaproponować dogodną lokalizację do przeprowadzenia konkursu i zlotu.
Miejsce z konkretną datą jest zarezerwowane - Gostomia k/Nowego Miasta nad Pilicą.
Temat już utworzyłem na:
http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=27187

Odrębne miejsce o odpowiednich warunkach dla przeprowadzenia konkursu jest zapewnione.
Obsługę, potrzebny sprzęt dla przeprowadzenia konkursu może zapewnić SWIMP. Wystarczy, że dotrą na miejsce ustaleni (wymienieni przez Ryszarda) członkowie komisji.

Miejsce zlotu - dla wszystkich. Nawet mała winniczka jest na miejscu :)
Szczegóły konkursu i zlotu do ustalenia.

PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2012, 12:20 
Kiper
Kiper

1stgreen napisał(a):
W nawiązaniu do propozycji przeprowadzenia konkursu wraz z zlotem forumowiczów/winiarzy po konsultacjach z Ryszardem (Ricci) z ramienia SWIMP mogę zaproponować dogodną lokalizację do przeprowadzenia konkursu i zlotu.
Miejsce z konkretną datą jest zarezerwowane - Gostomia k/Nowego Miasta nad Pilicą.
Temat już utworzyłem na:
http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=27187

Odrębne miejsce o odpowiednich warunkach dla przeprowadzenia konkursu jest zapewnione.
Obsługę, potrzebny sprzęt dla przeprowadzenia konkursu może zapewnić SWIMP. Wystarczy, że dotrą na miejsce ustaleni (wymienieni przez Ryszarda) członkowie komisji.

Miejsce zlotu - dla wszystkich. Nawet mała winniczka jest na miejscu :)
Szczegóły konkursu i zlotu do ustalenia.
Bardzo sympatyzuję z propozycja zgłoszoną przez Pawła. Pamietacie dość ostra dyskusję która wersję wybrać? (Zlot+ Konkurs czy sam konkurs)
17 grudnia napisałem:
So gru 17, 2011 6:17 pm Ricci napisał(a):
Dzięki za wsparcie, wielokrotnie pisałem, że ocena przeprowadzona przez osoby z odpowiednimi kwalifikacjami jest tutaj priorytetem.
Sam zlot, bez odpowiedniej ekipy sędziowskiej ( tylko sami uczestnicy) nie gwarantuje rzetelnej oceny win.
Zgadzam się też, że zorganizowanie zlotu z zabezpieczeniem pełnej ekipy sędziowskiej jest najlepszym rozwiazaniem, obawiam się jednak,że na dzień dzisiejszy nie stać nas na to bez sponsoringu (duże koszty uczestnictwa indywidualne + opłacenie pobytu sędziów).

Zlot proponowany przez Pawła ma kolosalną zaletę: niskie koszty! bardzo dobra lokalizacja (wszyscy mają w miarę sprawiedliwy dojazd). Nie wiem też, czy dublowanie konkursów jest celowe i czy, nie zasadnym jest przeniesienie Konkursu Forumowego na proponowany Zlot. Ja jestem za, wysłałem zapytanie do Komisji Sędziowskiej o ich opinię.
Proszę też o opinie uczestników Konkursu jak to widzą.
W przypadku pozytywnym, myślę że szczegóły są do dogrania.

Pozdrawiam, Ryszard. :wink:

Aktualna lista zgłoszeń do Konkursu:

1. @Ricci - 2 szt
2. @szawapier - 2 szt
3. @zbyszekB - 3 szt
4. @JanuszJ49 - 2 szt
5. @jerzy53 -1 szt
6. @hajnell-2szt
7. @shron - 2-3 szt
8. @kenaj24 - 4szt
9. @aguniatarnow - szt 1-2
10. zgł przez PW - 2szt
RAZEM - 21-23 szt

Dzięki za kolejne zgłoszenia. :)

PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2012, 15:02 
Ekspert
Ekspert

Odpowiem za siebie i myślę że za kolegów również [ nie konsultowałem] .W tej chwili rozważania co zrobić jest niezbyt trafiony .Mamy konkurs ,wszystko jest dograne . Jednym z powodów konkursu w tej formie była odległość . Drugi powód to '' przechodność '', teraz w Małopolsce a następnie w innych regionach .[Traktowałbym to jako niezbywalny punkt] . Pozdrawiam Zbyszek

PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2012, 15:16 
Kiper
Kiper

zypsek napisał(a):
Odpowiem za siebie i myślę że za kolegów również [ nie konsultowałem] .W tej chwili rozważania co zrobić jest niezbyt trafiony .Mamy konkurs ,wszystko jest dograne . Jednym z powodów konkursu w tej formie była odległość . Drugi powód to '' przechodność '', teraz w Małopolsce a następnie w innych regionach .[Traktowałbym to jako niezbywalny punkt] . Pozdrawiam Zbyszek
Tak Zbyszku, szanuje Twoje zdanie, a wiec wersja Konkursu Forumowego pozostaje bez zmian.
Uzasadnienie: Grupa Krakowska, jako jedyna odpowiedziała pozytywnie na mój odzew(sędziowanie); z dużym zaangażowaniem uczestniczyła w pracach nad regulaminem. Zdanie Komisji Sędziowskiej jest dla mnie wiążące.

Zlot zaproponowany przez Pawła idzie inna, niezależna ścieżką...dyskusja prosze tutaj

Pozdrawiam, Ryszard. :wink:

PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2012, 16:19 
Ekspert
Ekspert

Myślę ,ze w przyszłych latach win będzie więcej i mozna bedzie robić konkursy rejonowe [zloty? ] z większą liczbą uczestników [ zastosować podział win,alkoholi[wino.org] i paneli degustacyjnych] i następnie ogólnokrajowy konkurs. Najważniejsze aby pogoda sprzyjała i dobry humor nas nie opuszczał .Oczywiscie zlot nad Pilicą jest o.k ,ale jako konkursu ja tego nie widzę.
Pozdrawiam Zbyszek

PostNapisane: wtorek, 17 stycznia 2012, 16:30 
Ekspert
Ekspert

shron napisał(a):
Panowie, rozumiem że jesteście stęsknieni za zlotami (ja też), ale po co się czepiać? Tym bardziej, że w tym roku może coś ciekawego wypali. Kto nie chce nie bierze udziału i tyle. Podziwiam, że Ricci ma jeszcze tyle cierpliwości. Dlatego też znając warunki jak i Jury, postanowiłem podwyższyć średnią kwasowość win konkursowych i przesłać swoje 2-3 butelki :)

Ponawiam apel
?Panowie, rozumiem że jesteście stęsknieni za zlotami? ale nie wkładajcie kija w szprychy. Wszystko do tej pory kręciło się dobrze.
Mam nadzieję, że się jednak uda i ten konkurs będzie corocznym stałym elementem podsumowania wyników naszych plonów.
Najtrudniej coś zacząć. Chciałbym też przypomnieć, że na medalach jest ? ?Winogrona.org? a nie żaden inny symbol.

Następnym konkursem może być ?Degustacja winogron po polsku? (np. wrzesień) na jakimś zlocie

Zloty, spotkania integracyjne itp. możemy organizować niezależnie od tego naszego konkursu winiarskiego.
Oby tylko byli chętni do organizacji i uczestnictwa, oraz humory dopisywały :mrgreen:

Pozdrawiam Zbyszek

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 10:33 
Kiper
Kiper

heavy1 napisał(a):
Co stoi na przeszkodzie, żeby "oceniacze" dokonali oceny na wspólnym spotkaniu (na chwilę w odosobnieniu), a potem ogłosili wyniki. Właściciele najlepiej ocenionych win w takiej formule na pewno poczuli by się lepiej, można na bieżąco wymienić doświadczenia, zapytać jak i co zostało zrobione, dlaczego tak , a nie inaczej!! Mało tego reszta uczestników również miała by szansę spróbowania ocenianych win-chyba nie trzeba tego tłumaczyć.

A tak.... ktoś tam, spotka się gdzieś tam i ogłosi coś tam!!!
W żaden sposób nie służy to integracji i tak rozsypującego się środowiska-mnóstwo osób już tu nie zagląda!!!!!!!
I uważam to za próbę pomocy , a nie przeszkadzanie!!!!!!!!

Moja propozycja w pełni by zaspokoiła to co powyższe.
Wszelkie warunki zapewniłem. Miejsce zlotu, miejsce konkursu (izolowane z pełną obsługą Komisji), termin.
Wystarczy tylko skorzystać.

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 15:33 
Ekspert
Ekspert

Jeden za wszystkich wszyscy za jednego . Składam rezygnacje z sędziowania w Konkursie na najlepsze wino winogrona.org 2011 . Zbyszek

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 16:14 
Ekspert
Ekspert

zypsek napisał(a):
Jeden za wszystkich wszyscy za jednego . Składam rezygnacje z sędziowania w Konkursie na najlepsze wino winogrona.org 2011 . Zbyszek

Pawle(1stgreen)
czy o to Ci chodziło?
Przed propozycją zmian należało zapytać Komisję czy termin i miejsce jej odpowiada!!
Komisja to nie maszyna do degustacji i głosowania którą można w każdej chwili przewieźć z Krakowa nad Pilicę bez jej zgody.
Ricci
spieprzyłeś całą sprawę dając się podpuścić.

Propozycja konkursu na zlocie jest bez sensu.
Wino przewiezione na większą odległość musi kilka dni postać w odpowiedniej temperaturze ,zanim go się oceni, a na zlocie przywiezione w bagażniku nie ma takiej szansy. To nie piwo, nalewka, bimberek czy "winko" z rosa canina.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1