1stgreen napisał(a):
W nawiązaniu do propozycji przeprowadzenia konkursu wraz z zlotem forumowiczów/winiarzy po konsultacjach z Ryszardem (Ricci) z ramienia SWIMP mogę zaproponować dogodną lokalizację do przeprowadzenia konkursu i zlotu.
Miejsce z konkretną datą jest zarezerwowane - Gostomia k/Nowego Miasta nad Pilicą.
Temat już utworzyłem na:
http://wino.org.pl/forum/viewthread.php?tid=27187Odrębne miejsce o odpowiednich warunkach dla przeprowadzenia konkursu jest zapewnione.
Obsługę, potrzebny sprzęt dla przeprowadzenia konkursu może zapewnić SWIMP. Wystarczy, że dotrą na miejsce ustaleni (wymienieni przez Ryszarda) członkowie komisji.
Miejsce zlotu - dla wszystkich. Nawet mała winniczka jest na miejscu
Szczegóły konkursu i zlotu do ustalenia.
Bardzo sympatyzuję z propozycja zgłoszoną przez Pawła. Pamietacie dość ostra dyskusję która wersję wybrać? (Zlot+ Konkurs czy sam konkurs)
17 grudnia napisałem:
So gru 17, 2011 6:17 pm Ricci napisał(a):
Dzięki za wsparcie, wielokrotnie pisałem, że ocena przeprowadzona przez osoby z odpowiednimi kwalifikacjami jest tutaj priorytetem.
Sam zlot, bez odpowiedniej ekipy sędziowskiej ( tylko sami uczestnicy) nie gwarantuje rzetelnej oceny win.
Zgadzam się też, że zorganizowanie zlotu z zabezpieczeniem pełnej ekipy sędziowskiej jest najlepszym rozwiazaniem, obawiam się jednak,że na dzień dzisiejszy nie stać nas na to bez sponsoringu (duże koszty uczestnictwa indywidualne + opłacenie pobytu sędziów).
Zlot proponowany przez Pawła ma kolosalną zaletę: niskie koszty! bardzo dobra lokalizacja (wszyscy mają w miarę sprawiedliwy dojazd). Nie wiem też, czy dublowanie konkursów jest celowe i czy, nie zasadnym jest przeniesienie Konkursu Forumowego na proponowany Zlot. Ja jestem za, wysłałem zapytanie do Komisji Sędziowskiej o ich opinię.
Proszę też o opinie uczestników Konkursu jak to widzą.
W przypadku pozytywnym, myślę że szczegóły są do dogrania.
Pozdrawiam, Ryszard.

Aktualna lista zgłoszeń do Konkursu:
1. @Ricci - 2 szt
2. @szawapier - 2 szt
3. @zbyszekB - 3 szt
4. @JanuszJ49 - 2 szt
5. @jerzy53 -1 szt
6. @hajnell-2szt
7. @shron - 2-3 szt
8. @kenaj24 - 4szt
9. @aguniatarnow - szt 1-2
10. zgł przez PW - 2szt