alkor napisał(a):
Duża liczba wątków to żadna zaleta, ciężko znaleźć konkretne informacje porozrzucane we fragmentach niczym puzzle w stogu siana. Mi zazwyczaj udaje się znaleźć jakiś temat do którego mogę nawiązać. Nie wiem czy ciągu pięciu ostatnich lat założyłem więcej jak 5 wątków. Niektórzy zakładają tyle w tydzień.
A oszałamiającą ilość wpisów na forum niech skwituje sentencja widniejąca w stopce Mietka
To wszystko sprawia że ciężko nowicjuszom traktować forum jako źródło wiedzy i posługiwać się nim w zakładaniu i prowadzeniu winnicy. Z drugiej strony często to sami nowicjusze są sobie winni, bo nie chce się im poszukać zagadnienia i powielają tematy by jakiś naiwniak zebrał wszystko i wyłożył im wszystko jak na tacy

Tutaj przyznaję Michałowi rację wiadomości jest dużo,ale są porozrzucane w caly świat i są dwa wyjścia,albo szukasz a napewno znajdziesz interesujące cie info. ,albo sadzisz i szukasz odpowiedzi na nurtujace cię pytania jeśli takiej odpowiedzi niema pytasz w istniejacym juz watku (podobnym).
Tak samo wątki sezonowe np. kwitnienie otwierając go podlinkowalem zeszłoroczny nie jest łatwiej tak niż szukać wątku z tamtego roku? Tak samo proponuję przy kolejnych np. Zbiory,parametry,drewnienie czy cokolwiek innego.