Teraz jest piątek, 16 maja 2025, 23:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 20:18 
czeladnik
czeladnik

Ktoś podmienił mi moją ulubioną stronę :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
protestuje gdzie pierwsza strona, gdzie głowa, moje ulubione zdjęcie, elementarz cięcia???????????????????????????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: może to nie to forum :idea: :idea: :idea: :idea:

PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 21:20 
Kiper
Kiper

Świat idzie do przodu i portal winogrona.org także wyrwał się z zastoju.
Cóż, przywiązałeś się do strony głównej, ale restrukturyzacja której poddano tą stronę ma i swoje zalety!
Teraz nie ma przeszkód dla rozwoju: można uzupełniać informacje o odmianach, a także można publikować nowe artykuły.

Jeśli jesteś sentymentalny, to polecam zakup jakiejś książki - jeśli bedziesz ją dobrze traktował, to za wiele się nie zmieni(może trochę pożółknie) ;-)

A elementarz... Proszę bardzo:
http://www.winogrona.org/index.php?title=OBRAZKOWY_ELEMENTARZ_CI%C4%98CIA
Jest i Glowa: http://www.winogrona.org/index.php?title=Formy_ci%C4%99cia_winoro%C5%9Bli_-_G%C5%82owa

Pozdrawiam!
Jakub

PostNapisane: sobota, 20 lutego 2010, 21:48 
Kiper
Kiper

Zresztą wystarczy kliknąć banner Artykuły :lol: na stronie głównej i wszystko masz jak na dłoni.

PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2010, 11:02 
czeladnik
czeladnik

Może jestem stara i sentymentalna- lubie dobre i ładnie wydane książki ( nie na półkę lecz do czytania), stara strona miała niepowtarzalny charakter, miała swojego ducha- teraz jest jak inne fora np. forum ogrodnicze..... miejmy nadzieje że użytkownicy się nie zmienią, będą po staremu życzliwi dla ludzi - szczególnie nowicjuszy :P
Pozdrawiam Beata

PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2010, 11:54 
Kiper
Kiper

BB napisał(a):
Może jestem stara i sentymentalna- lubie dobre i ładnie wydane książki ( nie na półkę lecz do czytania), stara strona miała niepowtarzalny charakter, miała swojego ducha- teraz jest jak inne fora np. forum ogrodnicze..... miejmy nadzieje że użytkownicy się nie zmienią, będą po staremu życzliwi dla ludzi - szczególnie nowicjuszy :P
Pozdrawiam Beata

Powiem szczerze, że mnie też się nie widzi i straciłem ciągoty do zaglądania tutaj :oops:

PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2010, 15:47 
Ekspert
Ekspert

dziwnie podchodzicie do tej zmiany ...
samo forum zostało to samo tylko wygląd trzeba dopracować, natomiast funkcjonalność wzrosła choćby stare posty w tej chwili działają w wyszukiwarce wcześniej nie były znajdowane

No i dział odmiany ... każdy by chciałaby był aktualny i obecnie jest!!! bardziej niż kiedykolwiek a jeżeli nie to każdy zarejestrowany na forum może dodać brakującą odmianę.

Poza tym w tej chwili serwis może być łatwiej rozbudowywany o coraz to nowe funkcje.
Nic tylko się cieszyć a jak są jakieś pomysły to śmiało można pisać na forum.

PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2010, 19:24 
czeladnik
czeladnik

Bo ja trochę dziwna jestem :lol: bardzo się przywiązuję( nawet chłop 27 lat ten sam)
A gdzie znaleść swoje notatki????? swój spis odmian????? może będzie sprawniej ale czy lepiej???? ilu jest teraz na forum??? Gdzie to jest wyświetlane???
Już znalazłam :shock:

PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2010, 19:26 
Kiper
Kiper

micki64 napisał(a):
Powiem szczerze, że mnie też się nie widzi i straciłem ciągoty do zaglądania tutaj :oops:

Coś w tym jest....
1 Sprawa
Może też jest w tym wina tego, że poprzednie forum po każdym moim wyjściu resetowało "nieprzeczytane posty".
Nowe nie robi tego i żeby nie narastała ilość nieprzeczytanych postów należałoby na każdy, nawet nieinteresujący mnie kompletnie post, wejść. Nie widzę klawisza w rodzaju "oznacz wszystkie jako przeczytane". Może mnie zaćmiło. Póki co, za każdym razem, gdy wchodzę i klikam "nieprzeczytane posty" robi się ich coraz więcej, zajmują już ok dwóch ekranów na 20" monitorze. Nie chce mi się nawet tego czytać. :cry: Dobrze, że przynajmniej ułożone są w kolejności od najmłodszego. W tej chwili czytam tylko posty napisane przez znajomych.
2. Sprawa
Panowie technicy-informatycy-ups-inżynierowie: czy musi być tyle technicznych wątków? W sumie to rozumiem, ale sporo już tego nagenerowaliście. Mam nadzieję, że to minie.

PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2010, 19:36 
Ekspert
Ekspert

PawelL napisał(a):
...1 Sprawa
Może też jest w tym wina tego, że poprzednie forum po każdym moim wyjściu resetowało "nieprzeczytane posty".
Nowe nie robi tego i żeby nie narastała ilość nieprzeczytanych postów należałoby na każdy, nawet nieinteresujący mnie kompletnie post, wejść. Nie widzę klawisza w rodzaju "oznacz wszystkie jako przeczytane". Może mnie zaćmiło. Póki co, za każdym razem, gdy wchodzę i klikam "nieprzeczytane posty" robi się ich coraz więcej, zajmują już ok dwóch ekranów na 20" monitorze. Nie chce mi się nawet tego czytać. :cry: Dobrze, że przynajmniej ułożone są w kolejności od najmłodszego. W tej chwili czytam tylko posty napisane przez znajomych....

Zdarzało się, że poprzednie forum czasem resetowało nieprzeczytane posty ale prawdę mówiąc miałem nadzieję, że to jakieś przypadki bo absolutnie nie powinno to mieć miejsca.
Uważam jednak, że większość stałych użytkowników wchodzi tutaj właśnie po to aby przeczytać wszystkie posty.
Skąd np wiemy czy akurat nasz znajomy (czy też ulubiony) użytkownik czegoś tam nie naskrobał?
Funkcja "oznacz wszystkie jako przeczytane" jest jak najbardziej na swoim miejscu.
Co więcej:
Dodał bym jeszcze taką funkcję jak mają niektóre fora - mianowicie oznaczenie "nieprzeczytany post"
Bardzo ułatwia sprawę.

PostNapisane: niedziela, 21 lutego 2010, 21:37 
mistrz
mistrz

PawelL napisał(a):
Coś w tym jest....
1 Sprawa
Nowe nie robi tego i żeby nie narastała ilość nieprzeczytanych postów należałoby na każdy, nawet nieinteresujący mnie kompletnie post, wejść. Nie widzę klawisza w rodzaju "oznacz wszystkie jako przeczytane". Może mnie zaćmiło. Póki co, za każdym razem, gdy wchodzę i klikam "nieprzeczytane posty" robi się ich coraz więcej, zajmują już ok dwóch ekranów na 20" monitorze. Nie chce mi się nawet tego czytać. :cry: Dobrze, że przynajmniej ułożone są w kolejności od najmłodszego. W tej chwili czytam tylko posty napisane przez znajomych.
2. Sprawa
Panowie technicy-informatycy-ups-inżynierowie: czy musi być tyle technicznych wątków? W sumie to rozumiem, ale sporo już tego nagenerowaliście. Mam nadzieję, że to minie.

Paweł, ja też dopiero się uczę poruszać po nowym forum, ale już opanowałem sztukę
"Oznacz działy jako przeczytane"
Ten napis wyświetla się u góry na stronie głównej forum.

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 00:34 
Ekspert
Ekspert

Czy strona główna Forum nie jest zbyt bogato inkrustowana? :mrgreen: Od "News" , "Site map" i " RSS feed" można dostać oczopląsu. Potrzebne to ?

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 07:47 
Kiper
Kiper

dawid napisał(a):
Paweł, ja też dopiero się uczę poruszać po nowym forum, ale już opanowałem sztukę
"Oznacz działy jako przeczytane"
Ten napis wyświetla się u góry na stronie głównej forum.

Tak, też to wczoraj wyczaiłem.

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 13:14 
Site Admin
Site Admin

olmek napisał(a):
Czy strona główna Forum nie jest zbyt bogato inkrustowana? :mrgreen: Od "News" , "Site map" i " RSS feed" można dostać oczopląsu. Potrzebne to ?

A ja wiem? :) Przyszło z seo modem, oczywiście da się wyłączyć. Komuś jeszcze to przeszkadza?

A na poważnie -- czy ktoś poza mną korzysta z RSSa do czytania newsów? :)

G.

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 13:27 
Site Admin
Site Admin

PawelL napisał(a):

Stricte technicznych jest 3, może 4 -- nie jest ich wcale tak dużo :). Ja wręcz rozdzielam wątki na osobne, aby jakoś zachęcić Was do dyskusji :). I oczywiście, z czasem same wygasną. Do spraw technicznych jest forum uwagi, nie przenosimy dyskusji do innych forów.

G.

PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2010, 13:37 
Ekspert
Ekspert

gsapijaszko napisał(a):
A ja wiem? :) Przyszło z seo modem, oczywiście da się wyłączyć. Komuś jeszcze to przeszkadza?

Chodziło mi o to , czy potrzebne jest na stronie głównej Forum ? Przecież funkcje informacyjne występują powtórnie w każdym dziale.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1