Teraz jest poniedziałek, 21 lipca 2025, 22:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2017, 16:03 
czeladnik
czeladnik

Zdanek napisał(a):
Dziwne że nigdzie nie ma ocen punktowych i wyników.
Szukajcie a(ż) znajdziecie: http://malopolskiewiniarstwo.pl/wp-cont ... Medale.pdf

Mapa najpopularniejszych odmian przerobowych uprawianych w Polsce
Winogrodnicy.PL < Tutaj polskie winnice się liczą! Pozdrawiam, Piotr

PostNapisane: wtorek, 27 czerwca 2017, 23:06 
Ekspert
Ekspert

Zdanek napisał(a):
Zodiak napisał(a):
Nie da się rzetelnie ocenić 110 win w 2 godziny. Komisja liczyła pare osób.

To wiem, jedyne co mi się nasuwa to to że mogli przepisać punkty z Galicja Vitis tych win które tam były w konkursie.

Panowie jak brakuje argumentów to jedziecie po bandzie dla zaspokojenia własnych "chuci" ,niedowartościowania i żalu,że mogło być inaczej,ale tak bywa,że nie wszystko udaje nam się opanować a trunek typu wino jest specyficznym alkoholem,który nie tylko potrzebuje ręki winoroba ,ale chociaż trochę ducha artysty,wtedy staje się trunkiem godnym uwielbienia dla podniebienia i szacunku dla twórcy.
Ale nawet "winorób " powinien wiedzieć co zrobić z własnym winem aby miało cechy wina nie tylko jakościowego,ale i przewidywalnego co w omawianym przypadku mamy ciągły problem w kilku wątkach i dalej nie ma końca dywagacji i oskarżeń, czemu to służy? Nie wiem i pewno się nie dowiem! Z pewnością podważa autorytet tego forum i ludzi,którzy w dobrej wierze i bezinteresownie włożyli mega pracę aby ocenić nasze wina co daje nam wykładnie do dalszej pracy i wprowadzania pewnych korekt jeśli kierunek był błędny.
Jeśli natomiast wyniki ocen win są pozytywne to dalej nas nakręca i jest impulsem,że idziemy w dobrym kierunku.
Deklarowałem wysyłkę win na ten konkurs,ale nieplanowane wyjazdy pokrzyżowały mi program przygotowania win do konkursu. Tak, wino trzeba przygotować do konkursu!
@Erikos, pod presją jako organizator przygotował na szybko wino na konkurs i jak sam przyznał popełnił błąd.
Ja nie chciałem tego błędu zrobić :idea: .
Dyskutować warto i należy,aby poprawiać błędy,jeśli miały miejsce,ale nie można przyklejać paszkwile do grupy osób,które wykonywały swoje czynności w dobrej wierze.
Pewnie zaraz ktoś odpowie,że spisek wisiał w powietrzu itd...... ,teorie spisku już były przerabiane i jak ktoś chce wierzyć to wiara zawsze daje siłę aby brnąć ....
Na tym forum swoje początki przygody z winem miało wielu dzisiejszych mistrzów w tej profesji jak kol.@Darucha - Darek Rosół robiący świetne wina,mający również certyfikat do wytwarzania win
mszalnych.
Darek zrobił swoje a swoją skromnością dzielił się obficie z nami swoją wiedzą ,którą nabył poprzez
szkolenia i kontakty międzynarodowe z innymi winiarzami.
Jest to taki prosty przykład jak można być dobrze zapamiętanym poprzez pozytywny kontakt z gremium forumowym.

PostNapisane: środa, 28 czerwca 2017, 13:48 
mistrz
mistrz

jano napisał(a):

Panowie jak brakuje argumentów to jedziecie po bandzie dla zaspokojenia własnych "chuci" ,niedowartościowania i żalu,że mogło być inaczej,ale tak bywa,że nie wszystko udaje nam się opanować a trunek typu wino jest specyficznym alkoholem,który nie tylko potrzebuje ręki winoroba ,ale chociaż trochę ducha artysty,wtedy staje się trunkiem godnym uwielbienia dla podniebienia i szacunku dla twórcy.
Ale nawet "winorób " powinien wiedzieć co zrobić z własnym winem aby miało cechy wina nie tylko jakościowego,ale i przewidywalnego co w omawianym przypadku mamy ciągły problem w kilku wątkach i dalej nie ma końca dywagacji i oskarżeń, czemu to służy? Nie wiem i pewno się nie dowiem! Z pewnością podważa autorytet tego forum i ludzi,którzy w dobrej wierze i bezinteresownie włożyli mega pracę aby ocenić nasze wina co daje nam wykładnie do dalszej pracy i wprowadzania pewnych korekt jeśli kierunek był błędny.
Jeśli natomiast wyniki ocen win są pozytywne to dalej nas nakręca i jest impulsem,że idziemy w dobrym kierunku.
Deklarowałem wysyłkę win na ten konkurs,ale nieplanowane wyjazdy pokrzyżowały mi program przygotowania win do konkursu. Tak, wino trzeba przygotować do konkursu!
@Erikos, pod presją jako organizator przygotował na szybko wino na konkurs i jak sam przyznał popełnił błąd.
Ja nie chciałem tego błędu zrobić :idea: .
Dyskutować warto i należy,aby poprawiać błędy,jeśli miały miejsce,ale nie można przyklejać paszkwile do grupy osób,które wykonywały swoje czynności w dobrej wierze.
Pewnie zaraz ktoś odpowie,że spisek wisiał w powietrzu itd...... ,teorie spisku już były przerabiane i jak ktoś chce wierzyć to wiara zawsze daje siłę aby brnąć ....
Na tym forum swoje początki przygody z winem miało wielu dzisiejszych mistrzów w tej profesji jak kol.@Darucha - Darek Rosół robiący świetne wina,mający również certyfikat do wytwarzania win
mszalnych.
Darek zrobił swoje a swoją skromnością dzielił się obficie z nami swoją wiedzą ,którą nabył poprzez
szkolenia i kontakty międzynarodowe z innymi winiarzami.
Jest to taki prosty przykład jak można być dobrze zapamiętanym poprzez pozytywny kontakt z gremium forumowym.

Jano znów jestem bezpodstawnie oskarżany, tym razem przez Ciebie.
Podaj cytat mojego jechania po bandzie i wysnuwania oskarżeń?
Dlaczego mam czuć się niedowartościowany, przecież dostałem medal.

Cytujesz nasze spostrzeżenia z Tuchovinifest a piszesz jak rozumiem o konkursie forumowym. O co chodzi ?

Przeczytaj moje wypowiedzi i albo zacytuj dokładnie w których wypowiedziach "jadę po bandzie", albo przeproś za bezpodstawne pomówienia.

PostNapisane: środa, 28 czerwca 2017, 14:11 
Ekspert
Ekspert

Ryśku (Ricci), jeśli tu jeszcze zaglądasz, to zmień tytuł wątku, bo on tu najmniej pasuje.

PostNapisane: środa, 28 czerwca 2017, 22:20 
Ekspert
Ekspert

Zdanek napisał(a):
To wiem, jedyne co mi się nasuwa to to że mogli przepisać punkty z Galicja Vitis tych win które tam były w konkursie.

Ten cytat z twojego postu jest przykładem insynuacji.
Czy warto więc brnąć dalej i wzajemnie się przepraszać?
Pewnie kontekst twojej wypowiedzi był inny,ale dla mnie był jednoznaczny.
Na koniec powiem tak :Spierajmy się wzajemnie,ale bez nie etycznych chwytów. :angel:
Pozdrawiam i sorry jeśli ktoś poczuł się nie dobrze. :eh:

PostNapisane: wtorek, 14 listopada 2017, 11:53 
Kiper
Kiper

Pt cze 23, 2017 2:06 pm Ricci napisał(a):
Romku,
Masz w zupełności rację, ja też na żadne konkursy giganty zlotowe już się nie piszę.
Spotkamy się ocenimy ( lub nie) swoje wina w formie minikonkursu czy zabawy i tyle.
Padła na forum zapowiedź zorganizowania konkursu....

Zgodnie z tym co napisałem w czerwcu, kończę organizację forumowego konkursu win, a było V Edycji.
Oczekuję, że forumowy konkurs win będzie kontynuowany, zgodnie zobowiązaniem forumowicza @Zodiak. Kontynuacja warunków brzegowych: za darmo i możliwość wglądu w swoje arkusze ocen w celach edukacyjnych.

A w Gostomii? pewnie zorganizujemy wewnętrzny konkurs/ ocenę win gronowych, dla uczestników... na pewno będzie fajnie.

PostNapisane: środa, 15 listopada 2017, 21:23 
Ekspert
Ekspert

Ricci, to przykre że się poddałeś naciskom 3-4 osób.
Trzeba było nie wchodzić w dyskusję.
Przemyśl to jeszcze.
Wielu liczy nadal na Ciebie :thumbup:

pozdrawiam Castleman

PostNapisane: środa, 15 listopada 2017, 22:13 
mistrz
mistrz

Popieram. Rozwinmy formule. Trzeba somelierow pisz. To kwesria organizacji w krorej pomoge. O kase sie nie martw. Nie ona rzadzi swiatem :-) Ale moze czas by nas wszystkich ocenialo grono noezaleznych... to tylko uwiarygodni wyniki z ktorych wszyscy mam nadzieje nedziemy sie cieszyc.
Serdecznosci WM
Ps reszte umili moj warkot do gitary :-)
castleman napisał(a):
Ricci, to przykre że się poddałeś naciskom 3-4 osób.
Trzeba było nie wchodzić w dyskusję.
Przemyśl to jeszcze.
Wielu liczy nadal na Ciebie :thumbup:

[url]https://winnicamazovia.pl/[/url]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa: UTC + 1