ZbyszekTW napisał(a):
Ja niestety zapisałem się na ten wcześniejszy, płatny webinar...
Niestety, wiele błędów jest w tym materiale... Np. kilkakrotnie powtórzone jest, że kwasowość mierzy się "kwasem siarkowym czyli NaOH" oraz należy dodać "błekit borometylowy"... itp...
Tak jest przejęzyczenie NaOH jest podane prawidłowo ale nie jest to kwas siarkowy tylko wodorotlenek sodu. BBT czyli błękit bromotymolowy,, masz rację to
też przejęzyczenie, które nie wpływa na wartość merytoryczną szkolenia. Na szkoleniu mówię jednak że to jest przykładowy pomiar i że pomiarów należy dokonywać zgodnie z instrukcją załączoną do zestawu do pomiaru kwasowości, więc to przejęzyczenie nie ma znaczenia bo każdy i tak będzie wykonywał pomiaru zgodnie z instrukcją z zestawu jaki zakupi.
Chyba jesteś chemikiem z wykształcenia że to Cię tak razi.
Uważam że wartość merytoryczna tego szkolenia jest duża i pozwoli ludziom uniknąć wielu błędów i nauczy ich jak zrobić bardzo dobre wino w niemalże domowych warunkach, a przy tym cena szkolenia jest bardzo atrakcyjna.
Pozdrawiam
Robert Zdanowski