Teraz jest piątek, 25 kwietnia 2025, 23:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 00:38 
Ekspert
Ekspert

Psik31 napisał(a):
Na sam poczatek może być to tylko konto które by zrzeszało bardziej winogrodników z forum, a gdy jużsprawy nabrały by pędu można coś pomyslec nad jakimiś newsami, chociażby galerie forumowiczów jak dana odmiana wygląda, czym się charakteryzuje itp.

Mówisz i masz
http://www.facebook.com/pages/winogrona ... 3870237363
podaj na priv swoje namiary na facebooku to dam Ci uprawnienia do edycji profilu
A innych zachęcam do polubienia strony - zobaczymy jak się to będzie rozwijać

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 11:27 
Ekspert
Ekspert

Ło matko! A po co to komu? Żeby na forum było więcej martwych dusz, czy po to żeby ściągnąć wszelkiej maści przypadkowych oszołomów i dziwaków, którym jest obojętnie na jakim forum piszą, byle się wyszaleć? Ci którzy chcą uprawiać winorośl i tak tu trafią, nie zawsze się udzielają, ale widać że się logują i czytają. A ci co chcą się wyszumieć to lepiej niech nie trafiają tu.
Jakby jeszcze reklamy były na forum, to bym zrozumiał, że trzeba statystyki podkręcić czy coś.

Pewnie nie wszyscy zgodzą się z moją opinią, ale takie jest moje zdanie i o.

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 11:29 
Kiper
Kiper

A nie lepiej zrobić profil jako normalne konto? Mielibyśmy wtedy kontakt pomiędzy sobą - winogrona.org byłby znajomym.

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 12:02 
Kiper
Kiper

Ja też nie bardzo wiem, po co to komu.

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 12:59 
Ekspert
Ekspert

Facebook nie zstępuje ani wiki ani tym bardziej forum - jest (a raczej może być) formą powiadamiania o czymś ważnym dla ludzi którzy korzystają z forum sporadycznie a często korzystają z facebooka.
No i nie ma obowiązku jego używania.

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 15:01 
czeladnik
czeladnik

NO ja tez bardziej mialem na myśli Konto osobowe, nazwa Winogrona.org i kazdy mogł by się zapisac do znajomych a dzięki czemu moglibyśmy się bliżej poznać, no i wiele osób dowie się o naszym istnieniu.
Pytacie po co to komu?? Po to aby wiele osób które jeszcze niewiedzą o naszym forum miały taką możliwość.
Ponadto jesli powstanie takie konto kazdy z nas będzie mogł się zapisać do znajomych i mieli byśmy ze sobą kontakt i możliwosć rozmowy co akurat jest dobrą alternatywą dla braku cheatboxa na tym forum.
I takie troche dygresyjne pytanie do Tych co pytają po co to komu. A używaliście kiedyś tych portali??Bo mi się wydaje że w tym przypadku jest jak z sexem. najwięcej mowią Ci ktorzy go nie uprawiali.

Jak dla mnie facebook daje wiele możliwości chociażby lepszy kontakt z ludzmi oraz bardzo dobrą reklame nie tylko tego forum ale także przeróżnych imprez typu Święto wina czy Dni Wina.

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 15:37 
Ekspert
Ekspert

Psik31 napisał(a):
NO ja tez bardziej miałem na myśli Konto osobowe

Jest to niezgodnie z regulaminem facebooka - właścicielem konta osobowego może być - jak sama nazwa wskazuje - osoba.

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 17:04 
mistrz
mistrz

Lokalizacja: ogród z winoroślą - Nowy Targ (Podhale - 600m npm.)
Psik31 napisał(a):
I takie troche dygresyjne pytanie do Tych co pytają po co to komu. A używaliście kiedyś tych portali??Bo mi się wydaje że w tym przypadku jest jak z sexem. najwięcej mowią Ci ktorzy go nie uprawiali.

A ja Ci powiem kolego, że używałem i tych portali i "sexu" i moim zdaniem jedno i drugie jest mocno przereklamowane :mrgreen:
A tak na poważnie, mam trochę mieszane uczucia związane z kontem "winogron" na Facebook'u. Przecież do kontaktu z innymi użytkownikami forum mamy PW, a to, że nie otrzymujesz odpowiedzi natychmiast to jest uzależnione tylko i wyłącznie od tego czy Twój adresat się na forum zalogował i Twoją wiadomość odebrał i napisał odpowiedź. Tak samo jest przecież z FBook'iem. Jak ktoś rzadko "odwiedza" internet to rzadko będzie odpisywał obojętnie czy przez FB, czy przez forum...

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 19:06 
Kiper
Kiper

Lepsza Reklama waszego Forum byloby jak Winograd- Transleter dolonczony w wszystkich jezykach, bo napisali mi forumiarze
w niemczech ze chetnie by czytali co wy tam piszecie ale odstrasza ich za karzdym rezem Gugeln.Nareszcie znlazl
by Misza odpowiedniköw takich jak on.Fbooka urzywaja mlodzi ludzie ktörzy maja malo czasu ale sa ciekawi.
You-Tube film o mapie naszych winnic bylby jeszcze bardziej interesujacy.
Na linku Garten -pur jest jöz wasz adres i wielu Polskich szkölek.Jak wam sie uda na 100tys. ludzi jakiegos nowego
fena winogron znalezdz to morzecie sobie gwiazdki dodawadz Georg*** ja w mojej okolicy nie znalazlem nikogo.
Georg
Gartn-Pur Silesier

PostNapisane: czwartek, 22 grudnia 2011, 19:41 
Ekspert
Ekspert

Tak ale samo forum nie działa na takim translatorze. Więc nie widzu tu sensu wstawiania takiego dodatku. Jak chcesz sobie czytać zagraniczne fora to przeglądarka google-chrome ... ona ma "wbudowany" translator.

PostNapisane: piątek, 23 grudnia 2011, 09:54 
czeladnik
czeladnik

Dzięki Canin Dostałem już uprawnienia więc trzeba zacząć działać.
Pierwszą rzeczą jaką chciał bym zamieścić na stronie Fb to Galeria użytkowników, niech ludzie zobaczą owoc naszej pracy :D w związku z tym mogł by powstać temat w którym chętni mogli by zamieszczać zdjęcia oraz ciekawe informacje na temat świąt czy festiwali związanych z Winem w swojej okolicy, które w poźniejszym czasie zostaną zamieszczone w Galerii Z podpisem (nick z Forum oraz Rok zbioru) W galerii również mogłyby być zamieszczane zdjęcia waszych win które wyprodukowaliście z własnych upraw.

Co do Ciekawych informacji, newsów ze świata wina mogło by się to odbywać również w tym temacie po wcześniejszych konsultacjach z innymi adminami forum jak i strony Fb, tak aby nie pisać głupot , za dużo czy tez za mało. Myślę ze na dobry początek 1 news na tydzien byłby w sam raz. Poźniej jak już wszystko się ułoży można zwiększyc ilość podawanych informacji i ciekawostek.
A więc... Co wy na to?? :mrgreen:

PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 16:02 
czeladnik
czeladnik

W zwiazku iz na Fb została wprowadzona nowa opcja "oś czasu" poszukuję jakiegoś ładnego foto jako tła całej strony. najlepiej jak by to była fotka w dużej rozdzielczości jakiejś winnicy zlotu ptaka lub jakieś fajne zdjęcie rzędu winogron przed zbiorem. Co prawda w sieci jest dużo takich fotek aczkolwiek chciał bym aby strona na fb składała się tylko ze zdjeć forumowiuczów ponadto gdybym umieścił zdjecie z sieci wynikął by problem z prawem autorskim a do nie ktorych właścicieli zdjęc na prawde trudno się dostac.

PostNapisane: środa, 3 października 2018, 13:44 
czeladnik
czeladnik

Canin napisał(a):
Psik31 napisał(a):
Na sam poczatek może być to tylko konto które by zrzeszało bardziej winogrodników z forum, a gdy jużsprawy nabrały by pędu można coś pomyslec nad jakimiś newsami, chociażby galerie forumowiczów jak dana odmiana wygląda, czym się charakteryzuje itp.

Mówisz i masz
podaj na priv swoje namiary na facebooku to dam Ci uprawnienia do edycji profilu
A innych zachęcam do polubienia strony - zobaczymy jak się to będzie rozwijać

Witam
Co myślicie o ożywieniu tego profilu:
W związku z ostatnimi awariami byłby przydatny jako miejsce informacji o sytuacji na forum:
- awarie
- naprawy
- newsy

PostNapisane: środa, 3 października 2018, 14:46 
Ekspert
Ekspert

Sporo osób z forum nie ma fajansowego buka i nie bawi się w lubienie tego tworu tak, że jest to tym osobom niepotrzebne.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: środa, 3 października 2018, 15:26 
czeladnik
czeladnik

vanKlomp napisał(a):
Sporo osób z forum nie ma fajansowego buka i nie bawi się w lubienie tego tworu tak, że jest to tym osobom niepotrzebne.

Ale druga część ma.
Z facebook'iem jest jak z disco polo - nikt nie słucha a wszyscy znają słowa...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1