Teraz jest niedziela, 27 kwietnia 2025, 19:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rozmiar fotek
PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 10:02 
czeladnik
czeladnik

-

Ostatnio edytowano piątek, 11 maja 2012, 10:34 przez madmarx, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Przymrozki
PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 10:35 
czeladnik
czeladnik

Powiem tak, jest to debilizm - na mniejszych zdjęciach nic nie widać, ale się oczywiście zastosuje.

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 10:41 
Ekspert
Ekspert

Ja mam na laptopie rozdzielczość 1024x768 i przez takie foty rozjeżdża się format forum co zmusza mnie do używania w trakcie czytania strony dolnego suwaka.
Zawsze możesz wstawić fotki w małym rozmiarze i podlinkować je do oryginału ... I tu będzie się lepiej czytało wszystkim nie tylko tym z niższą rozdzielczością bo nie każdy chce widzieć dokładne foty. To nie foto Blog.

Regulamin jest przemyślany a jak się go nie rozumie to najlepiej nazwać to debilizmem? ... opanuj się troche!

Co do strat to przykro mi i zapewne zmotywuje Cię to do przyszłej ewentualnej walki o plon. Również tak zaczynałem i trzeba wykazać się duża cierpliwością w uprawie winorośli.

Kod:
[url=http://adres.pelnego rozmiaru][img]http://adres.malrgo.rozmiaru[/img][/url]

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 11:59 
przedszkolak
przedszkolak

Space99 napisał(a):
Ja mam na laptopie rozdzielczość 1024x768 i przez takie foty rozjeżdża się format forum co zmusza mnie do używania w trakcie czytania strony dolnego suwaka.

Porażające. Co za cierpienie... Już sama liczba włókien mięśniowych których musisz do tego użyć napawa przerażeniem. Leń. :)
Przy okazji dzięki zal link. Ja jednak szukam wciąż odpowiedzi skąd ta regularność? Mówi się że w pogodzie nie ma nic pewnego a tu w sumie na małym obszarze dzieją się rzeczy nieprawdopodobne i to przez wieki.

Ostatnio edytowano piątek, 11 maja 2012, 12:21 przez Jacek_P, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 12:09 
Ekspert
Ekspert

Widze że nie wiesz o co chodzi ...
zmień sobie rozdzielczość i otwórz strone forum na której jest taka grafika.
Tekst każdego posta będzie rozciągnięty poza ekran czyli każdą linijke posta czytam przewijając lewo-prawo i tak na całej stronie do tego dochodzi brak rolek na touchpadzie jak to jest w myszkach (pól suwakowych brak)...

Nie bez powodu jest taki zapis w regulaminie !

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 12:27 
przedszkolak
przedszkolak

Widzę, że naprawdę cierpisz. Ale tak to już jest. Syty głodnego nie zrozumie.
1. Używam myszki i po kliknięciu kółkiem robię co chcę z obrazem
2. Zainwestuj w mychę są do notebooków takie malutkie . Pad to pomyłka, tylko dla hardcorowców
OT!

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 12:52 
przedszkolak
przedszkolak

Skoro już chcecie ciągnąć ten OT w imię tego by mieć ostatnie słowo:
To czemu wciąż nie korzystamy z modemów. Idąc tym tropem powinno się zakazać materiałów HD na YouTube bo część ludzi płaci za transwer
więc nie można ich na to narażać. Wasz zastrzeżenia są absurdalne. Regulamin forum jest kalka innych tego typu regulaminów jeszcze z przed lat gdy korzystaliśmy z modemów i wtedy argument był "bo się długo ładuje". Wina leży po stronie silnika (zresztą baaaardzo popularnego) tego forum a nie uczestników. Na BabyBoomie ładujemy zdjęcia jak fototapety a silnik je ładnie przycina - SAM!
PS
Rosjanie mają takie fajne przysłowie "ja to ostatnia litera alfabetu". A JA ma wszystkie te obrazki malutkie bo mam 1600x1200

Ostatnio edytowano piątek, 11 maja 2012, 12:57 przez Jacek_P, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 12:56 
czeladnik
czeladnik

Ja czasem korzystam z komórki, więc będę postulował o całkowite usunięcie zdjęć z forum.

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 13:00 
nowicjusz
nowicjusz

hehe. ale sie porobiło. to ja czasem uzywam trybu tekstowego wiec w ogole zadne grafiki nie potrzebuje.

a tak na serio. silnik forum jak ktos wyzej powiedzial, powinien sam ogarniać zdjęcia. to żadna filozofia i odciązyłaby uzytownikow od przerabiania fotek.

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 13:22 
Ekspert
Ekspert

Jacek_P napisał(a):
... Wina leży po stronie silnika (zresztą baaaardzo popularnego) tego forum a nie uczestników. Na BabyBoomie ładujemy zdjęcia jak fototapety a silnik je ładnie przycina - SAM!...

Wina lezy po stronie użytkownika bo podlinkował fote z zewnętrznego serwera w dużym formacie więc co tu PHPbb ma przycinać?
Albo on to zrobi albo czytający których jest zdecydowanie więcej i oni będą sie gimnastykowali. Komu jest łatwiej? Kto jest leniem w tym przypadku?

Apropo modemów to rok temu instalowałem stałe łącze klientce korzystającej z modemu:>

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 13:24 
przedszkolak
przedszkolak

Też uważam że demokracja jest do bani. Ale chodzę na wybory. A Twoja odpowiedź przypomina mi komunę i tekst z baru :jak mu nie smakuje to jeść nie musi"
alkor genialna myśl oczywiście nawet nie wiesz jak można przekroczyć ograniczenie prędkości na drodze i NIGDY nie wyrzuciłeś śmiecia po za koszem, NIGDY też nie skłamałeś. Bo inaczej - strzel sobie w łeb ten świat jest pełen regulaminów. :lol:

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 13:25 
Ekspert
Ekspert

madmarx napisał(a):
Ja czasem korzystam z komórki, więc będę postulował o całkowite usunięcie zdjęć z forum.

Co jeszcze zrobić za szanownego kolege? W konfiguracji przeglądarki możesz wyłączyć grafiki.

PostNapisane: piątek, 11 maja 2012, 21:19 
Ekspert
Ekspert

Jacek_P napisał(a):
A JA ma wszystkie te obrazki malutkie bo mam 1600x1200

Dostajesz ostrzeżenia za nie stosowanie się do regulaminu.

PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 18:23 
czeladnik
czeladnik

NIe wiem czy tylko u mnie ale temat zaczyna się od... niczego... żadnego wyjaśnienia o co chodzi itd... Klikam i jako pierwszy post widze
madmarx

Tytuł: Rozmiar fotek Cytuj
-
-
Post Napisane: piątek, 11 maja 2012, 10:02

A więc nie wiem czy dobrze zrozumiałem... Chodzi o to aby wrzucać zdjęcia na forum w takiej rozdzielczości?? Jeśli tak to nie lepiej wrzucać w jakiej sie chce w formie miniaturek?? po kliknięciu otwiera się w maksymalnym rozmiarze... I gdyby był zapis w regulaminie tylko miniaturki to nikt nie robił by problemu bo we wszystkich portalach istnieje mozliwośc pobrania kodu dla miniaturki na forum. Natomiast jesli nie chodzi o to, prosił bym o wytłumaczenie mi ocb :D

PostNapisane: poniedziałek, 14 maja 2012, 22:18 
Ekspert
Ekspert

Pierwszy post jest pusty bo szanowny kolega (autor postu) usunął zawartość

Co do fotek to zapis jest jasny

"Zdjęcia zamieszczane na Forum nie mogą mieć szerokości większej niż 500 px."
A czy po kliknięciu będą się otwierały w pełnym oknie to już zależe od wstawiającego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1