Canin napisał(a):
1) Portal nie ma reklam wiec ilość wyświetleń nie jest kluczową cechą
2) Za transfer z portalu płacimy ze składek, im więcej danych do przesłania (a zdjęcia są istotnie większe niż tekst) tym więcej kasy idzie
3) Wystarczy, że autor nie będzie usuwał zalinkowanych zdjęć
4) Jesteś chlubnym wyjątkiem, standardowo nowi użytkownicy wpadają od razu z jakimś dla nich kluczowym pytaniem, odsyłani do wyszukiwarki w historycznych postach, oburzają się i już nie wracają
Jednak zgadzam się z BladY82. Stosowałem się do ograniczenia wielkości 150x150 i mniej niż 145kB. Teraz okazuje się, że po 5 latach przekroczyłem sumarycznie kolejne maksimum. Wygląda na to. że aby coś wkleić muszę najpierw coś skasować (pewnie stare obrazki ze starych maili - trochę to bez sensu, bo post staje się nieczytelny).
Co do opłat to ostatni raport jaki widziałem (a nie było go chyba już parę lat) wykazywał, że pieniądze ze składek są większe niż potrzeby. Wszyscy się dopominają o numer konta a właściciel czy administrator nie reaguje. Od kiedy tu jestem nie widziałem prośby o wpłaty. Rozumiem, że Właściciel może nie mieć czasu i zainteresowania - jego prawo. Ale i tak musi płacić okresowo za serwer i transfer, to może niech płaci więcej a forumowicze na pewno się dołożą. Zresztą cena transferu w przeliczeniu na bajty w stosunku do poprzednich lat ulega ciągłej obniżce. Zgadzam się jedynie z tym, że reklamy nam niepotrzebne.