Teraz jest niedziela, 25 maja 2025, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 13 września 2011, 21:42 
Ekspert
Ekspert

Właśnie otrzymałem od Olmka [ kuba] info o ostrzezeniu za brak kultury . Poprosiłem oczywiście o uzasadnienie i listę punktacji [ tym co nie rozumieja nie wyjasniam ]. Jeśli ktos do mnie cos czuje prosze o niezwłoczny kontakt . Zbyszek ps :jeśli chodzi o volksdojczów zdania nie zmienie

PostNapisane: wtorek, 13 września 2011, 22:05 
Ekspert
Ekspert

Poniewaz powyzsze zdanie straciło aktualność z powodu wykasowania moich [ wielu, licznych?] postów , całość traci jakby sens . Muszę napisać ,że od dzisiaj każdy który koslawi język polski jest moim największym przyjacielem . Nie napiszę nic wiecej bo kasować łatwiej niż pisać . W tym miejscu passuje Heil Zdrów

PostNapisane: wtorek, 13 września 2011, 22:43 
Ekspert
Ekspert

Poniewaz w oczkiwaniu na bana różne mundre rzeczy chodzom mi po łbie . To bym powiedzioł coby choc jedno okienko wolne było od móderatorów . Tam by kożdy choć roz mioł co powiedzić i amen co by powiedział by nie zagineło. Zbyszek

PostNapisane: poniedziałek, 19 września 2011, 13:49 
Kiper
Kiper

Miałem już nie pisać na tym forum po ostatnim zbanowaniu przez Olmka lub Miszę, nie wiem przez którego.Niestety panowie moderatorzy nie mają w zwyczaju informować kto i za co bana wystawił. W 100% popieram Zypska, zachowanie Olmka nie zasługuje na bycie modem. Niestety banowania i ostrzeżenia są czasem irracjonalne, a swym oku belki nie widać....Kasowanie postów niewygodnych bo krytykujących postępki moderatorów i ciche banowania są tego jaskrawym przykładem.Sam Olmkowi napisałem posta w którym jawnie wyraziłem się o jego przydatności jako moda...oczywiście te wpisy szybko znikły...jak za cenzury w PRL :lol: Szkoda, bo Olmek wiedzę fachową ma ogromną , ale z moderowaniem zupełnie się zagubił. Stawiam wniosek by odsunąć niektórych modów przynajmniej czasowo od rzeczy dla nich zbyt trudnych. Jest kilku nowych ekspertów którzy wg mnie dużo lepiej spełnią tę rolę. Niestety wpis ten pewnie też podzieli los tych w których krytykuje się naganne zachowania modów.
ps. Ostatnio słychać że kilku moderatorów zawiązało towarzystwo wzajemnej adoracji....a miało być moderacji :( ....i jeszcze. Czy funkcja moda jest dożywotnia czy tylko się niektórym tak wydaje?

PostNapisane: poniedziałek, 19 września 2011, 15:39 
Ekspert
Ekspert

dess1 napisał(a):
Sam Olmkowi napisałem posta w którym jawnie wyraziłem się o jego przydatności jako moda...oczywiście te wpisy szybko znikły...jak za cenzury w PRL :lol:

Ocenę mojego moderowania pokornie przemilczę, jednak kłamstw już nie. Napisany przez Ciebie post nigdy nie zniknął, cały czas jest na swoim miejscu - poszukiwana-poszukiwany/sztobry-t6603.html
Nieźle jak na pierwszy post po powrocie z bana. Jakie będą konsekwencje tego pomówienia, przedyskutuję z pozostałymi moderatorami.

PostNapisane: poniedziałek, 19 września 2011, 17:03 
Kiper
Kiper

cieszę się bo my też powinniśmy to przedyskutować z innymi uczestnikami forum.

PostNapisane: wtorek, 20 września 2011, 10:50 
Kiper
Kiper

Po wstępnych konsultacjach z kilkoma uczestnikami naszego forum proponujemy wprowadzenie wątku pt..""lista osób nagrodzonych w tym tygodniu banem lub ostrzeżeniem'''' :P . Gdzie było by wyraźnie zaznaczone KTO ; OD KOGO; I ZA CO otrzymuje to wyróżnienie. Chyba ZA CO jest tu najważniejsze, gdy ja się dowiedziałem ogródkami że zostałem zbanowany ''za całokształt'' po prostu mnie trafiło. Za całokształt to kilku modów powinno wylecieć , a użytkownika to można ukarać ale konkretnie za coś. Radosna twórczość w ostrzeżeniach też pewnie by została bardziej przemyślana. Wprowadzenie tego uważam za potrzebne zarówno dla modów jak i użytkowników...skończą się podejrzenia o ''sądy kapturowe'' i zostanie wprowadzona ta odrobina odpowiedzialności dla modów .Liczę na wypowiedzi kolegów.

PostNapisane: wtorek, 20 września 2011, 17:50 
Ekspert
Ekspert

Krótko, za nieustanne wycieczki w stronę moderatorów, kłamstwa, pomówienia i bezwartościowe posty powinieneś zostać wykluczony z Forum. Mimo wszystko otrzymujesz ostatnią szansę i tylko ostrzeżenie. Za kolejną wypowiedź w tym tonie ostrzeżeń już nie będzie, dylemat "Miałem już nie pisać na tym forum" przestanie być dylematem.

PostNapisane: wtorek, 20 września 2011, 18:46 
Kiper
Kiper

To chyba jasno i wyraźnie pokazuje jak głęboko pewien mod ma uczestników, lub jak bardzo nie nadaje się na to stanowisko. Dziękuję wszystkim znajomym za miłe chwile spędzone z wami ale dalsze przebywanie z ludźmi pokroju olmka mi nie odpowiada. Wszystkich których uraziłem /za wyjątkiem pewnych moderatorów/ żegnając przepraszam, szkoda bo jeśli sami uczestnicy nie zrobią tu porządków to taki dobry serwis skończy marnie. Znajomych oczywiście zapraszam na skype lub telefon...i do zobaczenia na innych forach.

PostNapisane: wtorek, 20 września 2011, 19:12 
Ekspert
Ekspert

dess1 napisał(a):
To chyba jasno i wyraźnie pokazuje jak głęboko pewien mod ma uczestników, lub jak bardzo nie nadaje się na to stanowisko. Dziękuję wszystkim znajomym za miłe chwile spędzone z wami ale dalsze przebywanie z ludźmi pokroju olmka mi nie odpowiada. Wszystkich których uraziłem /za wyjątkiem pewnych moderatorów/ żegnając przepraszam, szkoda bo jeśli sami uczestnicy nie zrobią tu porządków to taki dobry serwis skończy marnie. Znajomych oczywiście zapraszam na skype lub telefon...i do zobaczenia na innych forach.

No weź...
i będę musiała wykopywać jakiś kontakt zamiast Ci zwykłe PW wysłać, jak się będę na mazury wybierała?
...a wystarczyłoby, gdybyś nie wdawał się w tego typu dyskusje.

Uważam, że każdy wprowadza tutaj jakiś klimat. Heavy wręcz stanowił pewien folklorystyczny akcent. Szkoda mi, że sprawy tak, a nie inaczej się obracają, ale chyba nie każdy ma takie luźne podejście do netu i rozumiem, że moderatorom zależy na pewnym poziomie tego forum.

PostNapisane: wtorek, 20 września 2011, 21:49 
Kiper
Kiper

Moim skromnym zdaniem to trochę za szybko moderatorzy udzielają ostrzeżeń nie wspominając o "banach"
Jestem użytkownikiem na kilku innych forach z racji zawodowych i tam do wyjątków należy aby otrzymać ostrzeżenie.
Jesli już ktoś otrzymuje ostrzeżenie to na ogół wiadomo od kogo i za co.
Jeszcze trochę a na forum zostaną modowie i nowi użytkownicy.

PostNapisane: środa, 21 września 2011, 18:31 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Nie bardzo mi się chce, ale jednak spróbuję w dwóch słowach wyjaśnić dość prostą rzecz: na każdym forum moderator decyduje co kto może, a czego nie może pisać. Chyba, że mu admin tego zabroni i zabierze uprawnienia moderatora. To naprawdę proste i dość łatwe do zrozumienia.
A jak ktoś ma sobie ochotę podyskutować, czy Olmek jest cool, czy dumb, to jest tyle różnych forów na Onecie, WP, Naszej Klasie...

PostNapisane: czwartek, 22 września 2011, 15:25 
Ekspert
Ekspert

jerzy53 napisał(a):
Moim skromnym zdaniem to trochę za szybko moderatorzy udzielają ostrzeżeń nie wspominając o "banach"
Jestem użytkownikiem na kilku innych forach z racji zawodowych i tam do wyjątków należy aby otrzymać ostrzeżenie.
Jesli już ktoś otrzymuje ostrzeżenie to na ogół wiadomo od kogo i za co.
Jeszcze trochę a na forum zostaną modowie i nowi użytkownicy.

Jestem podobnego zdania.

Bardzo mi przykro z tego powodu ,ale nie podzielam zdania Macieja.

Konkretny przykłd z sąiedniego forum.
Ktoś mi usunął ok. 80% moich postów(na ok.100)
To były posty merytoryczne na temat SAT
Gdy zwróciłem się z zaPYTANIEM DO MODERATORA, to otrzymałem odpowiedż, że prawdopodobnie moderator miał rację , bo na ogół moderatorzy ją mają !!!!?
Ale cytaty moich wypowiedzi zachowały się w postach innych użytkowników(bo nie ma w nich nic niezgodnego z regulaminem)
Inni moderatorzy na tamtym forum nie zabrali głosu na ten temat ("ręka ,rękę myje")
Do dzisiaj nie doczekałem się informacjii co się stało z moimi postami i dlaczego ?!
A oczekiwałem jedynie potępienia takich praktyk bez wskazywania immiennie , kto !!!

Powyższy przykład świadczy(moim zdaniem) o tym w jaki sposób moderator chciałby się pozbyć niewygodnego użtkownika, na zasadzie , a może się obrazi i sam zrezygnuje ?
"Nie ze mną takie numery Kaltenbrunner" :mrgreen:

PostNapisane: czwartek, 22 września 2011, 22:12 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
zbyszekB napisał(a):
Konkretny przykłd z sąiedniego forum.
Ktoś mi usunął ok. 80% moich postów(na ok.100)

Jeśli na "sąsiednim forum" Twój nick to Zbyszek1B, to masz na nim 62 posty. Jeśli ktoś usunąłby 80% ze 100, to miałbyś 20, nie 62. Przejrzałem wątek o SAT - kilka własnych postów sam zedytowałeś, kasując całą treść.
Jakiś rok temu na tamtym forum przekroczyłem 5000 postów. Teraz mam 4955. Moderatorzy czyszczą tam tematy w miarę systematycznie.

To, że nie podzielasz mojego zdania nie zmienia w najmniejszym stopniu prostego faktu: na każdym forum rządzą moderatorzy. A userzy albo ten fakt akceptują, albo nie są userami. Zawsze możesz założyć swoje forum, na którym każdy będzie miał prawo napisać o Tobie co zechce.

PostNapisane: środa, 28 września 2011, 17:32 
Ekspert
Ekspert

Cytuj:
Jeśli na "sąsiednim forum" Twój nick to Zbyszek1B, to masz na nim 62 posty. Jeśli ktoś usunąłby 80% ze 100, to miałbyś 20, nie 62.

Reklamowałem w połowie lutego 2010, bo miałem w grudniu 2009 120 postów i ktoś usunął mi w międzyczasie 80. od tamtej pory dopisałem 22 , a więc wszystko się zgadza ; oprócz kasy . :lol: Żaden inny moderator ,supermoderator,administrator,superadministrator nawet nie pierdnął w tej sprawie ??? (a liczyłem conajmniej na potępienie takiego procederu)
A kilku super przewija się nawet przez winogrona.org ???!!! :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1