Teraz jest czwartek, 22 maja 2025, 04:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 16:51 
Kiper
Kiper

zbyszekB napisał(a):
...
Usunięcie komuś 80 postów na 120, to nie jest normalna standardowa procedura i w dodatku bez powiadomienia o tym delikwenta, tymbardziej ,że to były posty merytoryczne !!!!
...

Mogło być tak, że usuwane były całe tematy. Mogły być w nich merytoryczne wypowiedzi lecz jak istnieje jakiś temat wiodocy, gdzie dana tematyka jest lepiej omówiona i bardziej rozbudowana to takie drobniejsze po pewnym czasie się wywala. Inaczej było by 100 postów o 'Arkadi' lub 'nie bulka', wszystkie miały by merytoryczne odpowiedzi ...
Pecha miałeś :)

PS. Maciej pewnie bez wywalania miał by już coś z 8k bo to gaduła jest :mrgreen:

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 20:23 
nowicjusz
nowicjusz

jadę na operację prawie do wołomina.... może wrócę jak dess... modzi...do poprawki..dla właściciela forum...pozdrawiam

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 20:58 
nowicjusz
nowicjusz

dess1 napisał(a):
Po wstępnych konsultacjach z kilkoma uczestnikami naszego forum proponujemy wprowadzenie wątku pt..""lista osób nagrodzonych w tym tygodniu banem lub ostrzeżeniem'''' :P . Gdzie było by wyraźnie zaznaczone KTO ; OD KOGO; I ZA CO otrzymuje to wyróżnienie. Chyba ZA CO jest tu najważniejsze, gdy ja się dowiedziałem ogródkami że zostałem zbanowany ''za całokształt'' po prostu mnie trafiło. Za całokształt to kilku modów powinno wylecieć , a użytkownika to można ukarać ale konkretnie za coś. Radosna twórczość w ostrzeżeniach też pewnie by została bardziej przemyślana. Wprowadzenie tego uważam za potrzebne zarówno dla modów jak i użytkowników...skończą się podejrzenia o ''sądy kapturowe'' i zostanie wprowadzona ta odrobina odpowiedzialności dla modów .Liczę na wypowiedzi kolegów.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 21:02 
nowicjusz
nowicjusz

a to że od 12 lat jestem krzyżakiem a nie wołominiakiem...należało by pomyśleć..mody ????

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 21:05 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Mila, nie pisz po pijaku. A jeśli piszesz, jak piszesz po trzeźwemu, to koniecznie się napij.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 22:09 
Kiper
Kiper

Maciej napisał(a):
jerzy53 napisał(a):
Ja mam propozycję. Niech wypowie się ogół użytkowników.
Może to być w formie ankiety.

Jurek, ja tam Waldusia lubię, czasem pogadamy sobie przez telefon i nie miałbym nic przeciwko, żeby pisywał na forum.
Ale co kto by chciał nie ma najmniejszego znaczenia. Ręce opadają, żeby tak długo trzeba było tłumaczyć prostą rzecz: ktoś zrobił własnymi rękoma i głową forum, ma to forum, jak również cały serwis NA WŁASNOŚĆ i ma prawo robić sobie, ze swoją WŁASNOŚCIĄ, co chce. Jakie, w mordę, głosowanie??!! Jak masz, Jurek, ładny, duży dom z basenem, to ja głosuję, żebyś mi tak ze 3/4 tego domu dał. Tylko wcześniej posprzątaj.

Właściwie to masz rację.
Nie patrzyłem na to w ten sposób, ale muszę uznać że właściciel ma swoje prawa i kropka.
Swoją drogą za duzo na forum jest osobistych wycieczek które nic nie wnoszą a psują atmosferę.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 22:29 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
jerzy53 napisał(a):
Swoją drogą za duzo na forum jest osobistych wycieczek które nic nie wnoszą a psują atmosferę.

Tutaj to z kolei ja muszę przyznać Ci rację. Jakby tak ludzie na forum winoroślarskim pisali przede wszystkim o winorośli to modowie nie mieliby najmniejszych powodów do banowania, a userzy do kłótni. Z drugiej strony fajnie też pogadać na inne tematy, ale do tego trzeba być dorosłym i wiedzieć, że dyskusja polega na wymianie poglądów, a nie na konieczności przekonania oponenta do własnych racji. Dyskusja to zabawa, trening umysłowy, a nie walka o życie.
No i jeszcze jedno: jak już ktoś decyduje się na bijatykę (tu słowną), to nijak nie powinien mieć żalu i biec z płaczem do mamy, jak w efekcie dostanie po gębie.
Wszystko to niby takie oczywiste...

PS. Strasznie mnie dziwi, że na tak parszywym forum, z tak beznadziejnymi modami ci wszyscy malkontenci chcą jednak pisać. Jakby mi coś tak strasznie przeszkadzało, to bym się wypiął i przerzucił na pomponik.pl. Ewentualnie pudelek.pl.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 22:55 
Ekspert
Ekspert

Trudno się z Tobą nie zgodzić Macieju. Mam nadzieję, że niedługo modowie zamkną ten temat a podobne będą zamykane natychmiast. Namolne jęczenie niektórych robi się żenujące. Może zaczną się wreszcie rozmowy o winogronach.
Regent już wyprasowany w kancik :wink: , w niedzielę zbieram Rondo i pomierzę kwasy w VV.

Paweł

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 00:24 
Ekspert
Ekspert

Maciej napisał(a):
....długo trzeba było tłumaczyć prostą rzecz: ktoś zrobił własnymi rękoma i głową forum, ma to forum, jak również cały serwis NA WŁASNOŚĆ i ma prawo robić sobie, ze swoją WŁASNOŚCIĄ, co chce. Jakie, w mordę, głosowanie??!! ....

Oj Macieju, Macieju. Piszesz tak jakbyś nie znał pojęcia portal społecznościowy. Przykro mi, że piszesz o winogrona.org jak o knajpie z której właściciel za pomocą osiłków wyrzuca tych bardziej pijanych albo tych już bez kasy. Ojcowie założyciele jakoś nigdy nie dali odczuć (przynajmniej nie zauważyłem), że mają tu większe prawa niż użytkownicy.

Dla mnie winogrona.org to raczej wikipedia winoroślarska niż winiarnia z właścicielem za barem, który nic innego nie robi tylko sprawdza czy goście aby nie przyszli w gumiakach. Jednak to nie tylko wikipedia ale także otwarty dom do którego wpada się na chwilę lub na dłużej, jak komu wygodnie. To właśnie dlatego forum i pozostałe działy cieszą się tu takim powodzeniem.

Nie wszędzie jest tak fajnie. Forum na kurdeszu zdechło bo tam było widać właściciela. Tutaj też było więcej ciekawych ludzi, osobowości i charakterów dopóki nie wprowadzono moderatorów. To była agora... a teraz ?
Proponowałbym mniej ingerencji bo ta zabija spontaniczność, a wszystko wróci na swoje miejsce. Tak mi się przynajmniej zdaje.

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 07:36 
Ekspert
Ekspert

kilis napisał(a):
Mam nadzieję, że niedługo modowie zamkną ten temat ...

Bardzo dobra koncepcja. Pogadaliśmy sobie, każdy ma coś do przemyślenia i mam nadzieję że tylko forum na tym zyska.

Zamykam wątek.

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 17:18 
nowicjusz
nowicjusz

zamykanie tego tematu...canin najmłodszy mod a już zmanierowany ..?

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 18:05 
Ekspert
Ekspert

A masz coś mądrego do dodania? Jeśli tak - specjalnie dla Ciebie otworzę ten wątek. Masz? Czy tylko tak sobie gadasz?

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 20:15 
Ekspert
Ekspert

Canin napisał(a):
A masz coś mądrego do dodania? Jeśli tak - specjalnie dla Ciebie otworzę ten wątek. Masz? Czy tylko tak sobie gadasz?

Ja mam i to coś niewątpliwie mądrego :!: :?:
Zarzucałeś mi niedwuznacznie tam kłamswtwo :?: :?: :idea:
Zapytałem co to znaczy i nie otrzymałem odpowiedzi ?????!!!!!
Cytuj:
...Taka sama prawda jak to o wycięciu Twoich postów z innego forum.

I co ? chowasz głwę w piasek i blokujesz temat , aby nie odpowiedzieć :?:
A to co napisałeś tam to jest pomówienie ,jeżeli bez dowodów
:!: :!: :!:
I żaden inny mod nie reaguje na zachowania kolegi moderatora niezgodne z regulaminem. :?:

A przecież moderator to nie tylko kolega po fachu ,ale także czasami zwyczajny user (gdy jest po służbie :mrgreen: i wadza mu do gowy nie uderza :lol: )
PS
"źle się dzieje w pańtwie duńskim"

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 21:07 
Kiper
Kiper

zbyszekB napisał(a):
I co ? chowasz głwę w piasek...
Że też trzeba Ci przypominać:
choroby-i-szkodniki/jakas-kolejna-cholera-t6477-15.html

PostNapisane: sobota, 1 października 2011, 21:20 
Ekspert
Ekspert

PiotrSz napisał(a):
zbyszekB napisał(a):
I co ? chowasz głwę w piasek...
Że też trzeba Ci przypominać:
choroby-i-szkodniki/jakas-kolejna-cholera-t6477-15.html

Jest ogromna różnica między tymi wątkami.
W cytowanym przez Ciebie nie mogłem odpowiedzieć bo wątek został zamknięty(nie ja go zamykałem) ,a ja zostałem zbanowany :!:
Fizyczna niemożliwość odpowiedzi :lol:
W cytowanym wątku przezemnie Canin miał możliwość odpowiedzi, ale się wymigał zamykając wątek.
no coment. :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1