Teraz jest piątek, 23 maja 2025, 13:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 28 września 2011, 21:08 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
zbyszekB napisał(a):
...miałem w grudniu 2009 120 postów i ktoś usunął mi w międzyczasie 80. (...) Żaden inny moderator ,supermoderator,administrator,superadministrator nawet nie pierdnął w tej sprawie ???

Jakbyś tak dzień w dzień zamykał 2-3 tematy, przenosząc do kosza, usuwał 2-3 userów i wycinał 10-20 postów, to po dwóch latach z całą pewnością pamiętałbyś akurat te 80?! I jeszcze do tego tłumaczyłbyś się, prosząc o rozgrzeszenie?!

PostNapisane: czwartek, 29 września 2011, 07:00 
Kiper
Kiper

W pełni rozumiem rozterki userów. Jednak podzielam zdanie Macieja - na wino.org modowie (m.inn. ja i Maciej) mają masę roboty. A bierze się to stad, że mało kto przy rejestracji czyta regulamin nie mówiąc o stosowaniu się do niego. Często starszym użytkownikom pozwala się na więcej - a to by forum było klimatyczne i/lub dla dobra sprawy. Na zasadzie wzajemnego zaufania - user zna granice <--> my czuwamy. Są tematy zakazane, kontrowersyjne itp (odbiegające od ogólnych zasad, regulaminu). Jak tylko pisze się z sensem na ich temat, na poziomie i zarazem wnoszą coś nowego, twórczego do forum to pozwalamy tematowi się rozwijać (aczkolwiek modowie czuwają :wink: )

Tu na winogronach od pewnego czasu źle się zaczyna dziać. I to nie jest tylko moje zdanie. Może głównie za przyczyną braku dostatecznej ilości moderatorów i/lub czasu.
Martwi mnie to bardzo bo jako jeden z pierwszych użytkowników związany jestem z tym forum od samego początku tak jak Grześ S. i Janusz.

PostNapisane: czwartek, 29 września 2011, 07:32 
Ekspert
Ekspert

Jeśli na bieżąco czyścić forum to będzie jak na wino.org czyli bez sensu . Żeby wyciągnąc ciekawe wątki można poczyścic od końca . Chociaż nie jest to aż tak konieczne .W końcu wałkujemy te same tematy na różny sposób i sami w ich trakcie zmieniamy opinię na dany temat .W zasadzie przy każdym nowym userze czy temacie sa zmiany , zmieniają się dyskutanci i nasze spojrzenie na te same sprawy o których nieraz się już dyskutowało .Prośba o nowych ,większą ilość policjantów wydaje mi się co najmniej zdumiewająca .Czyżby na wino. org nie było już co robić ? Modowie u nas doskonale panują nad sytuacją , czasami aż nadto dobrze. Zbyszek

PostNapisane: czwartek, 29 września 2011, 15:53 
mistrz
mistrz

Jako weteran chciałbym zabrać głoś w temacie (choć zaraz pewnie wytną!!)
Jak się sprawy z forum mają niech świadczy choćby fakt, że wielu naszych kolegów o ogromnej wiedzy zrezygnowało z uczestnictwa na forum z własnej woli!!!

Moja próba logowania kończy się wiadomym komunikatem, ale potem jest zdanie skontaktuj się z administratorem.
Uznałem,że może upłynęło dość czasu i wysłałem zapytanie do KC!!! :lol:
Ale gdzie tam.... nikt nie raczył odpowiedzieć!!!!

PostNapisane: czwartek, 29 września 2011, 17:11 
Ekspert
Ekspert

heavy1 napisał(a):
...Uznałem,że może upłynęło dość czasu i wysłałem zapytanie do KC!!! :lol:
Ale gdzie tam.... nikt nie raczył odpowiedzieć!!!!

KC zostało zlikwidowane.
Twoje konto też.
Co do KC to się zgadzam .
Co do Twojego konta to nie wiem dlaczego i kiedy ? i dlatego protestuję.
O takich wycinkach długoletniego użytkownika powinna być moim zdaniem informacja na forum.
Nie wnikam w słuszność ,czy niesłuszność decyzji.
Ale chciałbym wiedzieć dlaczego kogoś ,kto był jeszcze wcześniej na tym FORUM niż ja, wycięto bez podania przyczyny i terminu.
Inaczej ,nie warto TU być .
PS
A co o tym są dzą inni :?:

PostNapisane: czwartek, 29 września 2011, 19:01 
Ekspert
Ekspert

zbyszekB napisał(a):
"Nigdy nie kłóć się z głupcem bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy"

Bardzo mądry cytat, ale co tam, odpisze Ci.

Konto heavy'ego nie zostało zlikwidowane co można sprawdzić dwoma kliknięciami, możesz to zrobić nawet Ty - gdyby ci się chciało.

zbyszekB napisał(a):
Co do Twojego konta to nie wiem dlaczego i kiedy ? i dlatego protestuję.
O takich wycinkach długoletniego użytkownika powinna być moim zdaniem informacja na forum.

Taka sama prawda jak to o wycięciu Twoich postów z innego forum.

heavy dostał bana za wielokrotne zachowania naganne w stosunku do innych forumowiczów (w tym również do mnie), był wielokrotnie ostrzegany i banowany na krótki czas, ale niestety nie zmieniło to jest stosunku do innych forumowiczów. Decyzja o banie została podjęta w gronie adminów/moderatorów i nie była decyzją jednoosobową (jak chyba wszystkie bany permanentne użytkowników). Teraz heavy dyskutuje sobie na innym forum, choć jak wiedzę - bez sukcesu.

I następnym razem, lepiej sprawdzaj swoje urojenia.

PostNapisane: czwartek, 29 września 2011, 20:27 
czeladnik
czeladnik

Mądrą rzecz napisał heavy,iż wielu starszych użytkowników tego forum zrezygnowało z pisania - a i czytać im się czasami niektórych bzdurnych postów pewnie nie chce.Ja jestem na tym forum krótko i uważam się za młokosa w Waszym gronie.Mam niewielką wiedzę,ale staram się ją pogłębiać.Nie zabieram raczej głosu i głównie czytam.Staram się znaleźć sam odpowiedzi na dręczące mnie pytania i nie zadaję ich publicznie.Gdybym zapytał o coś ,to najczęstsze odpowiedzi ,prócz drwin,że tego nie wiem - odsyłały by mnie do czytania forum,czy szukania samemu w google itp.To przyznawanie banów jak np. koledze dess1 dziwi mnie.Nie wiem za co to było ,nie potrafię zrozumieć???Paru fajnych ludzi na tym forum poznałem i będę z nimi trzymał kontakt,nawet jeśli sam zostanę zbanowany.Dziwne jest to,że dess1 dostaje bana a inny forumowicz nie - za podobne posty,czy podobny charakter wypowiedzi.Wszystko się chyba zmienia.... ,prawie wszystko.Ktoś napisał,że brakuje mu heavego i popieram go.Kolega Waldek był trochę zadziorny,ale to barwna postać tego forum.O tym, decydują moderatorzy kto i jak może TU pisać.Waldek wracaj do nas!Mariusz zostań z nami!
Wybaczmy sobie wzajemnie i podajmy sobie ręce (czy nogi) na zgodę i będzie zaje...cie.Panowie moderatorzy i userzy - może więcej dystansu i luzu.
Pozdrawiam wszystkich Piotr

PostNapisane: czwartek, 29 września 2011, 20:42 
Ekspert
Ekspert

Canin napisał(a):
...Taka sama prawda jak to o wycięciu Twoich postów z innego forum.

co to znaczy ???
Cytuj:
heavy dostał bana za wielokrotne zachowania naganne w stosunku do innych forumowiczów (w tym również do mnie), był wielokrotnie ostrzegany i banowany na krótki czas, ale niestety nie zmieniło to jest stosunku do innych forumowiczów. Decyzja o banie została podjęta w gronie adminów/moderatorów i nie była decyzją jednoosobową (jak chyba wszystkie bany permanentne użytkowników). Teraz heavy dyskutuje sobie na innym forum, choć jak wiedzę - bez sukcesu.

I następnym razem, lepiej sprawdzaj swoje urojenia.

na jak długo ? bo z Twojej wypowiedzi to nie wynika .!

Napisałem już wcześniej, że nie mam zastrzeżeń do decyzji modów, ale wydaje mi się, że mam prawo wiedzieć: kto, za co i na jak długo został zbanowany.?

Bo, np.
wysłałem kiedyś wiadomość na PW do użytkownika "manus" i przez miesiąc nie otrzymywałem odpowiedzi ???!!!
Posądziłem GO, że mnie zingorował, a okazało się, że miał bana i nie mógł.!!!!!
Sądzuiłem,że takie rzeczy to tylko na Białorusi ,w Korei Pół. :mrgreen:
A tu niemiła niespodzianka bo i na winogrona. org ; i na wino.org.pl. :mrgreen:

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 06:10 
Kiper
Kiper

Jak ktoś dostaje bana to znaczy, że najwyższy czas by ponownie zapoznał się z Regulaminem Forum.
A jak chce uprawiać pyskówki, obrażać innych itp niech sobie taki jeden z drugim bloga założy lub pisuje na onecie czy innym śmieciowatym forum. Będzie mógł pisać co mu ślina na język przyniesie.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 07:18 
Ekspert
Ekspert

zbyszekB napisał(a):
na jak długo ? bo z Twojej wypowiedzi to nie wynika .!

Na zawsze.

Zbyszek, masz ochotę pogadać z Waldkiem to napisz do niego maila, zadzwoń albo wejdź na Kurdesza.
Na tym forum heavy stracił możliwość pisania i to tylko i wyłącznie na własne życzenie. Dostawał tyle otrzeżeń i banów terminowych, że miał naprawdę wystarczająco dużo czasu by zmienić swój styl. Decyzje o banach, nawet o ostrzeżeniach, nie są podejmowane jednoosobowo i z dnia na dzień. To jest jest trudna i niewdzięczna praca.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 08:57 
mistrz
mistrz

Pytanie do władz!

Czy jako Heavy1-czyli całkiem inny człowiek mogę się wypowiadać???

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 11:12 
Kiper
Kiper

Ja mam propozycję. Niech wypowie się ogół użytkowników.
Może to być w formie ankiety.
Proste pytanie; Czy jesteś za tym aby "heavy1" był pełnoprawnym użytkownikiem.
Proszę moderatorów o sporządzenie takiej ankiety.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 14:01 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
jerzy53 napisał(a):
Ja mam propozycję. Niech wypowie się ogół użytkowników.
Może to być w formie ankiety.

Jurek, ja tam Waldusia lubię, czasem pogadamy sobie przez telefon i nie miałbym nic przeciwko, żeby pisywał na forum.
Ale co kto by chciał nie ma najmniejszego znaczenia. Ręce opadają, żeby tak długo trzeba było tłumaczyć prostą rzecz: ktoś zrobił własnymi rękoma i głową forum, ma to forum, jak również cały serwis NA WŁASNOŚĆ i ma prawo robić sobie, ze swoją WŁASNOŚCIĄ, co chce. Jakie, w mordę, głosowanie??!! Jak masz, Jurek, ładny, duży dom z basenem, to ja głosuję, żebyś mi tak ze 3/4 tego domu dał. Tylko wcześniej posprzątaj.

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 14:24 
Ekspert
Ekspert

1stgreen napisał(a):
W pełni rozumiem rozterki userów. Jednak podzielam zdanie Macieja - na wino.org modowie (m.inn. ja i Maciej) mają masę roboty. A bierze się to stad, że mało kto przy rejestracji czyta regulamin nie mówiąc o stosowaniu się do niego. Często starszym użytkownikom pozwala się na więcej - a to by forum było klimatyczne i/lub dla dobra sprawy. Na zasadzie wzajemnego zaufania - user zna granice <--> my czuwamy. Są tematy zakazane, kontrowersyjne itp (odbiegające od ogólnych zasad, regulaminu). Jak tylko pisze się z sensem na ich temat, na poziomie i zarazem wnoszą coś nowego, twórczego do forum to pozwalamy tematowi się rozwijać (aczkolwiek modowie czuwają :wink: )

Pawle ,
Bardzo sobie cenie Twoje zdanie.
Współczuję tej masie roboty ? moje uznanie.
Ale ja nie wnoszę tu reklamacji , bo to nie to forum i nie ten czas.
Reklamowałem u Macieja w swoim czasie i na właściwym forum i mnie olał.
Nikt się tym nie zainteresował ; moderatorzy tamtego forum którzy pisują TU od czasu do czas ,to: 1stgreen, DarekRz, Maciej, Shron. Wesoły. (może jeszcze ktoś ?)
Usunięcie komuś 80 postów na 120, to nie jest normalna standardowa procedura i w dodatku bez powiadomienia o tym delikwenta, tymbardziej ,że to były posty merytoryczne !!!!
PS
Wybacz, ale środowisko moderatorów przypomina mi trochę środowisko lekarzy.
Bronią się wzajemnie za wszelką cenę.
Nawet nożyczki pozostawione w brzuchu pacjenta przez chirurga daje się wytłumaczyć tym ,że niestety, ale musiał sobie golnąć kelicha i rence mu ddrżały , bo patrząc na pokroione bebechy onacy bez kelicha nie da się wytrzymać .
Cytuj:
Tu na winogronach od pewnego czasu źle się zaczyna dziać. I to nie jest tylko moje zdanie. Może głównie za przyczyną braku dostatecznej ilości moderatorów i/lub czasu.
Martwi mnie to bardzo bo jako jeden z pierwszych użytkowników związany jestem z tym forum od samego początku tak jak Grześ S. i Janusz.

Ta kwestia wymaga odrębnej dyskusji.
Wstępnie podzielam opinie mojego immiennika (zypsek)

PostNapisane: piątek, 30 września 2011, 15:12 
Ekspert
Ekspert

zbyszekB napisał(a):
Wybacz, ale środowisko moderatorów przypomina mi trochę środowisko lekarzy.
Bronią się wzajemnie za wszelką cenę.
Nawet nożyczki pozostawione w brzuchu pacjenta przez chirurga daje się wytłumaczyć tym ,że niestety, ale musiał sobie golnąć kelicha i rence mu ddrżały , bo patrząc na pokroione bebechy onacy bez kelicha nie da się wytrzymać .

Zbyszek! cenię sobie twoje merytoryczne posty ale jak gadasz głupoty to wybacz. Nie udawaj drugiego Pana Z.. z wiadomej partii. W każdym zawodzie znajdują się czarne owce (procentowo mniej więcej tyle samo) więc nie wiem dlaczego akurat wszyscy wieszają psy na lekarzach? Więc znajdź sobie do porównań inny zawód. Wybacz ale musiałem to napisać.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1