Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 07:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2008, 16:59 
Kiper
Kiper

To forum poza tym, że skupia fachowców, którzy dzielą się swoją cenną wiedzą z nowicjuszami, oraz służy wymianie doświadczeń i opinii, słynie także tym, że nowicjusze mogą dostać za darmo właśnie od tych fachowców sztobry, a często nawet sadzonki za zupełną darmochę. Czasami jest odwrotnie, jednakże mnie jeszcze nie zdarzyło się podzielić z kimś sadzonkami. Kilka razy sam otrzymałem, za co wszystkim dziękowałem gdzieś na innych Tematach.

Dlatego mam propozycję do Administratorów aby założyć nowy Dział, np. pn "Podziękowania", gdzie każdy kto chce komuś za coś podziękować, będzie miał takie specjalne miejsce.

Co o tym sądzicie?

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2008, 17:25 
Kiper
Kiper

A korzystając z okazji chciałem podziękować wszystkim tym od których otrzymałem za darmo sztobry i sadzonki (kolejność w jakiej otrzymałem):
Zuzannie Zuzanna
Dominice dominikams
Sławkowi slaw007
Andrzejowi arkp
Leszkowi sitting_bull
Pawłowi kilis

Jesteście matkami i ojcami chrzestnymi mojej winniczki!

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2008, 21:40 
Kiper
Kiper

Jeżeli można podczepić się pod temat to ja bardzo podziękowałbym
Darkowi - DarekRz - za sztoberki

PS
Mógłbym tez komuś bardzo podziękować za sztopberki Dornfelder, ale niestety nikt chyba tutaj nie ma tej odmiany bo składałem chęć przyjęcia ale nie było odzewu.

Tak wiec Darku jeszcze raz na łamach forum WIELKIE DZIĘKI za patyczki :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 grudnia 2008, 22:13 
Kiper
Kiper

myślę,że cały dział jest zbędny , ale można ten wątek na to przeznaczyć. Na innych forach są mechanizmy dodawania punktów poszczególnym użytkownikom (pomógł itp). Innym sposobem jest pierwszy post w wątku, w którym admin dodaje na bieżąco punkty przy nicku, w zależności ile podziękowań dany użytkownik otrzymał np:

http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=16624

Ja ze swojej strony dziękuję Maćkowi xmac za darmowe sztobry, Darkowi darucha za sadzonki i rewelacyjną logistykę :) , Włodkowi vladi1 za sadzonki i gratisy :lol: , Maćkowi micki64 za wielkie (chyba dwuletnie) sadzonki i oczywiście heavy'emu i panu Henrykowi, który czyta czasami to forum za darmowe sztoberki :!:

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 11:03 
mistrz
mistrz

Nie chcąc zakładać nowego tematu chciałbym zaproponować stworzenie działu typu "Finanse i prawo", bo wiele tematów z tego zakresu jest rozsianych po forum i tworzy to bałagan przez co ciężko wyłuskać te zagadnienia.

Druga moja propozycja dotyczy osób, które chcą sie radzić doświadczonych kolegów w sprawie swojej winnicy. Wzorem forum muratora (tu ukłony dla pani dominikims :) )mógłby powstać dział "Moja winnica" gdzie zainteresowane osoby mogą założyć swój temat, w którym inni będą komentować, doradzać i zachwalać :)
Sam zakładam winniczkę w tym roku i chciałbym pokazać Wam zdjęcia terenu, przedstawić wyniki próbki gleb a później sposób przechowywania sadzonek, sadzenia, ciecia zbiorów i robienia wina (to w dłuższej perspektywie) jednak nie bardzo widzę na forum miejsce na taki temat, ponieważ jest on pomiędzy przynajmniej trzema działami (Uprawa, Odmiany, Sprzęt) a wkrótce pewnie podpadnie pod kolejne (Wytwarzanie wina i, nie daj Boże :wink: choroby i szkodniki...)

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 13:13 
Ekspert
Ekspert

[quote="MAF"]Nie chcąc zakładać nowego tematu chciałbym zaproponować stworzenie działu typu "Finanse i prawo", bo wiele tematów z tego zakresu jest rozsianych po forum i tworzy to bałagan przez co ciężko wyłuskać te zagadnienia.

Dobry pomysł! Dziekuję!
Już zrobione!
Janusz

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 13:17 
Ekspert
Ekspert

[quote="MAF"]

Druga moja propozycja dotyczy osób, które chcą sie radzić doświadczonych kolegów w sprawie swojej winnicy. Wzorem forum muratora (tu ukłony dla pani dominikims :) )mógłby powstać dział "Moja winnica" gdzie zainteresowane osoby mogą założyć swój temat, w którym inni będą komentować, doradzać i zachwalać :)
Sam zakładam winniczkę w tym roku i chciałbym pokazać Wam zdjęcia terenu, przedstawić wyniki próbki gleb a później sposób przechowywania sadzonek, sadzenia, ciecia zbiorów i robienia wina (to w dłuższej perspektywie) jednak nie bardzo widzę na forum miejsce na taki temat,

Masz dwie możliwosci.
- albo korzystać z zakładki w Menu głównym "Twoje dzienniki"
- albo na którymś z publicznych portali prowadzić bloga.
W obu przypadkach w Twojej stopce mozesz podać link do Twoich zapisków. I z przyjemnościa bedziemy tam zaglądali. :D
Janusz

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 15:30 
mistrz
mistrz

Januszu, z całym szacunkiem, ale te dzienniki na głównej są do d..
niczego. Znacznie łatwiej prowadzić takie coś na forum- wstawiać zdjęcia, cytować archiwalne wypowiedzi, linkować a przede wszystkim sprawić że temat jest widoczny a całość przejrzysta.

Co do ogólnopolskich blogerni- jak ma się odnaleźć blog o winnicy pośród blogów o polityce i dorastaniu nastolatek?
Poza tym jak użytkownicy tego forum mieliby coś skomentować/doradzić? Rejestrując sie najpierw na takim portalu?

Rozwiązanie przeze mnie proponowane pozwoli ukrócić powstawanie tematów typu "kolejna mikrowinniczka- pomocy" czy "winnica w Wielkopolsce- doradźcie" w miejscach niekoniecznie do tego odpowiednich.

Przykładowy temat tego typu na forum muratora

Ostatnią rzeczą jaką bym chciał zrobić na tym forum to źle doradzić administratorowi :D

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 16:48 
Kiper
Kiper

Uważaj MAF. Ludzie tu, są generalnie są dość wrażliwi. Użytkownicy tego forum tworzą coś na kształt "Rodziny", a Janusz jest tu Ojcem Dyrektorem. Więcej szacunku dla jego dzieła - przynajmniej w Dniu Ojca :wink: :lol:

P.S. Mam nadzieję, że mnie nie zbanują za ten żarcik :wink:

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 17:19 
Ekspert
Ekspert

[quote="riesling"]Uważaj MAF. Ludzie tu, są generalnie są dość wrażliwi. Użytkownicy tego forum tworzą coś na kształt "Rodziny", a Janusz jest tu Ojcem Dyrektorem. Więcej szacunku dla jego dzieła - przynajmniej w Dniu Ojca :wink: :lol:

P.S. Mam nadzieję, że mnie nie zbanują za ten żarcik :wink:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A niby dlaczego??? Pzrecież to mniej więcej prawda. :D
Pod warunkiem, że przez Rodzinę rozumiesz rodzinę mafijną, a przez Ojca Dyrektora rozumiesz capo di tutti capi! :mrgreen:
Janusz

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 17:51 
mistrz
mistrz

Albo w drugą stronę- rodzina lekko dysfunkcyjna z Januszem jako szefem wszystkich szefów (chodź ten najbardziej znany był ze Szczecina a to mi sie kojarzy z ... z tego forum :wink: )
Żarciki na pograniczu obrażania są najlepsze. :D

To jak don Januszu z tym drugim pomysłem? To naprawdę będzie dobre. Dla forum

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 18:44 
Ekspert
Ekspert

[quote="MAF"]
To jak don Januszu z tym drugim pomysłem? To naprawdę będzie dobre. Dla forum

Przemyślimy, rozważymy , rozpatrzymy... I się zobaczy....
Janusz

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 czerwca 2009, 21:49 
Kiper
Kiper

Pomysł @MAF-a bardzo dobry wręcz rewelacyjny, ale czy nie obciążymy za bardzo ( wyczerpiemy dość szybko limit miesięczny ) serwera wysyłając kilkadziesiąt fotek. W zeszłym miesiącu był już przypadek przekroczenia limitu.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 czerwca 2009, 21:40 
Ekspert
Ekspert

[quote="MAF"]Albo w drugą stronę- rodzina lekko dysfunkcyjna z Januszem jako szefem wszystkich szefów (chodź ten najbardziej znany był ze Szczecina.......

Poproszę o rozwinięcie wątku szczecińskiego!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 czerwca 2009, 22:46 
Kiper
Kiper

[quote="heavy"][quote="MAF"]Albo w drugą stronę- rodzina lekko dysfunkcyjna z Januszem jako szefem wszystkich szefów (chodź ten najbardziej znany był ze Szczecina.......

Poproszę o rozwinięcie wątku szczecińskiego!!!!!!!!!

........ Krzysztof Jerzyna ze Szczecina - szef wszystkich szefów ...........
Cytat z filmu "Poranek Kojota"

:P :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1