Teraz jest środa, 15 października 2025, 15:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: czwartek, 15 lutego 2007, 09:26 
Ekspert
Ekspert

Bajtek wymyślił giełdę. I proponuje powiązanie jej z naszym serwisem. :D
Wstępny projekt jest tu: http://gielda.winnice.net
Popatrzcie na to i napiszcie swoje opinie lub propozycje usprawnienia.
Mnie o szczegóły nie pytajcie. Ale Bajtek Wam wszystko wyjaśni. :D
Janusz

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 lutego 2007, 12:18 
Kiper
Kiper

delete

Ostatnio edytowano poniedziałek, 28 stycznia 2008, 00:27 przez Zbyszek1B, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 15 lutego 2007, 15:31 
Ekspert
Ekspert

Pomysł dobry.
Zmodernizował bym na początek nazwę towaru, tzn. rozdzielił bym to na dwie kolumny i w pierwszej pod opisem " Nazwa towaru" proponuję umieścić rzeczywistą nazwę towaru np:
- sadzonka 3 oczkowa kopana
- sadzonka jednooczkowa doniczka 2 litry
- sztobr 4-ro oczkowy Ø 6mm z cieńszej strony :D
A w drugiej kolumnie byłaby nazwa odmiany.

Pozdrawiam - Grzesiek

Tytuł: Gielda
PostNapisane: czwartek, 15 lutego 2007, 19:21 
Kiper
Kiper

Dzieki Januszku..:))
jutro bede mial znowu troche czasu na rozne modernizacje i tak codziennie po trochu i sie dostosuje..;)
skrypt Gieldy byl pisany na troche inne potrzeby i bedzie ciezko go przerabiac jezeli chodzi o skladnie.. ale napewno uda nam sie go dostosowac do naszych potrzeb.. jutro obiecuje wsadze na Helpa troche ekranikow z opisami..
na dzis kilka podpowiedzi.. instrukcji:
- klikniecie <Strona główna> resetuje baze pozbywajac sie wszelkich filtrow
- w takiej sytuacji nie wpisujac nic do wyszukiwarki a klikajac tylko w <Szukaj> wyswietlamy full zawartosci bazy.. potem mozemy zawezac wyszukiwanie poprzez wybor kategorii i podkategorii, regionu itd..
- gdy juz mamy wykaz towarow klikniecie myszka na konkretnej nazwie ukaze okienko informacyjne (po odjechaniu myszka znika)
- podobnie klikniecie na nazwie miejscowosci w adresie wyzwala okienko informacyjne o dostawcy..
- zawsze tez mozna kliknac w <Zamow> wtedy otworzy sie strona z pelna informacja o danej pozycji oraz o warunkach zamowienia, platnosci i wysylki..

teraz uwagi o komercyjnosci:..!!!!!
- kazdy kto umiesci w bazie danych towar bez podania jego ceny (0 zł) umieszcza go jako towar darmowy do wymiany i od takiego towaru nie pobierana jest zadna oplata.. po zalogowaniu jako <Dostawca> ustala w odpowiednim miejscu informacje o sposobie wymiany i wysylki.. to juz jest sprawa kazdego indywidualnie..
- ja w kazdym razie od takich darmowych operacji wymiany czy zbycia zapasow.. nie zamierzam pobierac zadnych pieniedzy.. a o moj serwer sie nie martwcie..:)).. utrzyma sie z czego innego.. spoko..!
- Ci z Was, ktorzy zas zechca cos sprzedac za gotowke.. beda sie musieli ze mna podzielic zarobkiem..:)) (odpowiednia informacje znajdziecie na stronie rejestracji <Nowy dostawca>)..

no i dobrze by bylo zeby juz ktos zlozyl <Formularz rejestracyjny> jak ma cos na zbyciu.. obiecuje, ze wszystko narazie w fazie testow jest za darmo.. jezeli sie to zmieni, odpowiednio wczesniej Was poinformuje..:)

[posy] - pomysle jak to rozwiazac o czym mowisz.. ale rano.. jakos rano lepiej mi sie mysli, niz po calym dniu pracy..;)

czekam dalszych opinii.. ale prosze sie rejestrowac.. wprowadzac towar.. zamawiac.. narazie wprowadzilem tam kilka sadzonek.. co prawda posiadaja cene bo sa do sprzedazy.. ale jezeli w informacji od <Kupujacy> bedzie napisane ze to "TEST ZAMOWIENIA".. to wlasnie tak go potraktuje..:)) wiec smialo..!

poza tym jak widac na dole "żółte słoneczko" GG to zawsze chetnie odpowiem na pytania..
ok.. to chyba tyle na dzis.. pozdrawiam Marek[/u]

Tytuł: mobilizacja..;)
PostNapisane: czwartek, 15 lutego 2007, 19:45 
Kiper
Kiper

a jednak sie jeszcze dzis zmobilizowalem i poprzestawialem kategorie główne wydzielajac odrebnie <Sadzonki> i <Sztobry> i to juz bedzie tak ostatecznie bo wiecej sie nie zmiesci.. pomozcie teraz ustalic podkategorie w tych dwoch.. no i w pozostalych tez..
hej.. Marek

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 16 lutego 2007, 09:16 
Kiper
Kiper

Po pierwsze warto wrzucic tekst "autor nie odpowiada za tresc ... blablabla" bo moga sie pojawic w wymianie odmiany licencjonowane.
Po drugie warto zamienic te galony wina na balny
Sam pomysl bardzo fajny :)

Tytuł:
PostNapisane: środa, 21 lutego 2007, 21:35 
Kiper
Kiper

delete

Ostatnio edytowano poniedziałek, 28 stycznia 2008, 00:27 przez Zbyszek1B, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 lutego 2007, 11:51 
Kiper
Kiper

[quote="Zbyszek1B"]Uwagi
1 Wpisuję Arkadia i pokazuje mi Arkadię
Wpisuję Gołbena Nou i nic - a przecież w spisie jest ?
Wpisuję Rondo i nie wiem co sądzić bo nic się nie dzieje
Ponieważ Ronda nie ma w sklepie to powinna być informacja brak towaru.
[/quote]

Czesc Zbyszku.. dzieki za uwagi.. cenne..:)

piszesz Gołbena.. a wpisz Gałbena.. bo tak jest wpisana.. i chyba tak ma być.. szczegolnie, ze taka informacje mam od dostawcy co do nazwy tej odmiany.. jezeli sie z tym nie zgadzasz.. zaklikaj do Zdzichola.. to jego sadzonki..:))
wpisujesz Rondo.. i rzeczywiscie wyszukiwarka odpisuje wyraznie nad tabelka: (znaleziono 0 pozycji)..

[quote="Zbyszek1B"]
2. Brak koszyka
Kupuję kilka różnych sadzonek i za każdym razem muszę wszystko od początku wpisywać tzn wszystkie swoje dane ???
[/quote]

fakt.. musze cos wymyslec bo w tym skrypcie nie ma koszyka..:( a ja kompletnie nie znam jezyka ktorym on jest napisany.. to jest jezyk PHP wykladany na wydziale informatyki AGH.. juz mam kontakt z wykladowca ktory tam pracuje.. mysle, ze pomoze mi w koniecznych zmianach.. narazie tak musi zostac..

[quote="Zbyszek1B"]
3.Podobno opis odmiany mogę uzyskać pod adresem dostawcy - nie mogłem tego zobaczyć albo to niemożliwe albo zbyt trudne.
[/quote]

fakt.. tego opisu jeszcze nie mamy ze Zdzicholem gotowego.. pracujemy nad tym.. co do trudnosci..:))) mam nadzieje, ze nie chciales nikogo obrazac.. to pewnie tak pro publico..:)) ale zapewniam, ze sie staram..

pozdrawiam Marek[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 lutego 2007, 13:21 
Kiper
Kiper

delete

Ostatnio edytowano poniedziałek, 28 stycznia 2008, 00:28 przez Zbyszek1B, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 lutego 2007, 20:13 
Ekspert
Ekspert

A tak z ciekawości postanowiłem się zarejestrować. Z trudnością znalazłem formularz rejestracyjny, a jak go wypełniłem danymi które uważam że powinny się w nim znaleźć to wyskoczyło mi:

Fatal error: Call to undefined function returnError() in
/packages/register/actions/SellerRegister.class.php5 on line 39

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł: hm..:((
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 09:20 
Kiper
Kiper

Dzieki Heniu..
sprawdzilem.. u mnie rejestracja przebiega normalnie..
trzeba wpisac wszystkie dane ktore sa zaznaczone czerwona gwiazdka..
moze byc tak, ze jak masz otwarte jednoczesnie w dwoch okienkach: w jednym, strone glowna gieldy.. a w drugim formularz rejestracyjny.. to baza sql sie buntuje.. zamknij okienko ze strona glowna.. powinno byc dobrze..
rzeczywiscie link do formularza dodam takze w gornym menu, ale to dopiero w przyszlym tygodniu jak bede w Krakowie.. tam mam wszystkie zrodlowki.. tu w Bobowej i tak mam ograniczony dostep do internetu..

pozdrawiam Marek

Strefa czasowa: UTC + 1